Başkan Kotan: Konyaaltı'nı vizyon kent yapacağız

Başkan Kotan: Konyaaltı'nı vizyon kent yapacağız
Güncelleme:

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, KONYSİAD’ın güz dönemi ilk toplantısına katıldı. 5,5 aylık başkanlık sürecinde yaptıklarını ve hedeflerini anlatan Başkan Kotan, ''Konyaaltı bir dünya kentidir. Konyaaltı’nı Dünya kenti vizyonuyla yönetiyoruz. Sahilinden yaylasına burada aynı anda dört mevsimin yaşandığı birçok rota var. Bunların dünyaya iyi duyurulması lazım. Bu da iyi bir tanıtımla olur. Beş yılda bunu ortaya koyacağız'' dedi.

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) güz dönemi ilk toplantısına konuk olan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, toplantıda 5,5 aylık başkanlık sürecinde yaptığı çalışmaları, nasıl bir Konyaaltı istediğini ve hedeflerini anlattı. Su Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya CHP Milletvekilleri Cavit Arı, Aliye Coşar ve Aykut Kaya, çeşitli kurum ve kuruluş yöneticileri ile KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan ve KONYSİAD üyeleri katıldı. 

KONYAALTI’NI BİRLİKTE YÖNETİYORUZ 

5,5 aylık belediye başkanlığı sürecinde çalışmalarını sivil toplum örgütleri ve derneklerin görüşlerini alarak sürdürdüğünü ifade eden Başkan Kotan, “5 yıllık stratejik raporumuzu hazırlarken Antalya’daki tüm sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek yöneticileriyle bir araya geldik. Onların görüşlerini aldık. Kentimizi iş dünyası ve odalarımızla birlikte yöneteceğiz. Ancak doğru yönetim böyle olur. Özellikle bu kriz ortamında yönetim tarzı böyle olduğu sürece birçok şeyi aşabileceğimizi düşünüyorum” dedi.  

100 MİLYON TASARRUF SAĞLADIK 

Göreve gelir gelmez tasarrufa başladıklarını, bu sayede de 5,5 ayda 100 milyon lira tasarruf ederek, 60 milyona yakın borç ödediklerini ifade eden Başkan Kotan, “Özel kaleme alınan meyve suyunu bile kestik. Damacana su geliyordu, arıtma suyuna geçtik. 130 araç kiralanıyormuş, 30’a düşürdük” diye konuştu. 

KALDIRIM İŞGALİNE GEÇİT VERMEM 

Konyaaltı’nda kaldırım işgalinin olmayacağına vurgu yapan Başkan Kotan, “Bir kadın bebek arabasıyla kaldırımda düzgün yürüyemiyorsa, kaldırımlar işgal edildiyse o kent problemlidir. Ben belediyeden çıkar, ara sokakları sürekli gezerim. En dikkat ettiğim şey kaldırım işgalidir. Kaldırım o kentin görünen yüzüdür” açıklamasında bulundu.   

DÖRT MEVSİM KONYAALTI 

Başkan Kotan, Konyaaltı’nın sadece deniz ve kumsaldan ibaret olmadığını, 200 kilometreye yakın yolu olan kırsal alanlara da sahip olduğunu söyledi. Kotan sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Kışın yolların kapandığı,çığın düştüğü bir Konyaaltı da var. Aşağıda denize girilen bir Konyaaltı da. Dört mevsimin aynı anda yaşandığı bir ilçede, dört mevsime hazırlıklı bir belediye olmak zorundayız. Kırsal mahalledeki hamile bir kadın sağlık ocağı isterken, aşağıya indiğimizde başka bir vatandaş mini golf sahası istiyor. Konyaaltı’nda ihtiyaçlar ve talepler çok farklı. O yüzden devamlı sahada olmanız lazım.”

