TRT yönetiminin tavrı tartışmaya yol açtı!

TRT yönetiminin tavrı tartışmaya yol açtı!
Güncelleme:

Harbiye Radyoevi ve TRT'nin Ulus'daki binaları depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılırken, bu iş de taşınmaya şiddetle karşı çıkan TRT çalışanlarına düştü

TRT İstanbul Radyoevi. Dünyada radyo binası olarak inşa edilen sayılı örneklerden biri. Harbiye’de 1945 yılında inşa edilen, 1949 yılında hizmete giren, Türkiye'de radyo yayıncılığının 93 yıllık serüveninin anlatıldığı müzeyi de barındıran bu tarihi bina boşaltılıyor. Radyoevi ile eş zamanlı olarak TRT’nin Ulus’taki televizyon binası da aynı gerekçeyle taşınıyor. Boşaltma işlemi sırasında ise kurumun demirbaşlarına, arşivine adeta çöp muamelesi yapılması da tepkiye yol açmıştı. TRT çalışanlarının ve örgütlü oldukları KESK Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Banu Savaş, taşınma işinin de profesyonelce ve gerekli özen gösterilerek yapılmadığını belirterek, ANKA'ya şu açıklamayı yaptı:

“Bizi binadan taşıma ve depreme karşı güçlendirme çalışmalarını duyduğumuzdan itibaren, Haber-Sen olarak, TRT yönetiminden defalarca randevu istedik, ayrıca yazılı olarak sorularımızı da ilettik. Yönetim bu konuda hiçbir zaman şeffaf davranmadı. Taşınmamız için bir firma ayarlanmamış kurum personeli kendi kutulayıp, taşıyor. Kutuların üstüne fosforlu kalemle yazmışlar. 18 ay sonra o yazılar umarım okunur. Bantlar hala yerde poşet içinde. Bant sistemi toz içinde, üstünde kablolar. Bunların toz, rutubet görmemesi lazım. Yönetim bantlar için 'Dijitale aktardık, bunlar boşa çıkanlar, personelin kendi arşivi' diyor. Dijitale tabii ki aktarılacak ve dijitalden kullanılacak. Ama bunlar arşiv niteliğinde, atılmaması gerekir. O zaman müzeleri de dijitale taşıyalım, eserleri atalım. Ya da 'Yayıncının kendi arşivi' diye bir şey olamaz. Yaptığımız her kayıt kurumundur. Kendi arşivimiz ancak kendi paramızı verip, kurumun işi haricinde çektiğimiz ürünlerdir. Ve onların iş yerinde olması biraz saçma. Yani baştan sona, nereden tutsanız elinizde kalan açıklamalar bunlar.”   
 

ANKA

Etiketler tepki karar tasfiye