Nadal'ı elemek kimseye yaramadı

Nadal'ı elemek kimseye yaramadı
Güncelleme:

Nadal'ı ikinci turda eleyen Alman tenisçi Brown, üçüncü tur maçında Sırp Troicki'ye 3-1 mağlup olarak turnuva dışında kaldı.

Tek erkeklerde 10 numaralı seribaşı Nadal'ı ikinci turda eleyen Alman tenisçi Brown, üçüncü tur maçında Sırp Troicki'ye 3-1 mağlup olarak turnuva dışında kaldı. Nadal'ı son 4 yılda erken turlarda eleyen sporcuların tamamı bir sonraki turda Wimbledon'a veda etti.

İspanyol tenisçi Rafael Nadal'ın sezonun en prestijli  tenis turnuvası olarak kabul edilen Wimbledon'da son yıllarda erken turlarda  elenmesi sporseverlere hayal kırıklığı yaşatırken, Nadal'ın bileğini büken sporcuların hiçbirisi o yılki turnuvada uzun soluklu başarı yakalayamadı.
 
2008 yılında beş setlik epik finalin ardından Wimbledon'la adı  özdeşleşen İsviçreli Roger Federer'i, 2010 yılında da Çek sporcu Tomas Berdych'i  yenerek şampiyon olan Nadal, son 4 yılda turnuvada varlık gösteremedi ve genç  tenisçiler karşısında sürpriz yenilgiler alarak turnuvada havlu attı.
 
Tenisseverler 2010 yılında çeyrek finalde Roger Federer'i, yarı  finalde Novak Djokovic'i eleyerek finale kadar çıkan Tomas Berdych örneğinde  olduğu gibi şampiyonluğun en büyük favorilerinden Nadal'ı eleyen isimlerden  başarılı bir performans beklese de hiçbiri bir turdan fazla ileriye gitme  başarısını gösteremedi.
 
2012 yılında ikinci turda 2 numaralı seribaşı Nadal ile eşleşen dünya  sıralamasının 100 numaralı ismi Çek sporcu Lukas Rosol, ilk kez katıldığı  Wimbledon'da rakibini 3-2 yenerek önemli bir galibiyete imza attı. Kariyerinde  hiç şampiyonluğu bulunmayan 26 yaşındaki Rosol'un turnuvadaki başarısı fazla  sürmedi ve üçüncü turda Philipp Kohlschreiber'e 3-0 yenilerek evine döndü.
 
Sakatlığı nedeniyle çim kort sezonuna tam olarak hazırlanamayan 5  numaralı seribaşı Nadal, 2013 yılında bu kez ilk turda dünya klasmanında 135.  sırada yer alan Belçikalı raket Steve Darcis karşısında set alamadan turnuvada  havlu attı. İkinci turda Lukasz Kubot ile eşleşen 29 yaşındaki Darcis, sakatlığını gerekçe göstererek maçtan çekildi.
 
Geçen yıl merkez kortta 2 numaralı seribaşı Nadal karşısında  etkileyici bir performans sergileyen erkekler dünya sıralamasının 144 numarası  Avustralyalı Nick Kyrgios, korttan 3-1 galip ayrılarak adını son 8 sporcu arasına  yazdırdı. Profesyonel kariyerinin en büyük başarısını eden 19 yaşındaki Kyrgios,  çeyrek finalde Kanadalı Milos Raonic'e 3-1 yenilmekten kurtulamadı.
 
Nadal'a karşı son sürpriz galibiyet perşembe günü ikinci tur maçında  Alman Dustin Brown'dan geldi. Dünya klasmanında 102. sırada yer alan 30 yaşındaki  Brown, İspanyol rakibini 3-1 yenerek adını üçüncü tura yazdırdı.
 
