Dizüstü Bilgisayarlar Nasıl Şarj Edilmeli?

Dizüstü Bilgisayarlar Nasıl Şarj Edilmeli?
Güncelleme:

Dizüstü bilgisayar kullanıcılarının, günlük kullanımlarında şarj etme konusunda bilgili olması gerekir.

Dizüstü bilgisayar kullanıcılarının, günlük kullanımlarında şarj etme konusunda bilgili olması gerekir. Yapılacak hatalar, kısa sürede bataryadan istenen performansın alınmasını engelleyebileceği gibi yeni bir batarya ihtiyacı da ortaya çıkabilir. Bu tip sorunların yaşanmaması adına ise kullanıcılar “dizüstü bilgisayarlar nasıl şarj edilmeli?” önerilerine göz atabilir.

Dizüstü Bilgisayar Kullanılırken Sürekli Şarjda Bırakmak Zararlı mı?

Dizüstü bilgisayar sahiplerinin en çok sorduğu soruların başında “Dizüstü Bilgisayarımı Kullanırken Sürekli Şarjda Bırakmalı mıyım?” gelir. Mevcut bataryaların performansı ve teknik üretimleri, doğru veri ve kullanım alışkanlıklarının kazanılmasında yeterlidir. Bir dizüstü bilgisayar bataryasından maksimum verimin elde edilebilmesi adına şarj süresinin yüzde 40 ile yüzde 80 arasında tutulmasıdır. Yeni nesil lityum piller de dahil olmak üzere yüzde 40’ın altına inilmemesi gerekir. Belirtilen aralıklarda şarj etmek ve bilgisayarı şarjdan çıkarmak, en iyi verimin alınmasını sağlar. Ancak çoğu kullanıcı şarjda takılı bir şekilde bilgisayarı kullanır. Bazı markalar tarafından yüzde 100’e ulaşan bataryalar için koruma kalkanı devreye girerek batarya korunur.

Bilgisayar Şarja Takılmadan Önce Batarya Tamamen Boşaltılmalı mı?

Dizüstü bilgisayarlarda, bataryalar lityum iyon veya lityum polimerdir. Bu çok fazla şarj döngüsüne dayanıklı bataryaların geliştirilmesini sağlar. Ancak her bir bataryanın belirli bir şarj ve deşarj döngüsü olduğu unutulmamalıdır. Eğer batarya tamamen boşaltıldıktan sonra şarj edilmeye başlanırsa, bu durum bataryanın ömrünün uzamasını sağlar.

Dizüstü Bilgisayarlar İçin Şarj Önerileri

Dizüstü bilgisayarlar için şarj önerileri şöyle;

Bilgisayarınızı yüzde 40’ın altına düştükten sonra şarj etmeye başlayın. Yüzde 80’i ise geçirmemeye çalışın. Aradaki şarj yüzdelerinde sadece batarya enerjisini kullanın.

Çok ısınan ve soğutma sistemi çok iyi olmayan bilgisayarlarda batarya kullanımına dikkat edin.

Yüzde 80’e kadar şarj edilerek belirli döngülerin takip edildiği bilgisayarlar, yüzde 100’e şarj edilerek tamamen bitirilen bataryalara göre 4 kata kadar daha dayanıklılık sağlar.

Bilgisayarlardaki kullanımlara göre uygun pil modları tercih edilmelidir. Böylece bataryaların daha verimli çalışması tercih edilebilir. Performans ve ekonomik tüketim arasında dengeli bir seçim yapılmalıdır.

