Sigara kullanımı giderek artıyor

Sigara kullanımı giderek artıyor
Güncelleme:

İngiliz sağlık dergisi dünyadaki sigara kullanımıyla ilgili korkutan rakamları açıkladı.

Yaklaşık 200 yıllık İngiliz sağlık dergisi The Lancet en son raporuna göre dünya nüfusun artmasıyla birlikte, sigara kullanımın arttığına dikkat çekti.

Her yıl binlerce kişinin öldüğü sigara kullanımıyla ilgili korkutan rakamlar açıklandı.

Araştırma raporuna göre 1990 yılında 870 milyon, 2015 yılında sigara tiryakisi sayısın 933 milyona tırmandığı kayıtlara geçti. Raporda en çok sigara kullanan ülkelerin başında Filipinler, Endonezya ve Bangladeş yer aldı. Kadınlarda en çok sigara kullanan ülke ise Rusya oldu.

Ölümlerin onda biri sigaradan kaynaklandığı, bu nedenle herkesin sigarayı bırakması, içenlerin kullanmamaları için ikna olmaları tavsiye ediliyor. Dünya Sağlık Organizasyonunun raporuna göre ise sigara kullanımın dünya ekonomisine 1 bilyon Amerikan Doları yaklaşık 950 milyar Euro zarar verdiği ortaya çıktı. Sigara kullanımın çeşitli hastalıklara yol açtığı, hastalıklardan dolayı her yıl 6milyon tiryaki hayatını kaybediyor.

Sigara kullanmayan ama sigara ortamında bulunan pasif içicilerin zehirli dumandan her yıl 600 bin kişinin öldüğü raporda yer aldı. Piyasada moda olan, sayıları giderek artan elektronik sigaralarında sağlığı tehdit ettiği öğrenildi.

DHA

Süper Lig'in milyonluk ''kayıp transferleri'' listesi belli oldu Süper Lig'in milyonluk ''kayıp transferleri'' listesi belli oldu Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na yenidoğan çetesi istifası baskısı Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na yenidoğan çetesi istifası baskısı Yazıklar olsun... Arka Sokaklar'da tepki çeken Narin sahnesi Yazıklar olsun... Arka Sokaklar'da tepki çeken Narin sahnesi Sayılı adet üretecek olan yeni süper otomobil Ferrari F80 tanıtıldı Sayılı adet üretecek olan yeni süper otomobil Ferrari F80 tanıtıldı AK Partili vekil hızını alamadı: ''O yolları baban mı açtı, deden mi açtı?'' AK Partili vekil hızını alamadı: ''O yolları baban mı açtı, deden mi açtı?'' Dilan Polat Ablası Sıla Doğu'yla dudak dudağa partileyince ortalık karıştı Dilan Polat Ablası Sıla Doğu'yla dudak dudağa partileyince ortalık karıştı Üniversiteli kıza kabusu yaşattılar: ''Kaçırıp, tecavüz edip, videoya çekerek şantaj yaptılar'' Üniversiteli kıza kabusu yaşattılar: ''Kaçırıp, tecavüz edip, videoya çekerek şantaj yaptılar'' Elinde bebek kanı olan yenidoğan çetesi soruşturmasında kilit isimden ilk açıklama Elinde bebek kanı olan yenidoğan çetesi soruşturmasında kilit isimden ilk açıklama Sigaranın bir ''mucizesi'' daha ortaya çıktı: Sigara içenler ''öldüm artık içemem'' diye üzülmeyecek Sigaranın bir ''mucizesi'' daha ortaya çıktı: Sigara içenler ''öldüm artık içemem'' diye üzülmeyecek Cem Yılmaz'ın yalan makinesine bağlı verdiği yanıtlar olay oldu Cem Yılmaz'ın yalan makinesine bağlı verdiği yanıtlar olay oldu
Meteoroloji'den çok sayıda kente yağış ve kar uyarısı Meteoroloji'den çok sayıda kente yağış ve kar uyarısı Bakanlık listeyi güncelledi: 3 firma daha daha listeye girdi Bakanlık listeyi güncelledi: 3 firma daha daha listeye girdi Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı 2 yıldızı Kadıköy'ye getiriyor Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı 2 yıldızı Kadıköy'ye getiriyor Hizbullah'tan Netanyahu'nun evine kamikaze İHA saldırısı Hizbullah'tan Netanyahu'nun evine kamikaze İHA saldırısı Depoları doldurmayın: Benzine ve motorine indirim gibi indirim geliyor Depoları doldurmayın: Benzine ve motorine indirim gibi indirim geliyor MasterChef mutfağını karıştıracak skandal: Nigar'ın eşinin Hakan'ı tehdit ettiği mesaj ortaya çıktı MasterChef mutfağını karıştıracak skandal: Nigar'ın eşinin Hakan'ı tehdit ettiği mesaj ortaya çıktı Ehliyetsiz trafik teröristi 16 yaşındaki Zeynep'i öldürdü Ehliyetsiz trafik teröristi 16 yaşındaki Zeynep'i öldürdü Karı gören, atkısını, beresini ve eldivenini giyip soluğu orada aldı Karı gören, atkısını, beresini ve eldivenini giyip soluğu orada aldı Dev kulüpten Kerem Aktürkoğlu itirafı Dev kulüpten Kerem Aktürkoğlu itirafı Fiş vermeyene de, fiş almayana da ceza yürürlükte Fiş vermeyene de, fiş almayana da ceza yürürlükte