''Aykut ile benim...''

''Aykut ile benim...''

NTVSpor yorumcusu Rıdvan Dilmen, 1-1 sona eren Zorya Luhansk - Fenerbahçe maçını yorumlarken sert eleştiriler bulundu.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki Zorya Luhansk - Fenerbahçe maçı sonrası, NTVSpor yorumcusu Rıdvan Dilmen sert eleştirilerde bulundu. Dilmen özellikle Advocaat'a yönelik eleştiri yaptı.
 
Rıdvan Dilmen'in, Zorya Luhansk - Fenerbahçe maçı ile ilgili eleştirileri şu şekilde:
 
'Aykut ile benim elimiz ayağımız düzgün olsa...'
 
'Fenerbahçe'de Van Persie'yi saymıyorum. Hasan Ali Kaldırım dışında solak oyuncu yok. Korner, duran top kullanacak oyuncu yok. Aykut ile ben, bu ara elim ayağım düzgün olsa hoca bizi de oyuna sokacak. Öyle gözüküyor. Plan değil bu. Bu basit rakiplerin el verdiği sürece yapılan değişiklikler.'
 
'Bu kadro ile maalesef...'
 
'Ben Salih Uçan'ın performansını beğenmiyorum. Bu fizik düzeyi ile bu seviyedeki takımlara karşı oynayamaz. Ozan Tufan, defans ile hücum arasındaki 40-45 metrenin oyuncusu. Bu kadro ile maalesef Fenerbahçe'nin puan kayıpları çok olur.  '
 
İlginç öneri: Fenerbahçe maçlara 1-0 geride başlasın
 
Sabah'taki köşe yazısında Rıdvan Dilmen, maçla ilgili ilginç öneride bulundu. 
 
Dilmen, "Fenerbahçe’nin sorunu 1-0 gerideyken değil, 0-0’da oyuna hükmedememek... O zaman federasyona müracaat et, maçlara 1-0 geride başla(!)" yazdı.
 
İşte Dilmen'in yazısı:
 
"Özellikle kaptanları, sağ bek Kamenyuka; Fenerbahçe'nin forvetlerinin yapmadığı kadar dripling yaptı. Fenerbahçe'nin sorunu zaten deplasman... Fenerbahçe Ocak'tan beri dışarıda topu topu 3 maç kazanmış. Uzun süredir öyle bir kültürü yok. Türkiye'de rakiplerinden geri kalma nedeni deplasman puanları..."
 
"Kaleye gidemiyorsun, Bursa izin veriyor, psikolojik şartlardan dolayı yaslanıyor, sen de 4 forvet alıyorsun. Bunun için acayip bir hoca olmaya gerek yok. Dün de aynı... Ama sen Manchester United'a karşı geri düşersen, 4 tane de forvet alsan 5'lik olursun. Rakip Zorya'nın mücadele edecek ve savunma yapacak gücü sınırlı. Bunun için lisanslı antrenörlüğe gerek yok."
 
"Fenerbahçe'de sıkıntı hücumcularda değil, burada forvet oynamak da zor. Savunma hattından başlayıp orta sahada da topun yavaş dönmesi, oyuncuların sınırlı yeteneklerinden... Topu birkaç kez dürterek pas yapabiliyorlar. Sow'u, Emenike'yi, Lens'i, Van Persie'yi denedin. Bir de arkasındaki oyuncuları dene..."