Sağlık çalışanlarına müjde üstüne müjde

Sağlık çalışanlarına müjde üstüne müjde

Sağlık-Sen'in iftarında konuşan Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına müjdeyi verdi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Sağlık-Sen Sendikası'nın 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği iftara katıldı.

Çok sayıda sağlık personelinin katıldığı iftarda konuşma yapan Müezzinoğlu, 500 bin sağlık çalışanına teşekkür ederek, "75 milyonun huzurunda, başımız dik, alnımız açık dünyaya örnek olma noktasına geldiysek sizlerin sayesinde geldik. Yarınlarınız bugünden daha iyi olacak" dedi.

SAĞLIK PERSONELİNİN GÜVENLİĞİ

Sağlık personelinin yaşadığı güvenlik sorunlarına değinen Müezzinoğlu, "Biz hekimle hasta arasına daha çok kanunla, daha çok güvenlik gücü koymak istemiyoruz. Çünkü hasta-hekim ilişkisinde zaman zaman anne-baba, eşler arasındaki ilişkinin ötesinde bir iletişim, güven vardır. O güveni, o saygınlığı kanunlarla veya güvenlik güçlerinin araya girmesiyle sağlamaktan yana değiliz. Şiddet uygulamada bunu alışkanlık haline getirenlere de cezaların en ağırının verilmesiyle ilgili torba kanununda var. Benim hemşireme, doktoruma, sağlık çalışanıma dokunana biz çok daha farklı bir dokunmayı hakimlerimize yetkileri arttırarak vereceğiz" şeklinde konuştu.

TAM GÜN YASASI

İftar sonrasında bazı sağlık çalışanlarının sorularını cevaplayan Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Müezzinoğlu tam gün yasası ile ilgili sorulan soruya,"Üniversite hocalarımız üniversitelerinde kalsınlar. Bütün birikimlerini, emeklerini, orada hastalarına aktarsınlar. Mesai sonrası mesailerini de üniversitelerinde muayenehane gibi çalışsınlar" diyerek şöyle devam etti:

"Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yine aynı payları devam etsin, ama mesai sonrasında hocalarımıza muayene olmak isteyen hastalarımız hocalarımızın üniversitedeki ofislerine gelsinler. Katılım payı olarak muayene ücreti ve ilave sütun yüzde 50'si kadar bir miktar ödeyecekler. Dolayısıyla hem üniversite hocalarımız birikimlerini mesai sonrasında da hastalarına üniversitede aktarmış olacaklar, hem de maddi anlamda arzu ettikleri imkanı yakalamış olacaklar. İster cumartesi ister pazar ne zaman istiyorlarsa normal mesai sonrası yine fakültelerinde devam etmelerini istiyoruz."

HOCALARA SÖZLEŞME DÜZENLEMESİ

Müezzinoğlu, üniversitelerde kalan hocaların Türkiye genelinde veya yurt dışında onların birikimlerine eğitim amaçlı, uygulama amaçlı ihtiyaç duyulduğu takdirde sözleşme yapılabileceğini belirterek şunları kaydetti:

"Üniversite yönetimlerimiz sözleşme yaparak gerek vakıf üniversiteleri gerek özel üniversiteler olsun belirli sürelerle birikimlerini aktarmalarını sağlayacak bir düzenleme getirmeyi düşünüyoruz. Kadronun yüzde 5'i olarak bir kadroya böyle bir düzenleme getirmeyi düşünüyoruz. Diğeri de üniversiteye dönmemiş bazı hocalarımız dışarıda kalabilir. Bunların birikimlerinden yine eğitim ve uygulama amaçlı üniversitelerimiz istifade etmek isteyebilirler. Yine üniversite yönetimlerimize dışarıda kalmış hocalarımıza kadrosunun yüzde 5'i kadar kullanma gibi sözleşmeli olarak hakkını vermeyi düşünüyoruz. İnşallah ekimin ilk haftası gibi bunu yasalaştırmış olacağız."

TAKSİM İLKYARDIM GAZİOSMANPAŞA'YA TAŞINIYOR

Taksim İlk Yardım hastanesi yerine yeni bir hastane inşa edileceğini belirten Müezzinoğlu "1-1,5 ayın içinde Gazi Osmanpaşa'da ki hastanemizi devralacağız. Bütün tıbbi donanım ve malzemeler hazır bekliyor. Kurban bayramı öncesinde hastanemizi açmış olmayı planlıyoruz. Onu açtıktan sonra Taksim İlk Yardım'ın yıkım ve yeniden yapım süreci başlamış olacak" dedi.