Biri Asyalı diğeri Avrupalı 2 otomobil devinden hidrojen yakıt için işbirliği

Biri Asyalı diğeri Avrupalı 2 otomobil devinden hidrojen yakıt için işbirliği
Güncelleme:

Hyundai Motor Company ve Škoda Grubu, Kore-Çek İş Zirvesi kapsamında bir mutabakat sağladı. Taraflar, hidrojen ekonomisi ve sürdürülebilir bir gelecek için yeni bir mobilite ekosistemi oluşturacak. Škoda, Hyundai’nin yakıt hücre sistemlerini ve teknolojilerini kullanarak hidrojen mobilitesinin genişlemesini sağlayacak.

Hyundai Motor Company ve Škoda Grubu, hidrojen mobilite ekosistemi kurmak için Mutabakat Muhtırası (MOU) imzaladı. Prag'daki Kore-Çek Cumhuriyeti İş Zirvesi'nde gerçekleşen imza törenine, Hyundai Motor Company Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Küresel Ticari Araç ve Hidrojen Teknolojileri Sorumlu Başkanı Ken Ramírez ve Škoda Grubu CEO'su Petr Novotný katıldı.

Mutabakat Zaptı, hidrojen yakıt hücresi sistemleri ve teknolojilerinin benimsenmesine ilişkin çalışmaları kapsıyor. Mobilite projeleri ve ürünleri için enerji verimli çözümlerin ortaya çıkmasını sağlayacak olan bu çalışma, mobilitenin ötesindeki hidrojen ekosistemi ve değer zinciri fırsatlarının araştırılmasını da kapsıyor.

Hyundai Motor Company Başkan Yardımcısı Ken Ramirez, anlaşmayla ilgili olarak şunları söyledi. "Škoda Grubu ile ortaklığımız, Çek Cumhuriyeti de dahil olmak üzere küresel pazarlardaki hidrojen teknolojisinin ve karbon nötrlüğünün ilerlemesine katkıda bulunacak. Yakıt hücresi teknolojimiz ile Škoda Grubu'un mobilite ürünleri ve projeleri arasında olumlu sinerjiler yaratarak, hızla büyüyen hidrojenin geleceğine liderlik etmeye çalışıyoruz".

Škoda Grubu CEO'su Petr Novotný ise "Hidrojenin enerji tasarruflu çözümlerle birlikte daha sürdürülebilir bir gelecek için mobiliteyi dönüştürmede önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Hyundai Motor Company ile olan iş birliğimiz, ulusal sınırların ötesine bakmamızı ve bu teknolojilerin daha büyük bir etkiye sahip olabileceğini ve hatta daha geniş pazarları keşfetmemizi amaçlıyor. Birlikte çalışarak, küresel mobilite ekosistemine yenilikçi, çevre dostu çözümler getirebilir ve en çok ihtiyaç duyulan alanlarda daha temiz enerjiyi sağlayabiliriz" dedi.

Her iki taraf da hidrojenin, mobiliteyle başlayarak sürdürülebilir bir toplum için temel bir dayanak olacağı görüşünü paylaşıyor. Taraflar anlaşmanın bir parçası olarak, Hyundai'nin yakıt hücresi sistemini ve teknolojisini kullanacak. Ayrıca, Škoda Grubu'nun faaliyet gösterdiği Çek Cumhuriyeti de dahil olmak üzere küresel pazarlardaki çevre dostu mobilitenin hızlanmasına katkıda bulunacak.

Hyundai Motor Company ve Škoda Grubu, ayrıca mobilitenin ötesinde çeşitli kullanımlar için yakıt hücresi sistemi adına ortak fizibilite çalışmaları yürütecek. Hyundai, hem mobilite hem de enerji sektörlerinde çeşitli hidrojen uygulamalarını, işletmedeki küresel uzmanlığını ve içgörülerini kullanarak, enerji geçişine yardımcı olmada önemli bir rol oynayacak.

2008 yılında kurulan Nošovice'deki Hyundai Motor Çekya Fabrikası (HMMC), yıllık 350.000 araç üretim kapasitesine sahip. Avrupa'nın en modern otomobil üreticilerinden biri olarak kabul edilen bu üretim tesisi, aynı zamanda Çek Cumhuriyeti'ndeki en büyük yabancı yatırım olarak öne çıkıyor.

Dünyanın önemli üreticilerinden biri olan Škoda Grubu ise 165 yılı aşkın bir süredir varlığını sürdürerek ulaşım mühendisliği alanında da oldukça önemli atılımlar yapıyor. Grup, zengin ürün gamı ve otomotiv haricinde de gelişmiş ulaşım sistemleri için alçak tabanlı tramvaylar, banliyö tren üniteleri, metro tren setleri, elektrikli otobüsler, troleybüsler, kontrol-tahrik sistemleri ve bileşenleri üretiyor.