Rasta saçıyla farklı bir tenisçi profili çizen, bir dönem maddi  sıkıntılar nedeniyle turnuvalara ailesinin aldığı karavanla giden ve Wimbledon'da antrenörü olmadan mücadele eden Brown, üçüncü turda karşılaştığı 22 numaralı  seribaşı Sırp Viktor Troicki'ye 6-4, 7-6, 4-6 ve 6-3'lük setlerle 3-1 mağlup oldu  ve turnuvaya veda etti.

text-ad
Etiketler tenis Wimbledon Nadal
Diyarbakır'da 9 yaşındaki kayıp Yasemin'den kahreden haber! Diyarbakır'da 9 yaşındaki kayıp Yasemin'den kahreden haber! TBMM'de ortalık fena karıştı: ''Ne yapayım, yakasına mı yapışayım ?'' TBMM'de ortalık fena karıştı: ''Ne yapayım, yakasına mı yapışayım ?'' Hazal Çağlar ile Samet Akaydın'ın aşk tatilinde Hazal Çağlar ile Samet Akaydın'ın aşk tatilinde Turistik torbacılara dev operasyon: 104 şüpheli tutuklandı Turistik torbacılara dev operasyon: 104 şüpheli tutuklandı Zam'aydın Türkiyem! Benzin ve motorine görülmemiş zam! Zam'aydın Türkiyem! Benzin ve motorine görülmemiş zam! Miras paylaşımında ve hisseli miraslarda yeni dönem... Miras paylaşımında ve hisseli miraslarda yeni dönem... İstanbul'da hastane bahçesinde silahlı saldırı: Tedavi gördüğü hastanede vuruldu! İstanbul'da hastane bahçesinde silahlı saldırı: Tedavi gördüğü hastanede vuruldu! 6,2'lik depremi 3 hafta öncesinden bilen Prof. Şener Üşümezsoy'dan dikkat çeken ifadeler 6,2'lik depremi 3 hafta öncesinden bilen Prof. Şener Üşümezsoy'dan dikkat çeken ifadeler Hande Erçel Aşkı Hatırla'daki şarkıcılık performansıyla olay oldu Hande Erçel Aşkı Hatırla'daki şarkıcılık performansıyla olay oldu TBMM'de yumruk yumruğa kavga: Meclis koridorları savaş alanına döndü! TBMM'de yumruk yumruğa kavga: Meclis koridorları savaş alanına döndü!
İş vaadiyle kandırılan Bursalı genç Uganda’da kayboldu İş vaadiyle kandırılan Bursalı genç Uganda’da kayboldu İran, Demir Kubbe'yi delen füzeleriyle İsrail'de hastaneyi vurdu! İran, Demir Kubbe'yi delen füzeleriyle İsrail'de hastaneyi vurdu! İran'dan İsrail'e balistik füzelerle saldırdı... Bu füzeler ilk kez kullanıldı! İran'dan İsrail'e balistik füzelerle saldırdı... Bu füzeler ilk kez kullanıldı! Hava durumu şaşırtacak: Meteoroloji'den hem sağanak, hem de sıcaklık uyarısı Hava durumu şaşırtacak: Meteoroloji'den hem sağanak, hem de sıcaklık uyarısı ABD yüzen kalesini bölgeye gönderiyor: İsrail açıklarına konuşlanacak! ABD yüzen kalesini bölgeye gönderiyor: İsrail açıklarına konuşlanacak! Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan en çok merak edilen soruyu canlı yayında yanıtladı Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan en çok merak edilen soruyu canlı yayında yanıtladı Şeyma Subaşı'dan ''hayranlarını'' şaşırtan sürpriz karar! Şeyma Subaşı'dan ''hayranlarını'' şaşırtan sürpriz karar! Başsavcı Akın Gürlek'in avukatıyla CHP'li Ali Mahir Başarır canlı yayında birbirine girdi! Başsavcı Akın Gürlek'in avukatıyla CHP'li Ali Mahir Başarır canlı yayında birbirine girdi! Hande Erçel ile Barış Arduç'un Aşkı Hatırla'daki aşk sahnelerine eleştiri yağdı Hande Erçel ile Barış Arduç'un Aşkı Hatırla'daki aşk sahnelerine eleştiri yağdı Bu ne biçim baba ? El kadar kız çocuğuna yaptıkları infial yarattı! Bu ne biçim baba ? El kadar kız çocuğuna yaptıkları infial yarattı!