En çok hangi emojiler kullanılıyor ?

En çok hangi emojiler kullanılıyor ?
Güncelleme:

Türkçe'de en çok kullanılan emoji güler yüz.. İşte o araştırmanın sonuçları !

Ürettiği akıllı telefon klavye uygulamalarıyla tanınan teknoloji şirketi SwiftKey, 16 farklı dilde tercih edilen emojilerle ilgili bir araştırma yürüttü.

Ekim 2014 ile Ocak 2015 arasında yapılan araştırmada, en çok kullanılan emojinin gülen yüz olduğu, onu üzgün surat, kalp ve el hareketlerinin takip ettiği ortaya çıktı.

Raporda, kullanılan emojilerin çoğunlukla olumlu olduğu, Fransa'da pozitif emoji kullanımının %86'ya kadar yükseldiği belirtildi.

Araştırmada hem Android hem de iOS telefonlarda kullanılan emojiler dikkate alındı.

Türkçe konuşulan bölgelerde en çok kullanılan sembollerin gülen yüz ve insan emojileri olduğu belirtildi.

800'den fazla emojinin diğer ülkelerde kullanımı ise şöyle:

En fazla kalp emojisi Fransa'da kullanılıyor. Onu evlilik emojisi takip ediyor.

ABD'de ortalamaya oranla %30 daha fazla LGBT emojisi kullanılıyor. ABD'yi Kanada ve Malezya takip ediyor. En az LGBT emojisi kullanılan ülke ise Vietnam.

Rusça yazışmaların romantik emojileri ve öpücük figürünü diğer dillerdeki yazışmalardan 3 kat daha fazla kullandığı görülüyor.

Arapça konuşulan ülkelerde en fazla çiçek ve saat emojisi gönderiliyor.

1-20150718121902.jpg

Malezya'da en çok el işaretleri ile kadın figürleri kullanılırken, İspanya'da parti emojisi, Brezilya'da ise kedi emojileri öne çıkıyor.

ABD'de İngilizce yazışmalarda en çok kadın yönelimli emojiler kullanılırken, Avustralya'da ise tatil emojileri sıklıkla gönderiliyor. Avustralya'nın bir diğer öne çıkan yanı da, diğer bölgelere kıyasla iki kat fazla alkol temalı emojilerle yazışmaları.

Kanada'da İngilizce yazışmalarda öne çıkan emojilerin şiddet ve vücudun çeşitli kısımlarına dair figürler olduğu belirtiliyor. Şiddet figürlerinde en çok silah, bıçak, yumruk, yangın, patlama, kuru kafa ve bombaya rastlanıyor.

Mantar figürü ise en çok Arapça konuşulan bölgelerde ve Vietnam'daki yazışmalarda gönderiliyor.

text-ad
Diyarbakır'da 9 yaşındaki kayıp Yasemin'den kahreden haber! Diyarbakır'da 9 yaşındaki kayıp Yasemin'den kahreden haber! TBMM'de ortalık fena karıştı: ''Ne yapayım, yakasına mı yapışayım ?'' TBMM'de ortalık fena karıştı: ''Ne yapayım, yakasına mı yapışayım ?'' Hazal Çağlar ile Samet Akaydın'ın aşk tatilinde Hazal Çağlar ile Samet Akaydın'ın aşk tatilinde Turistik torbacılara dev operasyon: 104 şüpheli tutuklandı Turistik torbacılara dev operasyon: 104 şüpheli tutuklandı Zam'aydın Türkiyem! Benzin ve motorine görülmemiş zam! Zam'aydın Türkiyem! Benzin ve motorine görülmemiş zam! Miras paylaşımında ve hisseli miraslarda yeni dönem... Miras paylaşımında ve hisseli miraslarda yeni dönem... İstanbul'da hastane bahçesinde silahlı saldırı: Tedavi gördüğü hastanede vuruldu! İstanbul'da hastane bahçesinde silahlı saldırı: Tedavi gördüğü hastanede vuruldu! 6,2'lik depremi 3 hafta öncesinden bilen Prof. Şener Üşümezsoy'dan dikkat çeken ifadeler 6,2'lik depremi 3 hafta öncesinden bilen Prof. Şener Üşümezsoy'dan dikkat çeken ifadeler Hande Erçel Aşkı Hatırla'daki şarkıcılık performansıyla olay oldu Hande Erçel Aşkı Hatırla'daki şarkıcılık performansıyla olay oldu TBMM'de yumruk yumruğa kavga: Meclis koridorları savaş alanına döndü! TBMM'de yumruk yumruğa kavga: Meclis koridorları savaş alanına döndü!
İş vaadiyle kandırılan Bursalı genç Uganda’da kayboldu İş vaadiyle kandırılan Bursalı genç Uganda’da kayboldu İran, Demir Kubbe'yi delen füzeleriyle İsrail'de hastaneyi vurdu! İran, Demir Kubbe'yi delen füzeleriyle İsrail'de hastaneyi vurdu! İran'dan İsrail'e balistik füzelerle saldırdı... Bu füzeler ilk kez kullanıldı! İran'dan İsrail'e balistik füzelerle saldırdı... Bu füzeler ilk kez kullanıldı! Hava durumu şaşırtacak: Meteoroloji'den hem sağanak, hem de sıcaklık uyarısı Hava durumu şaşırtacak: Meteoroloji'den hem sağanak, hem de sıcaklık uyarısı ABD yüzen kalesini bölgeye gönderiyor: İsrail açıklarına konuşlanacak! ABD yüzen kalesini bölgeye gönderiyor: İsrail açıklarına konuşlanacak! Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan en çok merak edilen soruyu canlı yayında yanıtladı Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan en çok merak edilen soruyu canlı yayında yanıtladı Şeyma Subaşı'dan ''hayranlarını'' şaşırtan sürpriz karar! Şeyma Subaşı'dan ''hayranlarını'' şaşırtan sürpriz karar! Başsavcı Akın Gürlek'in avukatıyla CHP'li Ali Mahir Başarır canlı yayında birbirine girdi! Başsavcı Akın Gürlek'in avukatıyla CHP'li Ali Mahir Başarır canlı yayında birbirine girdi! Hande Erçel ile Barış Arduç'un Aşkı Hatırla'daki aşk sahnelerine eleştiri yağdı Hande Erçel ile Barış Arduç'un Aşkı Hatırla'daki aşk sahnelerine eleştiri yağdı Bu ne biçim baba ? El kadar kız çocuğuna yaptıkları infial yarattı! Bu ne biçim baba ? El kadar kız çocuğuna yaptıkları infial yarattı!