İETT’den yeni bir hamle daha: Üsküdar ve Avcılar ilçeleri için 628 yeni ek sefer

İETT’den yeni bir hamle daha: Üsküdar ve Avcılar ilçeleri için 628 yeni ek sefer
Güncelleme:

İETT, şehrin toplu taşımasında yaptığı iyileştirmeler ile Üsküdar ve Avcılar İlçeleri için 628 yeni ek seferi hizmete aldı.

İstanbul toplu ulaşımını, her seferinde daha iyiye ulaştırmak için çalışmalarını yürüten İETT, ilçelerden gelen talepler doğrultusunda Üsküdar ve Avcılar İlçelerinde toplam 628 farklı yeni ek seferi devreye aldı.

İstanbul’un her noktasında toplu ulaşım faaliyeti gerçekleştiren ve 1 günde 62 bin farklı sefer ile yaklaşık 5 milyon yolcu taşıyan İETT, daha konforlu ve daha hızlı toplu ulaşımı şehrin her noktasında yaygınlaştırmak için yeni çalışmalarına hızla devam ediyor.

Üsküdar’da 192, Avcılar’da 436 yeni ek sefer

Bu kapsamda yaklaşık 535 bin İstanbullunun yaşadığı Üsküdar İlçesi’nde 192 ve yaklaşık 440 bin İstanbullunun yaşadığı Avcılar İlçesi için 436 olmak üzere toplam 628 farklı yeni ek sefer hizmete başladı.

İlçelerdeki sağlık kuruluşları, kamu kurumları, okullar ve raylı sistemler gibi diğer toplu taşıma araçlarına göre planlanan yeni ek seferler ile bölge halkı için çok daha konforlu ve hızlı toplu ulaşım hizmeti sağlanmış olacak.

İETT’nin Ek Seferleri  / Üsküdar : 15Z: Güzeltepe – Üsküdar hattında 8 yeni sefer, 15K: Kirazlıtepe – Üsküdar hattında 27 yeni sefer, 15F : Beykoz – Üsküdar – Kadıköy hattında 30 yeni sefer, 6 : Esatpaşa – Küçükçamlıca Harem hattında 14 yeni sefer, 11T : Türkiş Blokları – Harem hattında 6 yeni sefer, 14R : Rasathane – Kadıköy hattında 8 yeni sefer başta olmak üzere diğer seferlere yapılan ilaveler ile 192 yeni ef sefer hizmete başladı. Ayrıca 12 Kadıköy – Üsküdar hattının seferleri de gece saat 23:00’e kadar uzatıldı.

İETT’nin Yeni Hat ve Ek Seferleri / Avcılar:  

Avcılar İlçesi’nde Ispartakule Evleri’nden Marmaray’a direkt toplu ulaşım sağlanabilmesi için MR54  Ispartakule Evleri – Halkalı Marmaray hattı ilk kez hizmete sunuldu. Günde 39 farklı sefer yapacak hat bölge için önemli bir toplu ulaşım hattı olacak.

Ayrıca, 147 Şahintepe İGTOT-Avcılar Cihangir Mahallesi hattında 22 yeni sefer, 142F Yeşilkent - Avcılar Metrobüs hattında 42 yeni sefer ve HS2 Avcılar Metrobüs – Şehir Hastanesi hattında 27 yeni sefer başta olmak üzere Avcılar İlçesi’nde toplam 436 yeni ek sefer hizmete başladı.