Küçükçekmece'de ücretsiz ''Anne Taksi'' hizmeti başladı

Küçükçekmece'de ücretsiz ''Anne Taksi'' hizmeti başladı
Güncelleme:

Küçükçekmece Belediyesi, ilçede yaşayan anne ve anne adaylarının ev ve hastane arası ulaşımını gerçekleştirecek ‘Anne Taksi’ projesini hayata geçirdi. Küçükçekmece Belediye Başkanlığı tören alanında gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Kemal Çebi, geçtiğimiz günlerde hamile bir kadının metrobüste doğum yaptığı görüntülerle gündeme gelmesinin ardından projeyi hızlandırdıklarını ifade etti.

Projenin tanıtım törenine; Başkan Çebi’nin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Taşkın Özer, Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Turgay Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Anne Taksiler’de şoför koltuğuna oturarak, projeyi tanıtan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “ Göreve geldiğim ilk günden bu yana kadınların huzurla ve güvenle yaşayabildiği, sosyal hayata ve iş hayatına katıldığı bir Küçükçekmece için var gücümüzle çalışma sözü vermiştim. Geride bıraktığımız 5,5 yılda bu anlamda önemli adımlar attık. ‘Anne Taksi’ projesi de 2024 seçimleri öncesi sözünü verdiğim bir projeydi. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan, taksi bulamadığı için metrobüste doğum yapan bir kadının mağduriyeti beni derinden etkiledi. Ne yazık ki bazı ailelerimiz bu dönemde maddi manevi imkânsızlıklar yaşayarak özellikle ulaşım gibi temel hizmetlere erişimde zorluk yaşıyorlar. Bu projeyle ihtiyacı olan annelerimizi bebekleriyle birlikte rahat ve güvenli bir şekilde hastaneye ve evlerine ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Küçükçekmece Belediyesi, ‘Anne Taksi’ projesiyle toplum sağlığı ve bilinci oluşturarak, anneleri ve bebeklerini konforlu bir şekilde evlerine ulaştırmayı ve kadınları, keyifli olduğu kadar zor da olan doğum yolculuğunda yalnız bırakmamayı hedefliyor.

Sosyo-ekonomik olarak desteğe ihtiyaç duyan anne ve anne adayları için hayata geçirilen Anne Taksiler, Küçükçekmece’de ikamet eden ve Kadın Doğum ve Çocuk Bölümü olan devlet hastanelerinden randevusu olan annelere hizmet verecek.

Anne taksi hizmetinden yararlanmak isteyenler, en az 2 gün önceden almış oldukları randevuyu hafta içi 08.30-17.00 saatleri aralığında 444 4 360 /2663 numaralı telefona bildirerek, taksi randevularını oluşturabilecek. 

 

Türk Bayrağı'nı indirdiği iddia edilmişti, işin aslı bambaşka çıktı Türk Bayrağı'nı indirdiği iddia edilmişti, işin aslı bambaşka çıktı Süper Lig'in milyonluk ''kayıp transferleri'' listesi belli oldu Süper Lig'in milyonluk ''kayıp transferleri'' listesi belli oldu Yenidoğan çetesi üyesi doktor ve hemşirelerin isimleri de ifşa oldu Yenidoğan çetesi üyesi doktor ve hemşirelerin isimleri de ifşa oldu Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı 2 yıldızı Kadıköy'ye getiriyor Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı 2 yıldızı Kadıköy'ye getiriyor Genç kadın yalnız yaşadığı evinde katledildi Genç kadın yalnız yaşadığı evinde katledildi Dilan Polat Ablası Sıla Doğu'yla dudak dudağa partileyince ortalık karıştı Dilan Polat Ablası Sıla Doğu'yla dudak dudağa partileyince ortalık karıştı Karı gören, atkısını, beresini ve eldivenini giyip soluğu orada aldı Karı gören, atkısını, beresini ve eldivenini giyip soluğu orada aldı Üniversiteli kıza kabusu yaşattılar: ''Kaçırıp, tecavüz edip, videoya çekerek şantaj yaptılar'' Üniversiteli kıza kabusu yaşattılar: ''Kaçırıp, tecavüz edip, videoya çekerek şantaj yaptılar'' TFF'den 19 hakeme neşter: Bu sezon bir daha düdük çalamayacaklar TFF'den 19 hakeme neşter: Bu sezon bir daha düdük çalamayacaklar Kadın iç çamaşırlarında ''toksik'' kimyasal madde tespit edildi Kadın iç çamaşırlarında ''toksik'' kimyasal madde tespit edildi
Pes! 4'üncü yüzyıldan kalma tarihin üzerini mozaikle kapattılar Pes! 4'üncü yüzyıldan kalma tarihin üzerini mozaikle kapattılar Şeyma Subaşı ''aradığı romantizmi'' yeni aşkında bulduğunu bu fotoğrafla ilan etti Şeyma Subaşı ''aradığı romantizmi'' yeni aşkında bulduğunu bu fotoğrafla ilan etti Yenidoğan çetesi soruşturmasına hastanesinin adı karışan eski bakandan ilk açıklama Yenidoğan çetesi soruşturmasına hastanesinin adı karışan eski bakandan ilk açıklama Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a beddua: ''Allah belanı versin!'' Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a beddua: ''Allah belanı versin!'' Dev kulüpten Kerem Aktürkoğlu itirafı Dev kulüpten Kerem Aktürkoğlu itirafı Fiş vermeyene de, fiş almayana da ceza yürürlükte Fiş vermeyene de, fiş almayana da ceza yürürlükte Meteoroloji'den çok sayıda kente yağış ve kar uyarısı Meteoroloji'den çok sayıda kente yağış ve kar uyarısı Kabinede revizyon çalışmaları başladı: İşte kulislerdeki ''yolcu bakanlar'' listesi Kabinede revizyon çalışmaları başladı: İşte kulislerdeki ''yolcu bakanlar'' listesi Eli kanlı, bebek katili yenidoğan çetesinin hemşirelerinden kan donduran itiraflar Eli kanlı, bebek katili yenidoğan çetesinin hemşirelerinden kan donduran itiraflar Cem Yılmaz'ın yalan makinesine bağlı verdiği yanıtlar olay oldu Cem Yılmaz'ın yalan makinesine bağlı verdiği yanıtlar olay oldu