Google'dan Türkiye'deki reklamlara flaş kesinti kararı!

Google'dan Türkiye'deki reklamlara flaş kesinti kararı!
Güncelleme:

Google, yaptığı açıklama ile Türkiye'de yayınlanan reklamlar için ek yüzde 5'lik kesinti yapmaya başlayacağını duyurdu.

Google'dan Google reklamları hakkında yeni bir açıklama geldi. Google açıklamasıyla birlikte Türkiye'deki reklam ücretlerine ek maliyet getireceğini duyurdu. Maliyetin yüzdesi de Google tarafından belirtildi.

GOOGLE REKLAMLARA YÜZDE 5 EK MALİYET EKLEYECEK
Google'ın gönderdiği e-postaya göre 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren Türkiye'de sunulan reklamlardan yüzde 5'lik ekstra ücret alacak. Yani 1 Kasım 2020'den sonra Google reklam faturaları yüzde 5 ek ücret yansıtacak. Google, konu hakkındaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“1 Kasım 2020 tarihinden itibaren Türkiye'de sunulan reklamlar için bir sonraki faturanıza veya hesap özetinize yüzde 5 Türkiye Yasal İşletme Maliyetleri eklenecektir. Türkiye'deki düzenlemelere uymanın karmaşıklığı ve maliyetindeki önemli artışlar nedeniyle Yasal İşletme Maliyetleri eklenmektedir.''

SADECE TÜRKİYE'DE GEÇERLİ DEĞİL
Google'ın ek kesinti uygulaması sadece Türkiye'de geçerli olmayacak. Avusturya ve Birleşik Krallık'ta da Google reklam ücretlerine ek maliyet getirecek. Avusturya'daki kesintinin yüzdeki Türkiye'ye uygulanacak olan yüzdeyle aynı olacak ancak Birleşik Krallık'ta yüzde 2'lik bir kesinti yaşanacak. Google'ın böyle bir karar almasının nedeninin 20 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Dijital Hizmet Vergisi Uygulama Genel Tebliği ile alınan reklam başta olmak üzere dijital ortamdan sunulan hizmetlere uygulanacak yüzde 7,5'lik hizmet vergisi olduğu düşünülüyor.

Etiketler türkiye kesinti google



İşte Galatasaray'ın İstanbul'daki yeni evi: Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri İşte Galatasaray'ın İstanbul'daki yeni evi: Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri Hayatını kaybeden Tanyeli'nin vasiyeti ortaya çıktı Hayatını kaybeden Tanyeli'nin vasiyeti ortaya çıktı SONAR'ın anketi partilerin oylarındaki ''bebek katili'' etkisini ortaya koydu SONAR'ın anketi partilerin oylarındaki ''bebek katili'' etkisini ortaya koydu Türkiye'de vaka patlaması yaşanıyor: 5 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti! Türkiye'de vaka patlaması yaşanıyor: 5 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti! Erdoğan'ın elini öpüp harçlık alan Türkiye güzelinin yeni görevi belli oldu Erdoğan'ın elini öpüp harçlık alan Türkiye güzelinin yeni görevi belli oldu Ahmet Çakar'ın Galatasaray ve Fenerbahçe kehaneti yeşil sahalara bomba gibi düştü Ahmet Çakar'ın Galatasaray ve Fenerbahçe kehaneti yeşil sahalara bomba gibi düştü ''Görevimde başarılı olamadım'' deyip, intihar etti! ''Görevimde başarılı olamadım'' deyip, intihar etti! MHP'li Semih Yalçın'ın zor anları... ''Sayın Öcalan''ı duyunca... MHP'li Semih Yalçın'ın zor anları... ''Sayın Öcalan''ı duyunca... Türkiye'ye kim dost, kim düşman anketinde herkesi şaşırtan sonuç Türkiye'ye kim dost, kim düşman anketinde herkesi şaşırtan sonuç Askeri kışlada yabancı uyruklu askerler kavga etti: Çok sayıda yaralı var! Askeri kışlada yabancı uyruklu askerler kavga etti: Çok sayıda yaralı var!
Bankalardan altın satışına ek vergi getirildi Bankalardan altın satışına ek vergi getirildi Defne Joy Foster'ın 16 yaşındaki oğlu yıllar sonra ortaya çıktı Defne Joy Foster'ın 16 yaşındaki oğlu yıllar sonra ortaya çıktı Güney Kore’deki Türk finalinde Semih Saygıner Dünya Şampiyonu oldu Güney Kore’deki Türk finalinde Semih Saygıner Dünya Şampiyonu oldu BYD’den elektrikli otomobil sektörünü baştan sona değiştirecek adım BYD’den elektrikli otomobil sektörünü baştan sona değiştirecek adım Eski Türkiye güzeli Sevcan Danlı'nın son hali ve isyanı olay oldu Eski Türkiye güzeli Sevcan Danlı'nın son hali ve isyanı olay oldu Merkez Bankası 3 ödeme şirketinin fişini çekti Merkez Bankası 3 ödeme şirketinin fişini çekti Asrın felaketinin vurduğu deprem bölgesine gönderilecekti, 2 yıldır Kocaeli'nde çürüyorlar! Asrın felaketinin vurduğu deprem bölgesine gönderilecekti, 2 yıldır Kocaeli'nde çürüyorlar! Türkiye'nin önde gelen kadın giyim markasının sahibi konkordato ilan etti Türkiye'nin önde gelen kadın giyim markasının sahibi konkordato ilan etti Kayıp olarak aranırken ölü olarak bulunmuştu; altından korkunç bir gerçek çıktı! Kayıp olarak aranırken ölü olarak bulunmuştu; altından korkunç bir gerçek çıktı! Otogarda iğrenç olay! Otobüs şoförü 16 yaşındaki muavini taciz etti Otogarda iğrenç olay! Otobüs şoförü 16 yaşındaki muavini taciz etti