İsrail'e bir kıyak da FIFA'dan: Bu resmen torpil

İsrail'e bir kıyak da FIFA'dan: Bu resmen torpil
Güncelleme:

FIFA, İsrail’in uluslararası futbol müsabakalarından men edilmesine yönelik yapılan çağrılara dair kararını bir kez daha erteledi.

FIFA, İsrail’in uluslararası futbol müsabakalarından men edilmesi yönündeki çağrılarla ilgili kararını erteleme kararı aldı. Bir süredir gündemde olan bu konuya ilişkin somut bir adımın ne zaman atılacağı belirsizliğini koruyor.

FIFA’nın daha önce Rusya’ya Ukrayna’daki savaş nedeniyle uluslararası müsabakalardan men cezası vermesine karşın, İsrail’e benzer bir yaptırım uygulamaması çifte standart eleştirilerine yol açtı. Fransa'da aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden Milletvekili Thomas Portes, FIFA'nın İsrail'i tüm uluslararası futbol müsabakalarından men etmesi için change.org sitesinde imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına, Avrupa'da ve Kuzey Afrika'da kamuya mal olmuş birçok isim destek verdi. Kampanyanın açıklamasında, dünyanın 11 aydır Gazze'de devam eden bir soykırıma tanık olduğu belirtilirken, bu soykırımın bölgede onlarca yıldır devam eden işgal ve abluka kapsamında yapıldığına işaret edildi. Açıklamada, "Spor her daim olduğu gibi siyasi kalacak." ifadesi kullanılırken, FIFA'nın sorumluluk alarak İsrail'i uluslararası müsabakalardan men etmesi talep edildi.