Mevcut öneriler, yeni bir batarya ihtiyacının çok daha ileri dönemlerde ortaya çıkmasını sağlar. Kullanıcıların doğru kullanım alışkanlıkları aynı zamanda bilgisayardaki diğer donanımların da korunmasını destekler.

text-ad
Etiketler advertorial
İstanbul'un yanıbaşında susuzluk eylemi: Vatandaş sokağa döküldü! İstanbul'un yanıbaşında susuzluk eylemi: Vatandaş sokağa döküldü! Dolandırıcılar çıtayı arşa taşıdı: Bu dolandırıcılık yöntemlerine aman dikkat! Dolandırıcılar çıtayı arşa taşıdı: Bu dolandırıcılık yöntemlerine aman dikkat! İstanbul'da tilki sürüsü şehre indi, görenler gözlerine inanamadı! İstanbul'da tilki sürüsü şehre indi, görenler gözlerine inanamadı! Beykoz'da işaret fişeğiyle ormanı yaktı; savunmasıyla ''pes'' dedirtti! Beykoz'da işaret fişeğiyle ormanı yaktı; savunmasıyla ''pes'' dedirtti! Türkiye'nin ''Dünyanın en kötü şöhretli 10 cezaevi'' listesindeki cezaevi müze oluyor Türkiye'nin ''Dünyanın en kötü şöhretli 10 cezaevi'' listesindeki cezaevi müze oluyor Türkiye'nin ilk kadın başkanı Berna Gözbaşı'na haciz şoku Türkiye'nin ilk kadın başkanı Berna Gözbaşı'na haciz şoku Havuz ya da deniz sonrası 2 dakika ayırmadığınız hata yüzünden hastanelik olabilirsiniz! Havuz ya da deniz sonrası 2 dakika ayırmadığınız hata yüzünden hastanelik olabilirsiniz! Güzel oyuncu Cemre Baysel'den hayranlarını üzen haber Güzel oyuncu Cemre Baysel'den hayranlarını üzen haber Bülent Ersoy'dan 16 bin TL'lik ''borç'' ifşası! Bülent Ersoy'dan 16 bin TL'lik ''borç'' ifşası! Karabük bir kez daha alevlere teslim oldu... Çok sayıda mahalle boşaltıldı! Karabük bir kez daha alevlere teslim oldu... Çok sayıda mahalle boşaltıldı!
Gelinlik mağazasında ''psikopat eş'' alarmı: Ortalığı bir anda savaş alanına çevirdi! Gelinlik mağazasında ''psikopat eş'' alarmı: Ortalığı bir anda savaş alanına çevirdi! Bursa'yı cehenneme yangına patlak lastikli müdahale... Bursa'yı cehenneme yangına patlak lastikli müdahale... İstanbul Valiliği'nden Beykoz yangını sonrası yeni yasak kararı geldi! İstanbul Valiliği'nden Beykoz yangını sonrası yeni yasak kararı geldi! Erdoğan mı, İmamoğlu mu ? Son Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'ın oy kaybı ortaya çıktı Erdoğan mı, İmamoğlu mu ? Son Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'ın oy kaybı ortaya çıktı Evinde kedi ve köpek olanlara yapılan ölümcül uyarı can aldı! Evinde kedi ve köpek olanlara yapılan ölümcül uyarı can aldı! Yangın sürerken, başka bir noktada ormanı yakmaya çalışan kundakçı kamerada! Yangın sürerken, başka bir noktada ormanı yakmaya çalışan kundakçı kamerada! Elinde silahla gökdelene gelip, ölüm saçtı: 1'i polis memuru 4 kişi öldü Elinde silahla gökdelene gelip, ölüm saçtı: 1'i polis memuru 4 kişi öldü Bugün de ''günaydın'' diyemedik... Aile içi tartışma vahşetle bitti: 3 kişi öldü! Bugün de ''günaydın'' diyemedik... Aile içi tartışma vahşetle bitti: 3 kişi öldü! Hava sıcaklıkları nefes aldıracak... Hem yağmur hem de rüzgar geliyor... Hava sıcaklıkları nefes aldıracak... Hem yağmur hem de rüzgar geliyor... Schengen dahil vizesiz 150 ülke imkanı tanıyan pasaporta Türk vatandaşı hücumu Schengen dahil vizesiz 150 ülke imkanı tanıyan pasaporta Türk vatandaşı hücumu