Kocaman, derbide 7 futbolcuya hücum yaptırdı

Kocaman, derbide 7 futbolcuya hücum yaptırdı
Güncelleme:

Derbiden sonra istatistikleri kontrol eden Aykut Kocaman'ın tam 7 futbolcuyu üçüncü bölgede kullandığı ortaya çıktı.

Sarı-lacivertli ekibin iki yıldızı özellikle derbideki istatistikleri ile dikkati çekti. Tehlikeli bölgede 31 kez top kullanan Giuliano sahanın bu bölgedeki en çok topla buluşan ismiydi. Isla da sağ bek olsa da 3. bölgede en çok top kullanan ikinci oyuncuydu.

Fenerbahçe’nin yeni transferleri Isla ile Giuliano, Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İki futbolcunun Galatasaray maçındaki istatistikleri de bunu net bir şekilde ortaya koyuyor. 

Matchstudy’nin verilerine göre Giuliano ve Isla, topu üçüncü yani hücum bölgesinde en çok kullanan isimler oldu. Giuliano eleştirilse de teknik heyet, Brezilyalı futbolcudan oldukça memnun. Oyun içinde gözükmeyen birçok işe imza atan Brezilyalı futbolcu, oyunu iki yönlü oynayabiliyor. Ayrıca derbide Valbuena’nın taktik disipline bağlı kalmayıp bireysel hareket etmesi sebebiyle Giuliano’nun yükü daha da artmıştı. Buna rağmen tehlikeli bölgede 31 kez top kullanan sambacı sahanın bu bölgedeki en çok topla buluşan ismiydi.

Isla ise derbi maçta 3. bölgede en çok top kullanan ikinci oyuncu olarak dikkat çekti. Sağ bek oynamasına rağmen Şilili futbolcu ileri çıkışlarıyla etkili oldu. Maç içinde 84 kez topla buluşan Isla, 24 kez savunmada 23 kez de hücum bölgesinde topla buluşarak oyunu iki yönlü oynadığını ortaya koydu. Sarı-kırmızılı takımda 3. bölgede topla en çok buluşan oyuncunun 22 kez ile Belhanda olduğu dikkate alındığında iki futbolcunun rakamları oldukça çarpıcı gözüküyor. 

T. Telekom’da ilk

Ligin lideri ve en etkili futbol oynayan ekibi olarak dikkat çeken Galatasaray, kendi oyununu Fenerbahçe karşısında oynamakta zorlandı. Sarı-kırmızılılar daha önce oynadıkları maçlarda topa hakimiyeti ile dikkat çekerken, özellikle iç saha maçlarında oyunu rakip yarı alana yıkıyordu. Derbide ise bu durum gerçekleşmedi. Topa daha çok sahip olan ve daha başarılı pas isabeti sağlayan, hücum bölgesinde daha kalabalık olan takım Fenerbahçe idi. Sarı-kırmızılılar daha önce deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçta da benzer şekilde oyun üstünlüğünü kaybetmişti. 

2 kişi fazla hücum ettiler

Matchstudy’nin verileri detaylı şekilde incelendiğinde Fenerbahçe’den 7, Galatasaray’dan ise 5 futbolcunun 3. bölge ya da bu bölgeye yakın oynadığı dikkat çekiyor. Top kullanım haritalarına bakıldığında Isla, Dirar, Hasan Ali, Ozan, Janssen, Giuliano, Valbuena gibi isimler orta saha çizgisinin önünde hücuma katılan oyuncular olarak gözüküyor. Sarı-kırmızılılar ise Tolga, Mariano, Feghouli, Belhanda, Gomis ile toplamda 5 oyuncuyla etkili olmaya çalıştı. 

Sarı-kırmızılılar daha az kişiyle hücum edip topa daha az sahip olsa da daha çok şut atmayı başardı. Özetle Matchstudy’nin rakamlarına bakıldığında derbide Fenerbahçe oyunu kontrol eden, daha çok kişiyle hücuma çıkan ve tehlikeli bölgede daha çok oyuncusunu topla buluşturan ekip olarak ön planda yer aldı.

Skorer