Yunan taraftardan skandal Türkiye pankartı

Güncelleme:

Panathinaikos taraftarları, Maccabi Tel Aviv ile oynanan hazırlık maçında büyük bir skandala imza atarak "Türklerden kanlı Kıbrıs işgali" yazılı bir pankart açtı. Mücadele sırasında Ergin Ataman’ın sahadan ihraç edilmesi sonrası tartışmalar büyüdü.

Güney Kıbrıs'ta düzenlenen "Neofytos Chandriotis" turnuvasının finalinde Panathinaikos, Maccabi ile karşılaştı. Yunan taraftarlar, İsrail ekibiyle oynadıkları maçta "Türklerden Kanlı Kıbrıs İşgali" yazılı bir pankart açarak tepki çekti. Bu provokatif pankart, Türkiye'de geniş çapta eleştirildi ve büyük tepkilere yol açtı.

Başantrenörlüğünü Ergin Ataman'ın yaptığı ve Cedi Osman ile Ömer Faruk Yurtseven gibi Türk yıldızları kadrosunda bulunduran Panathinaikos, açılan provokatif pankartla tepkilerin odak noktası oldu.

Öte yandan, Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman, Maccabi Tel Aviv ile oynanan hazırlık maçının son periyodu henüz başlamışken oyundan ihraç edildi.

Ataman, skandal pankartın açıldığı dördüncü çeyreğinin başında, Cedi Osman'a yapılan bir faulü protesto etmek üzere hakemle tartışmaya başladı. Yunan basınındaki haberlerde, hakemlerin Cedi Osman'a faul çalmasıyla ortamın gerildiği ve Ataman'ın itirazlarını sert bir şekilde sürdürdüğü ifade edildi. 

Hakeme, "beni oyundan at" şeklinde hareketlerle yoğun protestolar yapan ve iki teknik faul alan Ergin Ataman, sahadan ihraç edildi. Öfkesini kontrol edemeyen Ataman, olaylar daha da büyümeden soyunma odasının yolunu tuttu.

Ergin Ataman'ın bu sert çıkışı ve Yunan taraftarların açtığı pankart, maçın önüne geçerek spor dünyasında gündem oldu. Ayrıca, milli basketbolcular Ömer Faruk Yurtseven ve Cedi Osman'ın karşılaşma sonunda Yunan taraftarlarla kutlama yaptığı görüldü.