Aykut Kocaman: ''Acil golcü almamız lazım''

Aykut Kocaman: ''Acil golcü almamız lazım''
Güncelleme:

Fenerbahçe'nin hocası Aykut Kocaman'dan dobra dobra açıklamalar.

F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yeni sezon öncesi beIN SPORTS’a dobra dobra konuştu: "Şunun bir şekilde bilinmesi gerekiyor. Bu ne kulüple ne yönetimle ne de serzeniş, şikayet değil. Var olan bir geçek. Beşiktaş ve G.Saray'da da benzer sorunlar var. Şu anda mali Fair Play’ın gerçekleriyle yüz yüzeyiz. Kabul etsek de etmesek de bu var. Transferle ilgili tarafına baktığımız zaman takımda pek çok şeyi değiştirmeye çalışacağız. Bunları takımla yaparken, bazı şeyleri yapamadığımız zaman da transfere ihtiyaç var. Bu bir gerçek. Taraftar da bunun farkında olduğumuzu bilmeli.

KENDİMİZİ ANLATAMIYORUZ

Gerçeklerle ilgili konuştuğunuz zaman, insanlara hayal satmadığınız zaman bu tip durumlara giriliyor. Gerçekle yüzleşip, bunu aşmak için daha net çaba göstereceğiz. Biz ya kendimizi anlatamıyoruz ya da bizi anlamamak üzerine kurulu bir önyargı var. Transfer istemediğimi söylemiyorum. Şu anda kulübün gerçekleri var. Bunları atlayıp, insanları hayaller peşinde koşturmak biraz ahlaksızlık. Meslek ahlakı ve kişisel ahlak adına doğru değil."

ACİL GOLCÜ LAZIM

"İKİ pozisyonda arayışımız var. Buna temaslar demek lazım. Biraz önce anlattığım kalıba sokmak zorundayız bu transferleri. Hem Van Persie’nin son 2 yıldır antrenman forvet ihtiyacımız var. Ama bu çok kolay değil. Onun dışında bir pozisyonda daha çalışmalarımız sürüyor. Biraz daha netleştikten sonra kamuoyuna bildiririz. Çok net olan tarafı buna ihtiyacımız olduğu."

GALATASARAY'DAN DERS ALMALIYIZ

AYKUT Kocaman, Avrupa'daki eşleşmeleri de değerlendirdi: "Kağıt üzerinde G.Saray lehine bir durum vardıöyle olmadı. Buradan en önemli şeylerden biri ciddiyet. O kim, bu kim, şu kim diye bizdeki ciddiyetsizlik var ya. Kimseyi küçük görmeyip, kendimizden de büyük görmeyeceğiz. Ölçüsüzlük olmaz."

GENÇLER KENDİNİ ZORLASIN

Kocaman: "Fenerbahçe bu sene şampiyonluğu çok istiyor. Buraya giden yolda gençlerden ne kadar katkı alabiliriz, bu önemli. Bizim onları zorladığımız kadar onlar da kendini zorlasın."