Ergin Ataman isyan etti: ''Ailem vize verilmediği için Yunanistan'a gelemiyor'''

Güncelleme:

A Milli Basketbol Takımı ve Panathinaikos’un başantrenörü Ergin Ataman, ailesinin vize probleminden dolayı Yunanistan'a gelemediğini açıkladı.

Geçtiğimiz sezon THY EuroLeague'de Yunanistan ekibi Panathinaikos ile şampiyonluğa ulaşan koç Ergin Ataman, TV100 ekranlarında Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı.

Ataman, Işık'ın bir sorusunda vize problemine isyan etti.58 yaşındaki çalıştırıcı, ailesinin Yunanistan'a  gelemediğini belirterek, "Ben Ergin Ataman’ım ya, ona rağmen vize için sıraya giriyorlar bir ay, iki ay, üç ay bekliyorlar, gidenler ret yiyorlar" dedi.

İşte Ataman'ın açıklamaları:

“Vize problemi o kadar çok dokunuyor ki bana. Ailem Yunanistan’a gelemiyor. Onlarca mektup yazıyorsun, konsolosluğu arıyorsun. Ben Ergin Ataman’ım ya, ona rağmen vize için sıraya giriyorlar bir ay, iki ay, üç ay bekliyorlar, gidenler ret yiyorlar. Bunun bir kıstasını yapmak bu kadar mı zor?

Tabii ki gitmemesi gerekenler de var. Siyasi olarak yasaklı olanlar veya oraya gittikleri zaman, göç edip orada kalanlar. Ama bunu ayırmak bu kadar mı zor? Bu konulardan gerçekten çok rahatsızım.

En güzel yaşadığım şeylerden bir tanesi Yunan takımında biz Euroleague maçına gidiyoruz deplasmana. Elimizde çantayla tık diye çıkıyoruz. Ne pasaport kontrolü var, ne başka bir şey var.”