Beylikdüzü'nün İskenderun’da kurduğu çadır kent ilçe kaymakamlığı ve belediyesine devredildi

Beylikdüzü'nün İskenderun’da kurduğu çadır kent ilçe kaymakamlığı ve belediyesine devredildi
Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kaymakamlığı’nın Hatay İskenderun’da kurduğu çadır kent, imzalanan protokol ile İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Belediyesi’ne devredildi. Başkan Çalık, “Beylikdüzü'nün bir eli hep orada olmaya devam edecek. Bu zamana kadar özveriyle çalışan, emek veren tüm yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

6 Şubat tarihinde gerçekleşen iki büyük depremin ardından Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kaymakamlığı’nın Hatay İskenderun’da kurduğu çadır kent, İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Belediyesi’ne devredildi. Devir protokolü, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı arasında imzalandı. Protokole göre 3 binden fazla kişiye yuva olan çadır kentin sevk ve idaresi kaymakamlık ve belediye tarafından yürütülecek.

 Çalık: Beylikdüzü'nün bir eli hep orada olmaya devam edecek

 Beylikdüzü Belediyesi’nin çadır kente desteğinin devam edeceğini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Afetin hemen ardından hızla harekete geçerek çadır kentimiz için plan ve projelendirme çalışmalarımıza başlamıştık. Hatay İskenderun’da tam donanımlı bir çadır kenti Beylikdüzü Kaymakamlığımız ile birlikte hayata geçirdik. Bu alan, 3 binden fazla afetzedemize yuva oldu. Şimdi ise imzaladığımız protokol ile çadır kenti, İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Belediyesi’ne devrettik. Beylikdüzü'nün bir eli hep orada olmaya devam edecek. Bu zamana kadar özveriyle çalışan, emek veren tüm yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 Çadır kentte tüm detaylar düşünüldü

 Beylikdüzü Belediyesi, AFAD tarafından İskenderun Limanı’nın karşısında gösterilen alana 4’ü sahra çadırı olmak üzere bin 341 adet çadır ve 50 konteyner sevk etti. Çadır kentte ayrıca; mutfak, yemekhane, yaşam konteynerleri, çocuk alanı, anaokulu, halk eğitim merkezi, sanayi tipi jeneratör, çamaşırhane, revir, akaryakıt deposu, duş konteynerleri, seyyar tuvaletler, su depoları ve 2’si engelli olmak üzere WC konteynerleri yer alıyor. Bunun yanı sıra belediye tarafından bölgeye ulaşan sahra çadırlarından birinin içerisine kurulan endüstriyel mutfak ile günlük 15 bin kişiye 3 öğün yemek verilebiliyor. Belediye ekipleri tarafından aynı zamanda alanda elektrik ve aydınlatmayı sağlamak için gerekli tüm altyapı çalışmaları da tamamlandı.