Menopoz tüm süreçleriyle Beylikdüzü'nde ele alındı

Menopoz tüm süreçleriyle Beylikdüzü'nde ele alındı
Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi, 18 Ekim Dünya Menopoz Günü dolayısıyla “Menopoz Aktif Yaşam” isimli bir söyleşi gerçekleştirdi. Bütünsel sağlık koçu Nalan Mettin Kızılkaya, menopozun tüm süreçleri ve bu dönemde yapılması gerekenler hakkında paylaşımlarda bulundu.

Beylikdüzü Belediyesi 18 Ekim Dünya Menopoz Günü dolayısıyla “Menopoz Aktif Yaşam” isimli söyleşi düzenledi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ve onlarca kadının katıldığı söyleşide, bütünsel sağlık koçu Nalan Mettin Kızılkaya birbirinden önemli paylaşımlarda bulundu. Kızılkaya, premenopoz ve postmenopoz süreçlerinde dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

 “Lütfen farkındalığımızı artıralım”

 Menopoz belirtilerinin 30’lu yaşlarla birlikte ortaya çıktığını belirten Kızılkaya, “Menopoz 45-50 yaşlarda başlamıyor. 30’lu yaşlardan itibaren bence farkındalığımızı artırarak geliştirebiliriz. Menopoz dönemi her kadına göre farklı seyrediyor ve her birimizin parmak izi kadar farklı bir dönem aslında. Siz o parmak izinizi kendiniz yönetebiliyorsunuz. Bunun için lütfen farkındalığımızı artıralım. Çaba sarf edecek ve kendimize yatırım yapacağız ki karşılığını alalım” şeklinde konuştu. Sağlıklı beslenme, rutin oluşturma, hareket etme ve hobi edinmenin de önemine dikkat çeken Kızılkaya, tavsiye ve önerilerde de bulundu.

 

Türk Bayrağı'nı indirdiği iddia edilmişti, işin aslı bambaşka çıktı Türk Bayrağı'nı indirdiği iddia edilmişti, işin aslı bambaşka çıktı Süper Lig'in milyonluk ''kayıp transferleri'' listesi belli oldu Süper Lig'in milyonluk ''kayıp transferleri'' listesi belli oldu Yenidoğan çetesi üyesi doktor ve hemşirelerin isimleri de ifşa oldu Yenidoğan çetesi üyesi doktor ve hemşirelerin isimleri de ifşa oldu Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı 2 yıldızı Kadıköy'ye getiriyor Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı 2 yıldızı Kadıköy'ye getiriyor Genç kadın yalnız yaşadığı evinde katledildi Genç kadın yalnız yaşadığı evinde katledildi Dilan Polat Ablası Sıla Doğu'yla dudak dudağa partileyince ortalık karıştı Dilan Polat Ablası Sıla Doğu'yla dudak dudağa partileyince ortalık karıştı Karı gören, atkısını, beresini ve eldivenini giyip soluğu orada aldı Karı gören, atkısını, beresini ve eldivenini giyip soluğu orada aldı Üniversiteli kıza kabusu yaşattılar: ''Kaçırıp, tecavüz edip, videoya çekerek şantaj yaptılar'' Üniversiteli kıza kabusu yaşattılar: ''Kaçırıp, tecavüz edip, videoya çekerek şantaj yaptılar'' TFF'den 19 hakeme neşter: Bu sezon bir daha düdük çalamayacaklar TFF'den 19 hakeme neşter: Bu sezon bir daha düdük çalamayacaklar Kadın iç çamaşırlarında ''toksik'' kimyasal madde tespit edildi Kadın iç çamaşırlarında ''toksik'' kimyasal madde tespit edildi
Pes! 4'üncü yüzyıldan kalma tarihin üzerini mozaikle kapattılar Pes! 4'üncü yüzyıldan kalma tarihin üzerini mozaikle kapattılar Şeyma Subaşı ''aradığı romantizmi'' yeni aşkında bulduğunu bu fotoğrafla ilan etti Şeyma Subaşı ''aradığı romantizmi'' yeni aşkında bulduğunu bu fotoğrafla ilan etti Yenidoğan çetesi soruşturmasına hastanesinin adı karışan eski bakandan ilk açıklama Yenidoğan çetesi soruşturmasına hastanesinin adı karışan eski bakandan ilk açıklama Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a beddua: ''Allah belanı versin!'' Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a beddua: ''Allah belanı versin!'' Dev kulüpten Kerem Aktürkoğlu itirafı Dev kulüpten Kerem Aktürkoğlu itirafı Fiş vermeyene de, fiş almayana da ceza yürürlükte Fiş vermeyene de, fiş almayana da ceza yürürlükte Meteoroloji'den çok sayıda kente yağış ve kar uyarısı Meteoroloji'den çok sayıda kente yağış ve kar uyarısı Kabinede revizyon çalışmaları başladı: İşte kulislerdeki ''yolcu bakanlar'' listesi Kabinede revizyon çalışmaları başladı: İşte kulislerdeki ''yolcu bakanlar'' listesi Eli kanlı, bebek katili yenidoğan çetesinin hemşirelerinden kan donduran itiraflar Eli kanlı, bebek katili yenidoğan çetesinin hemşirelerinden kan donduran itiraflar Cem Yılmaz'ın yalan makinesine bağlı verdiği yanıtlar olay oldu Cem Yılmaz'ın yalan makinesine bağlı verdiği yanıtlar olay oldu