Arda Turan: ''Yeni Messi: Neymar''

Arda Turan: ''Yeni Messi: Neymar''
Güncelleme:
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

Barcelonalı Arda Turan, İspanyol basınına çarpıcı açıklamalar yaptı.

Takım arkadaşı Neymar’a övgü yağdıran milli futbolcu, Lionel Messi’nin yerini dolduracak ismin Brezilyalı forvet olduğunu söyledi, “Messi ile beraber oynamak gerçekten çok farklı bir şey. Neymar geliyor, bir sonraki Messi o olacak” şeklinde konuştu

Barcelonalı Arda Turan, İspanyol basınına çarpıcı açıklamalar yaptı. Cadena Ser isimli radyoya konuşan 28 yaşındaki futbolcu, bir futbolcu olarak gelişiminden, Barcelona’ya gelişine; hakeme ayakkabı fırlatmasından, Türkiye’deki gelişmelere kadar pek çok konuda konuştu.
 
Katalan ekibinin yıldız isimlerinden Andres Iniesta’nın idolü olduğunu vurgulayan Arda Turan, “Iniesta benim idölüm, inanılmaz. Messi gelmiş geçmiş en iyi oyuncu. Messi ile beraber oynamak gerçekten çok farklı bir şey. Neymar geliyor, bir sonraki Messi o olacak. Suarez azgın, Messi sessiz ancak patron. Neymar ise benim kardeşim” dedi. Takım arkadaşlarıyla arasının çok iyi olduğunu da aktaran yıldız futbolcu, geçen yıl Atletico forması giydiği dönem çok konuşulan yardımcı hakeme kramponlarını fırlatması olayıyla ilgili de esprili bir benzetme yaptı ve “Soyunma odasında benimle uğraşmıyorlar çünkü ayakkabı fırlatmamdan korkuyorlar” ifadelerini kullandı.
 
‘Sokakta  öğrendim’
Barcelona’nın bu sezonki en önemli hedefinin Avrupa arenası olduğunu dile getiren Arda, “Bu sezon üst üste 2. kez Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak istiyoruz. En çok bunu konuşuyoruz ve bu bizi motive ediyor. Kupayı  üst üste iki kez kazanan ilk takım olmak istiyoruz. Atletico’da oynadığım dönem, Real Madrid’e kaybettiğimiz Şampiyonlar Ligi finalinin ardından çok ağlamıştım” diye konuştu.
 
Yeni takımında Luis Enrique tarafından farklı pozisyonlarda kullanılan oyuncu şöyle devam etti: “Her pozisyonda rahatım. Oynadığım pozisyonu, golleri veya istatistikleri kafama takmıyorum. Oynamaktan mutluyum ve kupalar kazanmak istiyorum. Futbolu sokakta öğrendim. Benim futbolum biraz, mahalle arasında oynanan futbola benziyor bu nedenle dar alanlarda iyiyim.”
 
Simeone savunmacı Enrique hücumcu!
Atletico’daki eski hocası Diego Simeone ile şimdiki teknik direktörü Luis Enrique’yi de kıyaslayan Arda, “Simeone savunma üzerinde daha sert ve Enrique de hücumda. Simeone Atletico’ya felsefesini yerleştirdi. Enrique ise Barcelona kültürüne agresiflik ekledi, böylece güzel ve güçlü takımı ortaya çıkardı. Enrique oyuncuları ile konuşuyor. Kendinizi önemli hissediyorsunuz. Bu kadar yıldızı idare etmek zor” diye konuştu.
 
Demokrasi vurgusu
Arda Turan, Katalonya-Türkiye’yi kıyaslaması da yaptı: “İspanya ve Türkiye’deki durumlar farklı. Katalonya, sorunları demokrasi ile çözmeye çalışıyor. Ülkemde de sorunların böyle çözülmesini dilerim. Ülkem de bu sorunların eşitlik ve demokrasi ile çözülmesini çok istedi.”

text-ad
Erdoğan'dan 15 Temmuz'da dikkat çeken FETÖ açıklaması Erdoğan'dan 15 Temmuz'da dikkat çeken FETÖ açıklaması Milyonlarca emeklinin zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler belli oldu Milyonlarca emeklinin zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler belli oldu Soğuk su içmek hasta eder mi? Uzmanı noktayı koydu Soğuk su içmek hasta eder mi? Uzmanı noktayı koydu Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ı hedef aldı: ''Sesini kesse iyi olur'' Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ı hedef aldı: ''Sesini kesse iyi olur'' YÖK, 41 yükseköğretim kurumunu kara listeye aldı YÖK, 41 yükseköğretim kurumunu kara listeye aldı İstanbul'da güpegündüz silahlı saldırı: Yaralılar var İstanbul'da güpegündüz silahlı saldırı: Yaralılar var Yılların sarrafı açıkladı: Altında doğru yatırım hangisi: Gram mı, çeyrek mi, tam mı yoksa... Yılların sarrafı açıkladı: Altında doğru yatırım hangisi: Gram mı, çeyrek mi, tam mı yoksa... İslam Memiş altın fiyatlarında yeni zirve için tarih verdi İslam Memiş altın fiyatlarında yeni zirve için tarih verdi Van'da uzun namlulu saldırı: Sosyal medya fenomeni kızlarının yanında öldürüldü! Van'da uzun namlulu saldırı: Sosyal medya fenomeni kızlarının yanında öldürüldü! İstanbul'da yoldan geçenlerin üzerine ağaç devrildi! İstanbul'da yoldan geçenlerin üzerine ağaç devrildi!
TBMM'de  CHP ve DEM Parti'siz 15 Temmuz anması... TBMM'de CHP ve DEM Parti'siz 15 Temmuz anması... Bakan Tekin'den Muharrem İnce'ye çok ağır yanıt: ''Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz'' Bakan Tekin'den Muharrem İnce'ye çok ağır yanıt: ''Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz'' Burası ne Bodrum, ne Çeşme! 40 derece sıcaklığa rağmen turist yağdı Burası ne Bodrum, ne Çeşme! 40 derece sıcaklığa rağmen turist yağdı Türkiye'nin birinci partisi AK Parti mi, CHP mi anketi açıklandı! Türkiye'nin birinci partisi AK Parti mi, CHP mi anketi açıklandı! Eli kanlı teröristler bebek katili Öcalan'a özgürlük isteyip Türkiye'yi açık açık tehdit etti Eli kanlı teröristler bebek katili Öcalan'a özgürlük isteyip Türkiye'yi açık açık tehdit etti Çanakkale'de orman yangını büyüdü: Alevler yerleşim yerine sıçradı Çanakkale'de orman yangını büyüdü: Alevler yerleşim yerine sıçradı Şemsiyeleri hazırlayın: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış bekleniyor... Şemsiyeleri hazırlayın: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış bekleniyor... Fenerbahçe'nin transfer listesindeki isim ortaya çıktı Fenerbahçe'nin transfer listesindeki isim ortaya çıktı Cezaevindeki Fatih Altaylı'dan MHP lideri Bahçeli için olay olacak ifadeler Cezaevindeki Fatih Altaylı'dan MHP lideri Bahçeli için olay olacak ifadeler Denize girdikleri için CİMER'e şikayet edilen kazlara hapis cezası verildi! Denize girdikleri için CİMER'e şikayet edilen kazlara hapis cezası verildi!