İşte Fenerbahçe'nin yeni gol makinesi Van Persie

İşte Fenerbahçe'nin yeni gol makinesi Van Persie

Robin van Persie, gol yollarındaki etkinliğiyle tanınıyor...

Sarı-lacivertlilerin yeni yıldız transferi Hollandalı Robin van Persie, kariyerinde 455 resmi maçta, rakip fileleri 242 kez havalandırdı. Kariyerinde UEFA Kupası ve Premier Lig şampiyonluğu bulunan Hollanda Milli Takım kaptanı Van Persie, İngiltere'de iki kez gol krallığı sevinci yaşadı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz  Yıldırım'ın transferini tamamladıklarını açıkladığı sarı-lacivertlilerin yeni  yıldızı Hollandalı Robin van Persie, gol yollarındaki etkinliğiyle tanınıyor.
 
Sarı-lacivertlilerin İngiltere Birinci Futbol Ligi (Premier Lig)  ekiplerinden Manchester United'dan kadrosuna kattığı 32 yaşındaki yıldız  futbolcu, kariyerinde 455 resmi maçta 242 gol ve 86 asist yaptı.
 
Profesyonel kariyerine 2001 yılında ülkesinde Feyenoord takımında  başlayan Van Persie, Pierre van Hooijdonk'un liderliğini yaptığı Hollanda  ekibiyle ilk yılında, UEFA Kupası sevinci yaşadı. Henüz 18 yaşından gün almadan  Avrupa'da kupa kaldıran Van Persie, bu takımla 3 sezonda 76 maçta çıkarak 21 gol  kaydetti.
 
Robin van Persie, 2001-2002 sezonunda Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin  "En İyi Genç Yetenek Ödülü"nü aldı.
 
Kariyerinin ilk bölümlerinde genelde kanatlarda oynayan solak  futbolcu, Feyenoord'da yıldızını parlatarak 2004 yılında İngiliz devi Arsenal'in  dikkatini çekti. Arsenal'e 21 yaşında transfer olan Hollandalı, ilk sezonlarında  genellikle orta sahada ve kanatlarda görev aldı. Arsenal'le 2006'da UEFA  Şampiyonlar Ligi'nde finalde kaybeden Van Persie, kariyerinin en iyi dönemini  2011-2012 sezonunda yaşadı.
 
İngiliz ekibinin efsane oyuncusu Dennis Bergamp'ın emekliye  ayrılmasından sonra 2006 yılından itibaren bu oyuncunun rolünü üstlenen Van  Persie'yi teknik direktör Arsene Wenger, ileri uçta oynatmaya başladı.
 
Hollandalı 2010-2011 sezonunda Premier Lig'de çıktığı 25 maçta 18 gol  atarak bir sonraki sezon gollerine devam edeceğinin sinyalini verdi. Arsenal  formasıyla 2011-2012'de bütün lig maçlarında (38) ilk 11'de forma giyen Van  Persie, rakip fileleri tam 30 kez havalandırarak gol kralı olmayı başardı. Van  Persie, aynı sezon ayrıca 14 kez asist yaparak takımına toplam 44 golde katkıda  bulundu.
 
Van Persie'nin Avrupa'nın sayılı golcülerinden birisi olması,  İngiltere'de uzun süre konuşulan bir transferin gerçekleşmesine de neden oldu.
 
30.7 milyon euroya Manchester United'a
 
Robin van Persie, gösterdiği performansla 2012 yılının yaz aylarında  Arsenal'in en büyük rakiplerinden Manchester United'a tam 30.7 milyon euroya  transfer oldu.
 
Fenerbahçe'nin diğer transferi Nani'ye takım arkadaşı gelen Hollandalı  yıldız, gollerine kaldığı yerden bu sefer Manchester United'da devam etti. İngiliz ekibiyle kariyerindeki ilk ve tek şampiyonluğuna ulaştığı  2012-2013 sezonunda Van Persie, rakip fileleri 26 kez havalandırarak üst üste  ikinci kez gol kralı oldu. Tecrübeli futbolcu, iki yılda 76 lig maçında 56 gol  atmayı başardı.
 
Bir sonraki sezon efsane teknik adam Alex Ferguson'un emekliye  ayrılmasıyla kötü bir dönem geçiren Manchester United'da Van Persie,  istediklerini yapamadı. Takımın kötü bir dönemden geçmesinin yanı sıra sakatlık  problemleriyle de uğraşan Hollandalı yıldız, 21 maçta 12 gol atabildi.
 
"Kırmızı Şeytanlar"la geçen sezon ligde 27 maçta 10 gol kaydedebilen  yıldız futbolcu, İngiltere kariyerine 1 Premier Lig, 1 Federasyon Kupası ve 2  İngiltere Süper Kupası ekledi.
 
Avrupa kupalarında 77 maç
 
Robin van Persie, Avrupa kupalarında toplam 77 maça çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 59 maç oynayan ve 25 gol atıp, 10 asist  yapan Robin van Persie, UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında ise 8 maçta yer  aldı. Hollandalı bu maçlarda ise 2 gol kaydetti.
 
UEFA Kupası'nı kaldırma sevinci yaşayan yıldız futbolcu bu  organizasyonda ise 10 kez forma giydi.
 
Milli takımın kaptanı

 
Hollanda Milli Takımı'nın en önemli gol silahlarından Van Persie,  milli forma altında 98 maça çıkarak 49 gol kaydetti.
 
Hollanda Milli Takımı tarihinin en golcü oyuncusu konumundaki Van  Persie, 2005 yılından bu yana formasını giydiği milli takımda 2013'ten itibaren  kaptanlık yapıyor. Van Persie, kariyerinde 2006, 2010 ve 2014 Dünya Kupası ile 2008 ve  2014 Avrupa Futbol Şampiyonası deneyimlerini yaşadı. 2010 Dünya Kupası'nı finalde  İspanya'ya kaybeden Van Persie ve arkadaşları, geçen yıl düzenlenen son  organizasyonda ise Brezilya'da dünya üçüncüsü oldu.
 
Dünya Kupası'nda unutulmaz gol
 
Sarı-lacivertlilerin yeni gol silahı Van Persie, geçen yıl yaz  aylarında Brezilya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda attığı golle uzun süre  konuşuldu.
 
Kariyerinde birçok kez rakip fileleri havalandıran Hollandalı,  Brezilya'daki organizasyonda İspanya karşısında 44. dakikada güzel bir gol  kaydetti. Daley Blind'in orta sahadan İspanya savunmasının arkasına gönderdiği  topa ceza sahasının ilk metrelerinde uçarak kafa vuruşu yapan Van Persie, topu  kaleci Casillas'ın üstünden aşırarak filelere gönderdi ve hafızalardan  silinmeyecek bir gole imza attı.
 
Tecrübeli golcü bu maçta bir gol daha kaydetmiş ve Hollanda sahadan  5-1 galip ayrılmıştı.
 
Fenerbahçe'nin 3. Hollandalısı
 
Robin van Persie, Fenerbahçe tarihinin 3. Hollandalısı oldu. Kadrosuna daha önce Hollanda futbolunun önemli isimlerinden Pierre van  Hooijdonk ve Dirk Kuyt'ı katan sarı-lacivertliler, "Portakallar"ın en önemli  golcüsüne de Fenerbahçe forması giydirmeyi başardı.