Marco Van Basten'in tek varisi

Marco Van Basten'in tek varisi

Persie, oyun stili ve yetenekleriyle hep Hollanda futbolunun efsane ismi Marco Van Basten’e benzetildi.

Futbola Feyenoord altyapısında başlayan Robin Van Persie, oyun stili ve yetenekleriyle hep Hollanda futbolunun efsane ismi Marco Van Basten’e benzetildi.

Futbola Feyenoord altyapısında başlayan Robin Van Persie, yine bu ekipte profesyonel oldu. 2001-04 arasında formasını giydiği Rotterdam ekibinde 76 maça çıkan oyuncu, 21 gol kaydetti. 5 milyon euro bonservis bedeliyle İngiltere’nin Arsenal’in yolunu tuttu.
 
9 yılda 274 maça çıktığı Londra ekibinde 131 kez fileleri salladı. 30 milyon euroya Manchester United’a gitti. Ada devinde 105 maçta forma giydi, 58 gole imza attı. Manchester United’a geldiği dönemde dünyanın en iyi forvetlerinden bir tanesi olarak kabul ediliyordu.

Arsenal’de ve milli takımda kaptanlık görevleri üstlendi. Oyun stili ve yetenekleriyle hep Hollanda futbolunun efsane ismi Marco van Basten’e benzetildi. Sanatçı olan anne babanın oğlu olarak boy gösterdiği futbolda, zaman zaman sergilediği hareketler ve attığı gollerle estetikten nasiplendiğini gösterdi.

96 kez formasını giydiği Hollanda Milli Takımı’nın tarihindeki en çok forma giyen 8. oyuncu konumunda bulunuyor. Feyenoord ile 2002’de UEFA Kupası, Arsenal ile 2005’te FA Cup ve Manchester United ile 2013’te Premier Lig şampiyonlukları yaşayan yıldız forvet, 3 Dünya Kupası’nda forma giydi. Brezilya’daki Dünya Kupası’nda, İspanya’ya karşı uçarak attığı kafa golü, gelmiş geçmiş en ilginç gollerden biri olarak gösterildi.

ARSENAL
MAÇ - GOL
274 - 131

MANCHESTER UNITED
MAÇ - GOL
105 - 58

FEYENOORD
MAÇ - GOL
76 - 21