Bakan Çelik'ten flaş zam açıklaması !

Bakan Çelik'ten flaş zam açıklaması !

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurlara yapılacak olan zam ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dün revize ettiği memur zammı teklifleri ile ilgili konuştu. Bakan Çelik "Teklifimiz son değil; yükselebilir" dedi.

5 MİLYON MEMURU ETKİLİYOR

Habertürk TV yayınında konuşan Bakan Çelik "3 milyon memur, kamu çalışanı, 2 milyon da emekli var. 5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren 3 Ağustos'ta başladığımız toplu sözleşme süreci var. Bu süreç şöyle işliyor; önce yetkili konfederasyon ve diğer konfederasyonlar tekliflerini veriyorlar. O teklifler inceleniyor ve arkasından yetkili konfederasyonun teklifi üzerinden biz kamu işvereni olarak müzakereleri sürdürüyoruz. Şimdi yoğun bir şekilde komisyonlar çalışıyor. Belli sürelerde biz de bir araya geliyoruz. Sendikalar teklifi verince kamu işvereni olarak bizim de teklif vermemiz gerekiyor. Bizim de orta vadeli plan ve programlarda artışların nasıl olacağı, kamu çalışanlarına zamların nasıl olacağı tanımlanmış. Bu çerçevede biz de ilk teklifimizi 2016 yılı için 4+4 olarak verdik" dedi.

Bakan Çelik konuşmasının devamında ise "İlk toplantıdan sonra bunu 5+4'e taşıdık. Amacımız bizim teklifimizle memurun talebinde arayı bulmak. Teklifimiz son değil, belki yükselebilir" şeklinde konuştu.

4C'LİLER 4A'LI OLACAK MI?

4A'lıların 4A'lı olması bir yasa değişikliği gerektiriyor. Ama biz 4C'lilerin durumunu iyileştire iyileştire bir noktaya getirdik. Bu dönemde de iyileştirme konusunda kanunda bir düzenlemeye atıfta bulunma gayreti içerisinde olacağız. Ama bunlar hep masada kamu ve sendikalarla uzlaşarak hem kamuyu bir noktaya getirmek, hem kamu çalışanları temsilen gelen konfederasyonu ve yetkili sendikayı bir noktaya getirme mücadelesini veriyoruz.

Kamu İşveren Heyeti dün zam teklifini revize etmişti. Daha önce 2016 yılı için 4+4 zam teklifinde bulunan Heyet, dünkü görüşmeler öncesini zam teklifini 5+4 olarak revize etmişti. Heyet 2017 yılı için teklif ettiği 3+3 rakamını ise değiştirmemişti.

Etiketler zam memur faruk çelik
Akaryakıtta ibre yeniden zamma döndü: Depoları fulleyin zam yağmuru başlıyor! Akaryakıtta ibre yeniden zamma döndü: Depoları fulleyin zam yağmuru başlıyor! İkinci el araç piyasası altüst oldu: Piyasadaki fiyat değişimleri ortaya çıktı İkinci el araç piyasası altüst oldu: Piyasadaki fiyat değişimleri ortaya çıktı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan bir ilk daha! Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan bir ilk daha! İstanbul'un burnunun dibindeki akılalmaz vahşi hayat kamerada İstanbul'un burnunun dibindeki akılalmaz vahşi hayat kamerada Esra Erol'un programında mide bulandıran yasak aşk! Esra Erol'un programında mide bulandıran yasak aşk! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarihin en büyük ikinci zararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarihin en büyük ikinci zararını açıkladı Aşk sarhoşu İrem Derici'nin ''cinsellik itirafı'' olay oldu Aşk sarhoşu İrem Derici'nin ''cinsellik itirafı'' olay oldu Filedeki kadınlar derbisinde zafer Fenerbahçe’nin oldu Filedeki kadınlar derbisinde zafer Fenerbahçe’nin oldu Yandaş medyada Ekrem İmamoğlu davasıyla ilgili çok konuşulacak iddia! Yandaş medyada Ekrem İmamoğlu davasıyla ilgili çok konuşulacak iddia! Eli kanlı terörist başı Cemil Bayık'tan yeni süreç ve Öcalan açıklaması! Eli kanlı terörist başı Cemil Bayık'tan yeni süreç ve Öcalan açıklaması!
CHP'nin erken seçim çağrıları sonrasında yapılan seçim anketi açıklandı CHP'nin erken seçim çağrıları sonrasında yapılan seçim anketi açıklandı Yolcu otobüsünün şoförü bir kişiyi ezip geçtikten sonra kendini ihbar etti Yolcu otobüsünün şoförü bir kişiyi ezip geçtikten sonra kendini ihbar etti AK Partili yazar Fuat Uğur'un ahlaksız sözleri için harekete geçildi AK Partili yazar Fuat Uğur'un ahlaksız sözleri için harekete geçildi İzmir Körfezi'nde 4 büyüklüğünde deprem İzmir Körfezi'nde 4 büyüklüğünde deprem ''Türkiye'ye dönme ödülü''nü duyan yarışmacı ''tutuklanmamak için'' oyunu bilerek kaybetti! ''Türkiye'ye dönme ödülü''nü duyan yarışmacı ''tutuklanmamak için'' oyunu bilerek kaybetti! Maliye'den dev maaş incelemesi: Çalışanlara önce tebligat sonra ceza yağacak! Maliye'den dev maaş incelemesi: Çalışanlara önce tebligat sonra ceza yağacak! Gündeme bomba gibi düşen iddia: ''1 milyon Filistinli Türkiye'ye getirilecek'' Gündeme bomba gibi düşen iddia: ''1 milyon Filistinli Türkiye'ye getirilecek'' Tam havalar ısınıyor derken... Yeniden kuvvetli sağanak yağış alarmı verildi! Tam havalar ısınıyor derken... Yeniden kuvvetli sağanak yağış alarmı verildi! Bursa'da 3,4 büyüklüğünde deprem Bursa'da 3,4 büyüklüğünde deprem Aylardır aranırken, elini kolunu sallaya sallaya Sinem'i katletmişti... Katil kamerada! Aylardır aranırken, elini kolunu sallaya sallaya Sinem'i katletmişti... Katil kamerada!