''Bugün git yarın gel'' diyen memurlar asıl şimdi yandı !
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlSGK İl Müdürlüğü'ne yapılan şikayetler üzerine İl Müdürü harekete geçti.
Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Ahmet Metin, 'Talep-Takip-Sonuç Projesi' sayesinde vatandaşa, 'Bugün git, yarın gel' diyen personelin tespit edildiğini ve ilgili birim sorumlusuna iletildiğini söyledi.
Ahmet Metin, "Talebinin sonuçlanmadığını söyleyen vatandaşa, 10 dakika içinde geri dönerek, işlemini gerçekleştiriyoruz. ‘Beyaz Zarf Projesi’ sayesinde de emekli olmadan 6 ay önce, vatandaşa emekli olacağını bildiren bir mektup gönderiyoruz." dedi.
Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nca (BSMMMO) SGK Bursa İl Müdürü Ahmet Metin ve SGK İl Müdür Yardımcısı Eran Karaca’nın sunumunda, ‘Sosyal Güvenlik Sisteminde İstihdam Teşvikleri’ konulu seminer düzenlendi. BSMMMO’nun BAOB Yerleşkesi’ndeki hizmet binasında BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez’in açılış konuşmasıyla başlayan seminerde ilk sözü SGK Bursa İl Müdürü Ahmet Metin aldı. Konuşmasına, il müdürlüğü olarak yürüttükleri faaliyetler ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi vererek başlayan SGK Bursa İl Müdürü Ahmet Metin, İl Müdürlüğü olarak ‘E-Mevzuat Yazılımı’, ‘Beyaz Zarf’, ‘Talep-Takip-Sonuç’, ‘Dış Paydaş Toplantıları’, ‘Akıllı Sıramatik’, ‘Çalışma Grupları’ ve ‘Renkli Adımlar’ projeleri üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Bu projelerden bazılarını hayata geçirdiklerini dile getiren SGK Bursa İl Müdürü Ahmet Metin, e-mevzuat yazılımı projelerine ilişkin şunları kaydetti: "Bursa İl Müdürlüğü olarak geliştirdiğimiz e-mevzuat yazılımı uygulamamızı, kurum başkanlığımız geçtiğimiz günlerde Türkiye genelindeki sayısı 27 bin 100’ü bulan tüm sosyal güvenlik kurumu personelinin kullanımına açtı. Bunu İl Müdürlüğümüzün bir başarısı olarak görüyoruz. Usta-çırak ilişkisiyle mevzuat yönetmiyoruz. Yazılı mevzuata ve kaynağa ulaşarak, uygulamalarımızı bu yönde geliştiriyoruz. İleriki günlerde hedefim, kurum başkanının da onayıyla, bu uygulamayı mali müşavirlerin de hizmetine açmaktır."
Konuşmasında, ‘Beyaz Zarf Projesi’ hakkında da bilgi veren SGK İl Müdürü Metin, "Bu projemizin bir diğer adı da beklemeden emeklilik projesi. Emekli olmadan insanlara 6 ay öncesinden 4B sigortalılarına emekli olacaklarını bildiren bir mektup gönderiyoruz. Gürsu ilçemizde pilot uygulamamızı başlattık. Diğer ilçelerimizde de uygulamaya başlayacağız. İnsanlar, emekli olacaklarını 6 ay öncesinden evine gelen mektupla öğrenecekler." diye konuştu. Bir diğer projelerinin de ‘Talep-Takip-Sonuç Projesi’ olduğunu ifade eden Metin, şöyle konuştu: "Devlet ve özel sektörde olmayan bir proje bu. Resmi internet sitemize girildiğinde, ‘Talebiniz sonuçlandı mı?’ diye bir buton çıkıyor karşınıza. Ve ‘Hayır’ı tıkladığınızda telefon numarası açılıyor. Telefonunuzu giriyorsunuz. Ve 10 dakika içinde sizi arıyoruz. ‘Size kim bugün git, yarın gel dedi? Talebiniz neydi de sonuçlanmadı?’ bunları soruyoruz. Sizden gelen sözlü ifadeleri yazılı hale getirerek, işi aksatan personele, ilgili şefine ve bağlı olduğu birim yöneticisine aynı anda mail gönderiyoruz. Ve tüm bu verilerimiz arşivleniyor. Dedikoduyla değil, verilerle idarecilik yapmaya çalışıyoruz." Metin, bugüne kadar sisteme giren yaklaşık 4 bin kişiden 500’ünün talebinin olumsuz sonuçlandığını da sözlerine ekledi.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol