Futbol maçları 60 dakika olabilir !

Futbol maçları 60 dakika olabilir !
Güncelleme:

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu futbol maçlarının 60 dakikaya indirilmesini gündeme getirdi.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), aralarında maç sürelerinin 60 dakikaya indirilmesinin de bulunduğu kural değişikliklerini masaya yatıracak.

ABD basınından Times'a açıklama yapan IFAB Direktörü David Elleray, gündeme getirilecek maddeler arasında, korner ve frikik kullanan oyuncuların pas vermeden topu kendi başlarına oyuna sokması, ceza sahasında kalecilerin geri pası elleriyle kontrol etmesi durumunda doğrudan penaltı kararının verilmesi, frikiklerde meşin yuvarlağın durdurulmasına ihtiyaç duymadan hareket halinde oyuna sokulması, penaltı pozisyonunda ceza sahasına oyuncu girmesi halinde golün doğrudan verilmesi gibi kural değişikliklerinin yer aldığını açıkladı.

Açıklamaya göre, en dikkati çeken öneri ise oyun süresi üzerinde planlanıyor. Bu kapsamda, maçlar 90'dan 60 dakikaya indirilecek ve topun oyun dışında kaldığı süre toplamı, bu 60 dakika üzerine eklenecek.

Futbolcuların saha içinde hakemlerin otoritesini küçük düşürecek eylemlerde bulunması halinde takımlarına puan silme cezası verilmesi de gündemde yer alıyor.

Ayrıca, penaltı çizgisi gerisinden kaleci vuruşları yapılması halinde topa önce defans oyuncusunun değmesi zorunluluğu, penaltı pozisyonlarının kaçması halinde ise oyunun durdurularak kale vuruşuyla devam etmesi gibi öneriler de bulunuyor.

text-ad
Akdeniz'de deprem! Akdeniz'de deprem! Jennifer Lopez'in Türkiye'de kalacağı mağara oda olay oldu Jennifer Lopez'in Türkiye'de kalacağı mağara oda olay oldu Sıfır km SUV'un karıştığı kazada 12 hava yastığından hiçbiri açılmayınca, davacı oldu Sıfır km SUV'un karıştığı kazada 12 hava yastığından hiçbiri açılmayınca, davacı oldu İstanbul Boğazı'ndaki ünlü mekanlarda yıkım başladı İstanbul Boğazı'ndaki ünlü mekanlarda yıkım başladı Fenerbahçe'nin hem stadyum ismi için hem de forma için yeni sponsoru belli oldu Fenerbahçe'nin hem stadyum ismi için hem de forma için yeni sponsoru belli oldu Çırılçıplak soyunup yoldan geçen arabaların üstüne atladı! Çırılçıplak soyunup yoldan geçen arabaların üstüne atladı! Bir şehre kabusu yaşatan kadınlar çetesi kamerada! Bir şehre kabusu yaşatan kadınlar çetesi kamerada! Otomotiv sektöründe BYD krizi: Manisa'da kurulacak fabrikadan ses yok! Otomotiv sektöründe BYD krizi: Manisa'da kurulacak fabrikadan ses yok! 6 çocuğu istismarla suçlanan öğretmenden çocuklara kan donduran tehdit! 6 çocuğu istismarla suçlanan öğretmenden çocuklara kan donduran tehdit! Tam 6 yıldır kayıp olarak aranıyordu... Korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı Tam 6 yıldır kayıp olarak aranıyordu... Korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı
Erdoğan ve Bahçeli'den sürpriz görüşme Erdoğan ve Bahçeli'den sürpriz görüşme Rasim Ozan Kütahyalı'dan erken seçim kehaneti! Tarih verdi Rasim Ozan Kütahyalı'dan erken seçim kehaneti! Tarih verdi Sivaslı genç girişimci dizide görüp merak sarmıştı... Şimdi siparişlere yetişemiyor! Sivaslı genç girişimci dizide görüp merak sarmıştı... Şimdi siparişlere yetişemiyor! Türkiye'deki 2 ünlü markanın ürünleri ''güvensiz'' çıktı! Hepsi piyasadan toplatılıyor Türkiye'deki 2 ünlü markanın ürünleri ''güvensiz'' çıktı! Hepsi piyasadan toplatılıyor Survivor Sahra Işık 27 günde 13 kilo birden zayıflatan sırrını açıkladı Survivor Sahra Işık 27 günde 13 kilo birden zayıflatan sırrını açıkladı Prof. Dr. Naci Görür aynı bölgedeki deprem riski için 2'nci kez uyardı: ''Bölge geriliyor!'' Prof. Dr. Naci Görür aynı bölgedeki deprem riski için 2'nci kez uyardı: ''Bölge geriliyor!'' İmamoğlu'nun davası TRT'de yayınlansın mı anketi... Hangi partinin seçmeni ne diyor ? İmamoğlu'nun davası TRT'de yayınlansın mı anketi... Hangi partinin seçmeni ne diyor ? Ünlü oyuncu Müjde Uzman'ı CİMER'e şikayet ettiler Ünlü oyuncu Müjde Uzman'ı CİMER'e şikayet ettiler Bunaltan sıcakların ardından yağış geliyor! Bunaltan sıcakların ardından yağış geliyor! ''Ucuza buldum'' diyen herkesi tek tek dolandırdılar! ''Ucuza buldum'' diyen herkesi tek tek dolandırdılar!