Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine barınma desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine barınma desteği
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine üç farklı konukeviyle çözüm sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin Metkay, Kurtuluş ve Eserkent Konukevleri, toplamda 2 bin 293 kişilik kapasiteyle öğrencilere güvenli ve konforlu barınma imkânı sunacak. Konukevlerinden faydalanmak isteyen öğrenciler, “https//konukevi.ankara.bel.tr” adresi üzerinden 1-8 Ekim tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrenci dostu bir anlayışla okul öncesinden üniversiteye kadar her kademede öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor.

Üniversite için şehir dışından Ankara’ya gelen ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) yurtlarına yerleşemeyen üniversite öğrencileri için, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında da barınma desteği sağlanacak. 

3 FARKLI KONUKEVİ 2 BİN 293 KAPASİTEYLE ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAYACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm üretmek amacıyla harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) yapılan yurt başvurusu sonucu herhangi bir yurda yerleşemeyerek açıkta kalan öğrencilere bu yıl da üç farklı konukeviyle hizmet verecek. Öğrencilere güvenli ve konforlu barınma imkânı sunan Metkay Kız Konukevi 200, Kurtuluş Kız Konukevi 93 ve Eserkent Konukevi (Araplar) ise 2000 olmak üzere toplamda 2 bin 293 kişilik kapasiteyle üniversite öğrencilerine ev sahipliği yapacak.

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI ÜCRETSİZ FAYDALANACAK

Konukevlerine GSB yurtlarına başvuran ancak yerleşemeyen öğrenciler başvuruda bulunabilecek. Şehit ve gazi çocukları ile sosyal destek alma şartlarını yerine getiren ailelerin çocukları konukevlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. GSB yurtlarına yerleşemeyen ve açıkta kalan diğer öğrenciler için ise belirlenen ücret tarifesi, Metkay ve Kurtuluş Kız Konukevleri için aylık 1.620 TL, Eserkent Konukevi için aylık 1.080 TL şeklinde olacak.

BAŞVURULAR 1-8 EKİM TARİHLERİ ARASINDA

Konukevlerinden yararlanmak isteyen öğrenciler, başvurularını “https://www.konukevi.ankara. bel.tr” adresi üzerinden 1-8 Ekim tarihleri arasında yapabilecek. Başvurular değerlendirildikten sonra gerekli kriterleri taşıyan öğrenciler Büyükşehir Belediyesi’nin Metkay, Kurtuluş ve Eserkent Konukevlerine yerleştirilecek.

Söylemezsem Olmaz'da Serenay Sarıkaya'nın göğüsleri üzerinden iğrenç ifadeler Söylemezsem Olmaz'da Serenay Sarıkaya'nın göğüsleri üzerinden iğrenç ifadeler Finans devi Bank of America altın fiyat tahminlerini açıkladı Finans devi Bank of America altın fiyat tahminlerini açıkladı Erdoğan'dan Meclis kürsüsünde çarpıcı sözler: ''İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek'' Erdoğan'dan Meclis kürsüsünde çarpıcı sözler: ''İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek'' Erdoğan'ın 2028 planı belli oldu Erdoğan'ın 2028 planı belli oldu Hava durumu ''yok artık'' dedirtecek: Şimdi de kış gidiyor, yaz geliyor Hava durumu ''yok artık'' dedirtecek: Şimdi de kış gidiyor, yaz geliyor 14 yaşındaki kıza toplu istismar: 10 zanlı tutuklandı 14 yaşındaki kıza toplu istismar: 10 zanlı tutuklandı Bingöl'ün Yayladere ilçesinin beklediği Türkiye güzeli İdil Bilgen bakın nereden çıktı Bingöl'ün Yayladere ilçesinin beklediği Türkiye güzeli İdil Bilgen bakın nereden çıktı CHP'den Meclis açılışı için vekillere ''Erdoğan'' talimatı CHP'den Meclis açılışı için vekillere ''Erdoğan'' talimatı İsrail'in vurduğu Lübnan'dan Türkiye'ye kaçış başladı: Akın akın geliyorlar İsrail'in vurduğu Lübnan'dan Türkiye'ye kaçış başladı: Akın akın geliyorlar Söylemezsem Olmaz ekibinden büyük ayıp: Kadir Ezildi'nin nişanlısını ifşa ettiler Söylemezsem Olmaz ekibinden büyük ayıp: Kadir Ezildi'nin nişanlısını ifşa ettiler
Melisa Döngel gönlünü ünlü futbolcuya kaptırdı Melisa Döngel gönlünü ünlü futbolcuya kaptırdı Bahçeli CHP ve gazetecileri tek tek tehdit etti Bahçeli CHP ve gazetecileri tek tek tehdit etti Burası Türkiye'nin en büyük şantiyesi: Binlerce işçi, yüzlerce iş makinesi gece gündüz çalışıyor Burası Türkiye'nin en büyük şantiyesi: Binlerce işçi, yüzlerce iş makinesi gece gündüz çalışıyor İstanbul'un eylül ayı enflasyonu açıklandı İstanbul'un eylül ayı enflasyonu açıklandı Türkiye bir değerini daha yitirdi: Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti Türkiye bir değerini daha yitirdi: Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti Bakan'dan beklenen mesai saatleri ve emekli maaşına zam açıklaması geldi Bakan'dan beklenen mesai saatleri ve emekli maaşına zam açıklaması geldi Türkiye'de vatandaşların kendisini en çok güvende hissettiği şehirler belli oldu Türkiye'de vatandaşların kendisini en çok güvende hissettiği şehirler belli oldu Tayland'da facia: Okul servisi yandı, 16'sı çocuk, 3'ü öğretmen 19 kişi öldü Tayland'da facia: Okul servisi yandı, 16'sı çocuk, 3'ü öğretmen 19 kişi öldü Ünlü oyuncu ağzından kaçırdı, Yalı Çapkını'nın sürprizi bozuldu Ünlü oyuncu ağzından kaçırdı, Yalı Çapkını'nın sürprizi bozuldu Dünya genelinde 2024 yılında en çok arıza yapan araç markaları belli oldu Dünya genelinde 2024 yılında en çok arıza yapan araç markaları belli oldu