Apple'dan yağmacılara sürpriz mesaj

Apple'dan yağmacılara sürpriz mesaj
Güncelleme:

ABD'deki polis karşıtı protestolar büyüyerek devam ediyor. Protestolar devam ederken Apple gibi birçok mağaza da yağmacıların hedefi oldu. Ancak Apple'dan yağmalanan ürünler, özel bir yazılım sayesinde yağmacıların 'izleniyorsunuz' mesajıyla karşılaşmasına neden oldu.

ABD’de George Floyd’un ırkçı bir polis tarafından boğularak öldürülmesi sonucu başlayan ırkçılık karşıtı gösteriler tüm hızıyla devam ediyor. Çok sayıda noktaya yayılan gösterilerde güvenlik güçleri ile eylemciler karşı karşıya da geliyor. Protestolar devam ederken birçok mağazada ise yağmalar yaşanıyor. Yağmaların yaşandığı mağazalardan biri de Apple. Dükkanların kapı ve camlarını kırarak içeri giren yağmacılar, içeride ne var ne yok toplayarak kayıplara karışıyor. 

Eylemcilerin Walnut Street'teki Apple mağazasına girmesinin ardından birçok iPhone telefonun çalındığı tespit edildi. Ancak Apple, çalınan telefonların seri numarasını biliyordu ve telefonlarını çalan fırsatçıları sürpriz bir uyarı mesajıyla karşıladı.

Apple, çalınan iPhone'lara gönderdiği mesajda "Lütfen Apple Walnut Street'e geri dönün" ifadelerine yer verirken cihazın takip edildiğini ve devre dışı bırakıldığını belirtti. Mesajda ayrıca iPhone'un takip edildiğini ve yetkililerin uyarıldığını bildiriyor. Yöntem her ne kadar caydırıcı olsa da, insanların çaldıkları cihazları geri iade etmeleri zor bir ihtimal gibi görünüyor. Apple’ın özel bir yazılım sayesinde cihazları takip ettiği ve çalınmalara karşı bu yöntemi kullandığı öne sürüldü.
 
 

text-ad
Orta Doğu'da tansiyon giderek yükseliyor: İsrail ve İran'dan karşılıklı restleşme! Orta Doğu'da tansiyon giderek yükseliyor: İsrail ve İran'dan karşılıklı restleşme! Düşen uçakta mucizevi şekilde hayatta kalan tek yolcu felaketi böyle anlattı Düşen uçakta mucizevi şekilde hayatta kalan tek yolcu felaketi böyle anlattı FIFA Kulüpler Dünya Kupası heyecanı başlıyor: İşte maç takvimi FIFA Kulüpler Dünya Kupası heyecanı başlıyor: İşte maç takvimi İran'da korkulan oldu: Nükleer sızıntı var! İran'da korkulan oldu: Nükleer sızıntı var! Sosyal medyada ''İsrail-İran'' paylaşımlarına jet soruşturma Sosyal medyada ''İsrail-İran'' paylaşımlarına jet soruşturma Galatasaray'ın efsanesi Muslera'nın yeni takımı belli oldu Galatasaray'ın efsanesi Muslera'nın yeni takımı belli oldu Fatih Portakal'dan sevenlerini üzen haber Fatih Portakal'dan sevenlerini üzen haber Malatya'da korkutan deprem Malatya'da korkutan deprem Survivor All-Star'da şampiyon belli oldu Survivor All-Star'da şampiyon belli oldu Norveç değil burası Türkiye... Rengarenk çiçeklerin karla buluştuğu saklı cennet! Norveç değil burası Türkiye... Rengarenk çiçeklerin karla buluştuğu saklı cennet!
Cinci hocadan zincirleme taciz! Önce 17 yaşındaki kızı, sonra teyzesini tuzağa düşürdü Cinci hocadan zincirleme taciz! Önce 17 yaşındaki kızı, sonra teyzesini tuzağa düşürdü İran'dan olay olacak intikam mesajı: ''Dünya gördükleri karşısında şoke olacak'' İran'dan olay olacak intikam mesajı: ''Dünya gördükleri karşısında şoke olacak'' Türkiye'nin doğal antibiyotiğine dünyadan talep yağıyor Türkiye'nin doğal antibiyotiğine dünyadan talep yağıyor Ege'nin ciğerleri yanıyor! 3 ilde orman yangını: Alevler evlere sıçradı Ege'nin ciğerleri yanıyor! 3 ilde orman yangını: Alevler evlere sıçradı İsrail'in Demir Kubbe'si delindi: İran füzelerinin yarattığı tahribat gündüz ortaya çıktı İsrail'in Demir Kubbe'si delindi: İran füzelerinin yarattığı tahribat gündüz ortaya çıktı Kasklı, sopalı işkence Türkiye'yi dehşete düşürmüştü! İfadesi ortaya çıktı Kasklı, sopalı işkence Türkiye'yi dehşete düşürmüştü! İfadesi ortaya çıktı Hükümetten barınma krizine yeni formül: Ucuza kiralık konut projesi başlıyor Hükümetten barınma krizine yeni formül: Ucuza kiralık konut projesi başlıyor Ferdi Zeyrek soruşturmasında 3 kişi tutuklandı Ferdi Zeyrek soruşturmasında 3 kişi tutuklandı Meteoroloji açıkladı: Hava serinliyor, yaz yağmuru geliyor! Meteoroloji açıkladı: Hava serinliyor, yaz yağmuru geliyor! Üvey abla-kardeşin telefonda başlayan tartışması kanlı bitti! Üvey abla-kardeşin telefonda başlayan tartışması kanlı bitti!