Fenerbahçe Avrupa sahnesine çıkıyor: Muhtemel 11 belli oldu

Güncelleme:

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda İsviçre ekibi Lugano ile karşılaşacak. Sarı lacivertlilerin muhtemel 11'i belli oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-25 sezonunda Fenerbahçe, İsviçre temsilcisi Lugano ile karşılaşacak. Thun kentindeki Stockhorn Arena’da’da TSİ 21.30’da başlayacak maç, D-Smart ile D-Smart GO’dan yayınlanacak. Karşılaşmada, Portekizli hakem Tiago Martins düdük çalacak. Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Jose Mourinho yönetimindeki ilk resmi maçından iyi bir skor alarak, 30 Temmuz’da Kadıköy’de oynayacağı rövanşa avantajlı çıkmayı hedefliyor.

MOURINHO UEFA LİSTESİNE 9 FUTBOLCUYU ALMADI

Fenerbahçe’de, teknik direktör Jose Mourinho’nun dün açıkladığı UEFA listesinde yer almayan Cengiz Ünder, Samet Akaydın, Levent Mercan, Luan Peres, Miguel Crespo, Miha Zajc, Emre Mor, Burak Kapacak ve Umut Nayir ile antrenmanda sakatlanan yeni transfer Allan Saint-Maximin Lugano deplasmanında forma giyemeyecek. Sarı lacivertlilerin yeni transferlerinden sadece Oğuz Aydın, şans verilmesi halinde oynayabilecek. UEFA’nın verdiği 3 maçlık deplasman tribünü yasağı cezası nedeniyle, Fenerbahçe taraftarı misafir tribününe alınmayacak.

Fenerbahçe'de, UEFA'ya bildirilen kadroda şu isimler bulunuyor:
"Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao, Bright Osayi-Samuel, İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, Ryan Kent, İrfan Can Kahveci, Bartuğ Elmaz, Rade Krunic, Fred, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Cenk Tosun, Allan Saint-Maximin."

MUHTEMEL 11

Fenerbahçe:

Dominik Livakovic, Bright Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde; Bartuğ Elmaz, Fred; Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Kent ve Edin Dzeko

HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe’nin Lugano deplasmanında oynayacağı sezonun ilk resmi maçı, D-Smart ve D-Smart GO’dan canlı olarak yayınlanacak. Yayıncı kuruluşun spor kanalı Spor Smart’ta 14.30’dan itibaren canlı yayın maratonu başlayacak.

Fenerbahçe’nin hazırlık döneminde oynadığı maçların özetleri, tarihe geçmiş unutulmaz Fenerbahçe maçları ve uzman yorumcuların analizleri gün boyu maç heyecanı tavan yapacak. Saat 20.00'de başlayacak “Maça Doğru” programında Aykut Aydın, Yağız Sabuncuoğlu ve Semih Sezerli izleyicileri maça hazırlarken, Damla Uğurtürk ve DHA muhabiri Sezer Afşar ise İsviçre'de Stochorn Arena'dan canlı bağlantılar ve röportajlar yaparak heyecanı daha da arttıracak.

Maçın anlatımında ise Alp Özgen ve Emre Özcan mikrofonda olacak. Karşılaşma sonrası Mourinho'nun açıklamaları ve futbolcuların değerlendirmeleri, "Maçın Ardından" programında Berke Kosova’nın sunumu, DHA Spor Müdürü Uğur Demirkırdı ve Mesut Aydın Kale’nin yorumlarıyla ekrana gelecek.

HEDEF DEVLER LİGİ

Sarı-lacivertililer, Lugano’yu elemesi durumunda sırasıyla 3’üncü ön eleme ve Play-Off turunda maçlar oynayacak. Şampiyonlar Ligi’ne en son 2008-2009 sezonunda katılan Fenerbahçe, Porto ve İnter ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan hocası Mourinho ile rakiplerini eleyerek Devler Ligi'ne katılmayı hedefliyor.