Çocukla yolculukta güvenliğe dikkat

Çocukla yolculukta güvenliğe dikkat
Güncelleme:

Özellikle çocuklu aileler için güvenli, huzurlu bir yolculuğun olabilmesi çocukların araçta rahat etmesine bağlı.

Yolculukları daha güvenli ve rahat bir hale getirmek sizin elinizde. Özellikle bebekler ve küçük çocuklar için araçta bulunan ve bulunacak güvenlik koltuğu sorunsuz ve huzurlu bir yolcuğun en önemli parçasını oluşturuyor.

Araba kiralamak isteyen aileler için rent a car firmalarının bir arada bulunduğu vivi.com.tr’yi ziyaret edebilirler. Türkiye’nin en büyük online araç kiralama firmalarından Vivi Araç Kiralama Başkan Yardımcısı İbrahim Yılmaz güvenlik koltuğu alırken dikkat etmeniz gereken noktaları şu şekilde sıralıyor:

1. 1 yaşına kadar olan çocuklar için yapılmış olan bebek koltukları; arka koltuğa, bebeğin yüzü arkaya bakacak şekilde monte edilmeli. Hassas kafa ve boyun yapısına sahip olan bebek bu şekilde daha iyi korunur.

2. Çocuk güvenlik koltukları, ön koltuğa tam olarak yaslanmamalı, arada mesafe bırakılmalıdır. 1 yaşından sonra 4 yaşına kadar hareketli çocuk koltukları kullanılmalı ve bunlar arka koltuğa, öne bakacak şekilde monte edilmelidir.

3. Yolculuğunuz kısa da olsa mutlaka güvenlik koltuğunu kullanın.

4. Alacağınız güvenlik koltuğunun aracınızla uyumuna dikkat edin.

5. 6 yıldan daha eski bir oto koltuğunu değiştirin.

6. 10 yıl ve daha fazla eski olanlarını kullanmayın.

7. En az 1 yaşına kadar ve 9 kiloya ulaşıncaya kadar bebeğinizi, yüzü arkaya dönük biçimde 45° lik açıyla oturtmalısınız.

8. Bebek 1 yaşın altındayken kemikleri; yüzü öne dönük pozisyonda omuriliği korumak için yeterince güçlü değildir. Ama bebek 1 yaş civarındayken, kemikler güçlenmeye başlar ve bebek daha az incinir.

OTO KOLTUĞU ALIRKEN

Kısa mesafeler ya da uzun yolculuklar… Nereye giderseniz gidin, çocuğunuzu otomobil güvenlik koltuklarına oturtmayı ihmal etmeyin.

Çocuk güvenlik koltuğu satın alırken dikkat edilecek noktalar:

1. Anti-rotasyon sistemi olup olmadığını mutlaka sorun.
2. Otomobil üreticisinin tavsiyelerine dikkat edin.
3. Koltuğun farklı açılarda kullanılabilir olup olmadığını inceleyin.
4. Çocuğunuz için doğru olan ağırlık sınıfını belirleyin.
5. Otomobil alırken araca entegre edilmiş çocuk güvenlik koltuğu bulunup bulunmadığını ya a sonradan taktırmanızın mümkün olup olmayacağı hakkında bilgi edinin.
6. Seçiminizi yaparken araçta bulunan emniyet kemeri (üç noktalı emniyet kemeri veya kalça bölgesi emniyet kemeri) olanağına ve araç koltuklarının şekliyle emniyet kemerinin geometrik yapısına dikkat edin.
7. Aracın koltuklarında bulunan emniyet kemerlerinin hepsinin yeterli uzunlukta olup olmadığını kontrol edin. (Özellikle ters yerleştirilecek bir sistem için)
8. Emniyet kemeri kilidine ulaşımın kolay ve sorunsuz olmasına dikkat edin. (Özellikle iki kapılı küçük arabalarda)
9. Güvenlik sisteminin araca yerleştirilmesinin sallanmadan mümkün olmadığına dikkat edin.
10. Monte işlemini yetkili servisinin ya da satıcının göstermesini veya yapmasını sağlayın.
11. Çocuğunuzu aldığınız koltuğa oturtarak mutlaka bir deneme yapın ve şunlara dikkat edin: Çocuk rahat oturabiliyor mu? Bacaklarını hareket ettirebileceği, yeteri kadar yer var mı? Emniyet kemeri kalça bölgesinden, bedenin üst kısmından ve omzundan en iyi şekilde geçiyor mu?
12. Ayrıca çocuğunuzun arzu ve zevklerini de mümkün olduğunca göz önünde bulundurun.

Vivi.com.tr üzerinden haber detayına erişebilir, bütçenize uygun araç kiralama tekliflerini alabilirsiniz. İyi yolculuklar..

Etiketler advertorial