YAYLA YOLLARINDA KIŞ HAZIRLIĞI 

“Cem Kotan dışardan geldi diye bir dedikodu vardı” diyen Başkan Kotan, “30 yıldır bu kentte yaşıyorum. 20 yıldır CHP’nin içerisinde siyaset yapıyorum. Göreve gelir gelmez fen işleri müdürlüğünü çağırdım. ‘Kırsal alana araçlarımızı çıkartıyorsunuz ve yol yapımına başlıyorsunuz’ dedim. 1 ay boyunca iş makinelerimiz merkeze inmedi. 1 ay sonra yaylaya gidenler yolların düzgün olduğunu görünce, ‘Bu başkan bu işi biliyor’ dediler. Biz Konyaaltı’nı çok iyi biliyoruz. Bu yörenin insanlarının hâlâ kendi toprağından kopmadığını biliyoruz. Şimdi de kışa hazırlık yapıyoruz. Bütün olumsuzluklara, ekonomik koşulların kısıtlı olmasına rağmen bunu başaracağız. Bu zor günleri dayanışmayla atlatacağız” diye konuştu. 

YAYLA TURİZMİNİ CANLANDIRACAĞIZ 

Yayla turizmine büyük önem verdiklerini de kaydeden Başkan Kotan, “Çok güzel yaylalarımız var. Biz göreve geldiğimizden beri yaylalarımızı tanıtmak için yayla şenliklerini hayata geçiriyoruz. Dört mevsimin aynı anda yaşandığı Konyaaltı’nı dünyaya çok iyi anlatmamız lazım ki yatırımlar gelsin, turizm canlansın. Çok güzel bisiklet rotaları var. Rotalarla alakalı çalışmalarımız sürüyor. Dağcılık ve tırmanış noktalarımız var. Bunların reklamının iyi yapılması lazım. Fotoğraf terasları oluşturacağız. Kamp ve doğa sporlarıyla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Ekip arkadaşlarımızla elimizden geldiği kadar dünya vizyonu ortaya koymaya çalışıyoruz. Konyaaltı dünya markası. Konyaaltı’nı daha cazip noktaya getirmemiz lazım. Bu da iyi bir tanıtım ve vizyonla olur. Bunu başarabileceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

SABAH 6’DA PARKLARI GEZİYOR 

KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan’ın “Sizi sabah 6’da parklarda görüyoruz. Bu enerjinizi gençliğinize mi borçlusunuz” sorusuna ise Başkan Kotan, “Geceleri bile doğru düzgün uyumuyorum diyebilirim. Fırsat buldukça parkları ve sokakları geziyorum. Çok boşluk bulursam spor yapıyorum. Sahile gidip halka açık alanda gençlerle basketbol maçı yapıyorum. Her adımı değerlendirmemiz lazım, halkla iç içe olmamız lazım” yanıtını verdi.   

İMARA AÇACAĞIM FAKAT BETONA BOĞDURMAYACAĞIM

Kentin düzgün planlanması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Kotan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Konyaaltı sahile sıkışmış durumda. Ben imarla ilgili sorular geldiğini hep şunu söyledim. Kentin yaşanabilir, doğayla iç içe olması noktasında taraf olacaksınız ki, barınma sorununu çözeceksiniz. Ya da işe rantsal boyutta bakıp kenti betona boğduracaksınız. Ben ikinci noktada olan rantsal ve betona boğdurma noktasını reddettim. İmara açılacak alanlarla ilgili toplantılarda ‘Kapıma 10 kat, 20 kat için gelmeyin’ dedim. Büyükşehir belediye başkanımızla da aynı noktada bakıyoruz. Bu beni mutlu ediyor. Barınma sorunu çözülmediği sürece kaçak yapılar çoğalmaya başladı. Siz ‘Ben buraları imara açmıyorum’ dediğiniz sürece kusura bakmayın yapan yapıyor. Yapan da yapmış. Biz de onlarla uğraşıyoruz. İmara açılacak yerlerde 2-3 katlı doğayla iç içe, kent estetiğine uygun yapılar yapılacak. Biz betona boğulmuş, şehirden kurtulmuş gezebileceğimiz, nefes alabileceğimiz bir alan yaratmak istiyoruz.”