''Aykut Kocaman beni heyecanlandırıyor''

''Aykut Kocaman beni heyecanlandırıyor''
Güncelleme:

Robin Van Persie, kampta gazetecilerle sohbet etti. Birçok konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Hollandalı yıldızın açıklamaları;

“Ben her zaman daha iyisini yapmaya gayret gösterdim. Kariyerimin en iyi yıllarında; Arsenal, Manchester United’da oynadığım dönemlerde bile ‘Daha iyisi olur muydu?’ diye düşünüyordum. Bu, en iyi sezonlarım için bile geçerli. Örneğin Arsenal’da 37 gol attığım sezon var. Bana göre 45 olabilirdi. Tabii sadece istatistik değil mesele. Sahadaki oyuna katkı sağlayabilmek son derece önemli.”

‘Hepsi profesyonel’

“Şu anda burada hoşuma giden de tam olarak bu... Herkesin bu işin bir parçası olması gerekiyor. Hocamız şu anda bize ‘birlikte yapma’ hissini aşılıyor. Baskı yapıyorsak, birlikte yapıyoruz. Birlikte rollerimizi uygulamaya çalışıyoruz. Bu birlik duygusu son derece önemli bizim için. Hocamızın da bir rolü var. O da rolünü gerçekleştiriyor. İyi bir teknik ekibimiz var. Hepsi son derece profesyonel.”

‘Çok iyi çalışıyoruz’

“İyi bir dinamik oluştu bana göre takım içerisinde. Bu durum gerçekten çok hoşuma gidiyor. Hakikaten çok iyi çalışıyoruz. Bu anlamda çok mutluyum zaten. Son 2 yılıma bakacak olursak daha iyisini yapabilir miydim? Evet yapabilirdim. Mutlaka daha iyisi olsun istiyorum. Kendimi çok geliştirmek istiyorum.”

‘Umarım böyle sürer’

“Bu yıl daha iyi noktalarda olmak istiyorum. Takım için daha önemli olmak, daha fazla katkıda bulunmak istiyorum. Şu ana kadar gördüklerim kadarıyla bakarsak da Fenerbahçe’de en mutlu dönemimi yaşıyorum geride kalan 2-3 haftada. Umarım bu şekilde devam eder.”

‘Türkiye Ligi gerçekten zor’

“Artık Türkiye’ye alıştım. Geride kalan 2 yılın cebimde olmasının benim için çok iyi olduğunu biliyorum. Neler olacağını daha iyi biliyorum. Türkiye Ligi gerçekten zor bir lig. Bence iyi oyuncuların olduğu bir lig. Kolay değil. Türkiye’de çok iyi takımlar var. Küçük gözüken takımlar bile futbol oynamaya çalışıyor ve iyi oyuncuları var. Ama artık yaşadığım 2 yılım var burada. Bu tecrübeyle neler olacağını biliyorum. Özel hayatımda da bu böyle. Sahadaki ve saha dışındaki Türk hayat tarzına alıştım. Ve tüm bunlar bu sezon öncesinde benim için bir artı.”

'Hocamız uzun yıllar kalmalı'

“Son 6 yılımda 6 farklı hocayla çalışmak benim için oldukça farklı bir durum. Çünkü Arsenal’da 8 yıl aynı hocayla çalıştım. Feyenoord’da 2.5 yılda aynı hocayla çalıştım. Milli takımda keza durum böyle. Yani kariyerimin ilk dönemleri teknik direktörler açısından gayet istikrarlıydı. Uzun yıllar aynı hocayla çalışmak çok daha iyi.”

‘Birçok kupalar kazandı'

“Bu yüzden umarım Aykut Hoca uzun yıllar kalabilir. O gerçekten bir Fenerbahçe adamı. Kulüp için çok büyük tarihi olan bir futbolcu ve teknik direktör. Teknik direktör olarak da çok önemli kupalar ve başarılar kazandı yıllar önce. Bence Fenerbahçe’yi ileriye götürecek doğru adam Aykut Kocaman. Hoca, son iki yılda burada iki farklı teknik adamın çalıştığını biliyor.”

‘Herkes ona inanıyor’

“Aykut Kocaman’ın kendi felsefesi var ve bu doğrultuda takımın gelişmesi ve değişmesi için süreci kendi yollarıyla işletiyor. Herkes, ona, felsefesine inanıyor. Son maçlardaki skorlara çok takılmamak gerek. Şu anda kazanmak ya da kaybetmek çok önemli değil. Şu anda kondisyon, birlikte olmak, takım olarak gelişmek, oyuncular ve teknik heyetle birbirimizi daha iyi bilmek önemli. O yüzden her şey iyi gidiyor.”

'Kocaman beni heyecanlandırıyor'

“Hocamızın benim hakkımda söylediklerini duydum. Onun söylediklerini duyduğumda gerçekten çok büyük mutluluk yaşadım. Bunun ötesinde şunu da söylemek istiyorum... Yeni sezonun başlaması öncesinde çok büyük heyecan duyuyorum. Şu ana kadarki süreçte gördüklerim beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. Gelecek vaadeden bir görüntüdeyiz. Antrenmanlarda yaptıklarımız bu şekilde. Hocanın hem kişiliği hem de taktiksel anlamda bize anlattıkları bana bu heyecanı veriyor. Aynı zamanda toplantılarda istediklerini anlatış şekli de gerçekten harika.”

‘İyi hissetmeniz önemli’

“Yeni bir başlangıç, bu sezonun başlangıcı için çok büyük bir heyecan duyuyorum. Tüm bu noktaların bir birleşimi, bir kombinasyonu oluştuğu zaman da çok büyük mutluluk yaşamış oluyorum. Bir futbolcunun kendini mutlu hissetmesi son derece önemlidir. Mutlu olduğunuzda, her gün, her idmanda, her maçta kendinizi iyi hissettiğinizde o zaman güzel şeyler birleşir ve daha da güzel bir tablo ortaya çıkar.”

‘Bu sezon kupa kazanmamız şart’

“Hedefimiz bu sezon muhakkak kupalar kazanmak. Zaten bu yüzden çalışıyoruz burada. Benim kişisel hedeflerimin ötesinde bambaşka bir durum var. Burada birlik olabilmek için, bu birlik duygusunu daha fazla geliştirmek için çalışıyoruz. Günde 2 antrenman yapıyoruz. Çok fazla maç yapıyoruz şu anda ve herkes de şans buluyor bir şekilde. Dediğim gibi burada mesele benim hedeflerim değil. Tabii ki çok gol atmak isterim. Ama bizim isteğimiz bu sezonu kupalarla kapatmak. 1 kupa olur, 2 kupa olur ama ne olursa olsun bu sezon kupalar getirmek istiyoruz bu kulübe.”

‘Birlikte futbol konuşuyoruz’

“Bu seviyeye gelebilmek için de devamlı gelişimimizi sürdürmek lazım. Bunu nasıl yapıyoruz? Birbirimize pozitif yaklaşarak yapıyoruz. Futbol konuşarak yapıyoruz. Birlik duygusunu hissetmeye gayret göstererek yapıyoruz. Tabii ki daha çok erken, sezonun daha çok başındayız, daha 3 hafta oldu birlikte çalışalı. Umuyorum yeni oyuncuların da uyum süreci en hızlı şekilde geride kalır ve son derece pozitif görüntüyle devam ederiz.”