Geleceğin belediyeciliği için imzalar atıldı
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlMuratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, geleceğin belediyeciliğinin inşa edileceği kısa adı ATOM olan Muratpaşa Akıllı Kent Uygulamaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin kuruluşunun ilk resmi adımını attı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknopark’ta kurulacak merkezin yer tahsisi için OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Başkan Uysal, protokolü törenle imzaladı.
. Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknopark’ta kurulacak merkezin yer tahsisi için OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Başkan Uysal, protokolü törenle imzaladı.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, çağrı merkezi, web, sosyal medya gibi kanalları kullanan Turunç Masa, pandemi döneminde başladığı online eğitim, e-belediyecilik, elektronik ihale sistemi, Türkiye’nin ilk dijital demokrasi platformu Komşu Meclisi gibi uygulamaların ardından dijital dönüşümde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.
Yarım milyonu aşkın nüfusu, iş ve alışveriş merkezleri, çarşıları, Kaleiçi gibi tarihi ve turistik noktalarıyla Türkiye’nin 38 ilinden daha kalabalık Muratpaşa, bu yeni dönemde cep telefonuna sığacak ve Muratpaşa Belediyesi sadece akıllı şehircilik çözümlerini kullanan değil üreten de bir kurum olacak.
Antalya OSB’de kurulacak geleceğin dijital belediyeciliğinin kurulacağı kısa adı ATOM olan Muratpaşa Akıllı Kent Uygulamaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi için ilk resmi adım atıldı. Belediye iştiraki şirket Falez AŞ bünyesinde kurulacak merkezin yer tahsis protokolü Belediye Başkan Uysal ve Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bahar arasında törenle imzaladı. Muratpaşa Belediyesi’nde düzenlenen törende Antalya OSB Teknopark yönetimi de yer aldı.
MURATPAŞA DEĞER KATACAK
Ali Bahar, törende yaptığı konuşmada, Antalya OSB Teknopark’ta AR-GE ve inovasyona çok önem veren Muratpaşa Belediyesi’ne de yer vermekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Muratpaşa Belediyesi’nin, burada akıllı belediyecilik yazılımları başta olmak üzere birçok inovasyona imza atacağına inandığını dile getiren Bahar, şöyle konuştu:
“Teknopark ana binamızın arkasında bulunan birer dönümlük 27 parselimiz daha ilana çıkmadan tükenmiş durumda. Böyle bir hedef yoktu. Böyle bir öngörüde yoktu. Antalya OSB’de yapmış olduğumuz çalışmalar bunu tetikledi. Tamamı bitti ve şuan da başvuruları geri çeviriyoruz. Burada da, bir belediyemiz, çok inovatif davranmak suretiyle bu değerin içerisine kendi değerini de katmak üzere bizim Teknoparkımızın daha da büyümesine katkı sağladı. Hem teşekkür ediyoruz hem de birlikte çalışmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz.”
İNOVASYON SEFERBERLİĞİ
Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi olarak Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) derneklerin sürekli proje geliştirdiği habitatı üretmeye çalıştıklarını, inovasyon kanadında ise yenilikçi, yaratıcı fikirleri etkin bir şekilde desteklediklerini söyledi. İş fikirleri yarışmalarıyla yeni girişimleri, ön kuluçka ve kuluçka hizmeti vererek ve hatta ücretsiz tahsisler yaparak desteklediklerini belirten Başkan Uysal, “Dünya, son 30 - 40 yıldır çok yoğunlaşan bir şekilde inovasyon çılgınlığı içerisinde yaşıyor. Türkiye olarak bunu daha etkin yapabilmeliydik. 84 milyonluk bir ülke olarak geçtiğimiz 30 yılda 500 bin startup üretebilirdik” diye konuştu.
Halbuki tıpkı Antalya OSB’de olduğu gibi Türkiye’nin seferberlik halinde bu şekilde yaşaması gerektiğinin altını çizen Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:
“Tıpkı Muratpaşa’mızda inovasyonu, yenilik ve yaratıcılığı ön plana aldığımız gibi Türkiye’mizin bu şekilde hareket etmesi lazım ki gelecek kuşaklarımız iş aş sahibi olsun. Dünya ile rekabet edebilen bir iktisat ortamı, ekonomi ortamı kurabilelim. Geleceğe güvenle bakabilelim. Gelecek kuşaklarımızı dünyayla rekabet edecek şekilde yetiştirmek zorundayız. Teknoparklar bizim yaptığımız inovasyon çalışmaları hep bunun için. Bir gün, bunu Türkiye’de hep beraber, kol kola uygulayabilmeyi hedefliyoruz.”
KISACA ATOM
Antalya OSBB Teknopark içinde yapacağı binasında çalışmalarına başlayacak ATOM’un 6 temel hedefi bulunuyor. Bu hedeflerden biri, akıllı şehircilik yazılımında dışa bağımlılığı azaltıp millileşmeyi arttırmak olarak belirlenirken ulaşılabilirlik, şeffaflık, toplumsal katılım gibi belediyelerin üzerine çalıştığı birçok konu ATOM’da geliştirilecek yazılımlarla, uygulamalarla çözülecek. Bununla birlikte, turizm gibi Antalya’nın rekabet içinde olduğu küresel pazarlarda, akıllı şehircilik yatırımlarıyla kentin bu alandaki gücünün de arttırılması hedefleniyor.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol