RTÜK Başkanı hakkında ''aile boyu'' iddia: ''Eşi TRT'de, eşinin akrabaları RTÜK'te''

RTÜK Başkanı hakkında ''aile boyu'' iddia: ''Eşi TRT'de, eşinin akrabaları RTÜK'te''
Güncelleme:

Aynı zamanda bir kamu bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in bacanağının ve kayınbiraderinin de RTÜK'te çalıştığı, eşinin ise TRT'den maaş aldığı iddiası gündeme bomba gibi düşerken RTÜK Başkanı Şahin bu iddiaları "mahkemede görüşeceğiz" diyerek yalanladı.

RTÜK Başkanlığı'nın yanı sıra Halkbank Yönetim Kurulu üyesi de olan Ebubekir Şahin’in birçok yakınının RTÜK’te çalıştığı öne sürüldü. 

Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre Şahin’in eşinin uzun süredir TRT’den maaş aldığı öğrenildi. Gazetenin RTÜK Başkanı Şahin hakkındaki "aile boyu" iddiaları eşiyle de sınırlı kalmadı.

Habere göre Şahin'in eşinin kardeşi de 1 ay önce RTÜK’e Bilgi Teknolojileri Daire Başkan Yardımcısı olarak atandığı, bacanağının da RTÜK’te çalıştığı öğrenildi. 

İsmail Arı "aile boyu" iddialarla ilgili taraflara sorduğu soruların yanıtsız kaldığını aktardı.

RTÜK Başkanı Şahin'den yalanlama geldi: ''Mahkemede görüşeceğiz''

Birgün gazetesinde yer alan bu iddia sonrasında sosyal medyadan bir açıklama yapan RTÜK başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK'te bacanağını işe aldığı, kayınbiraderini ise Daire Başkan Yardımcısı yaptığı, eşinin de işe gitmeden TRT’den maaş aldığı iddialarını yalanladı.

Şahin, sosyal medya hesabından söz konusu haberi yapan gazeteci İsmail Arı'yı etiketleyerek “Yalan ve yanlış haberlerinden dolayı hakkında açılmış pek çok davaya bir yenisini daha ekledin” diye yazdı.

“Hakkımdaki sözde haberin yalan, iftira ve dedikodularla dolu” diyen Şahin, “Mahkemede görüşeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

 

(Kaynak)