Kartal Karlıktepe'de 2 bin ton asfalt serimi yapılıyor

Kartal Karlıktepe'de 2 bin ton asfalt serimi yapılıyor
Güncelleme:

Kartal’ın; hızlı, rahat ve konforlu bir ulaşıma kavuşabilmesi amacı ile Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen asfalt serim çalışmaları son olarak Karlıktepe Mahallesi’nde devam ediyor. Mahallenin en işlek sokaklarından olan Şehit Dursun Kaya Sokak, Blok Evler Sokak, Boztepe Sokak ve Saray Sokak’ta asfaltlama çalışması yapan ekipler, yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor.

Modern ve yaşanabilir kent anlayışını merkeze alarak Kartal’ın ve Kartallıların ulaşım ve altyapı sorunlarına çözüm üreten Kartal Belediyesi, Karlıktepe Mahallesi’nde yer alan ve toplamda 1250 metre uzunluğu bulan sokaklarda gidiş geliş şeritlerinde hummalı bir çalışma yürütüyor.

Ekipler, ilk olarak eski asfaltları kazıyarak 4 sokağı da yeni dökülecek asfalta hazırladı. Yeni serim için sokaklarda daha sonra asfalt makinesi yardımıyla serim yapmaya başlayan ekipler, günlerdir yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor.

Silindir yardımı ile yeni serilen asfalt, sıkıştırılarak yaya ve araç trafiği için uygun hale getiriliyor.

Çalışmalar tamamlandığında Şehit Dursun Kaya Sokak, Blok Evler Sokak, Boztepe Sokak ve Saray Sokak’a toplamda 2 bin ton asfalt serimi yapılmış olacak.

Hava şartlarının el verdiği ölçüde devam edecek olan asfalt mesaisi, hazırlanan programa göre diğer mahallelerde de devam edecek.