Müge Anlı: ''Ben o sözü İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya söylemedim''

Müge Anlı: ''Ben o sözü İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya söylemedim''
Güncelleme:

Müge anlı bir süre önce gündüz kuşağı programlarını eleştiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sözlerinin ardından dün söylediği "televizyon programlarına laf söylene kadar işleyişle ilgili vatandaşların ne düşündüğüne kulak versinler" açıklamasında hedefindeki ismin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya cinayet, aldatma, şiddet ve dolandırıcılık gibi hassas konuların ele alındığı gündüz kuşağı programlarına tepki göstermişti.

Müge Anlı da dünkü canlı yayında bir açıklama yapmış ve "Bu konularla ilgilenen en baştaki adam televizyon programlarına laf söyleyene kadar işleyişle ilgili vatandaşın ne düşündüğüne kulak verseler belki de biz bunları konuşmaz olurduk. Çünkü iki ay oldu. Çok söyleyecek lafım var, söylemekten de çekinecek bir durumum yok ama şahsi olarak bana bir şey söylendiği zaman cevap vermeyi prensip edindiğim için şahsen söylendiğinde cevap veriyorum. Beni biliyorsunuz; taş altında kalırım laf altında kalmam haklı olduğumu bildiğim konularda." demişti.

Müge Anlı açıklamasında isim vermemiş olmasına rağmen sözleri direk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya tepki gibi anlaşılınca bugün yeni bir açıklama yaptı ve "Bakan Yerlikaya ile benim arama girmeye çalışmayın" dedi.

Anlı "Ona bir şey söylemek istesem arar söylerim, o kadar samimiyetim var" derken, sözlerinin çarptıldığını belirterek, "Benim laflarımın postacılığını yapmayın. Çıkarcı çevreler laflarımı çarpıtıyor. Hata bende isim vermeden konuştum. Bakan Yerlikaya ile benim arama girmeye çalışmayın. Ona bir şey söylemek istesem arar söylerim, o kadar samimiyetim var" dedi.

Ne olmuştu ?

Türkiye'de gündüz kuşağı programcılığını korku filmi seansına çeviren, her gün yeni bir cinayet, vahşet ve skandalın gündeme getirildiği programlar bir yandan reyting rekorları kırmaya diğer yandan da tepki çekmeye devam ediyor.

Özellikle Didem Arslan Yılmaz, Esra Erol ile Müge Anlı’nın programlarında günlerce süren ve "artık yeter" dedirten, vahşetin, cinayetin, rezaletlerin didik didik edildiği programlar için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da dikkat çeken bir tepki geldi.

Sözcü‘den Saygı Öztürk’e konuşan Bakan Yerlikaya gündüz kuşağı programlarındaki mide bulandıran yayınlarla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Hiç kusura bakmasınlar o yayınlardan hoşlanmıyorum. Bu yayınlarda etik değerlerden sapmalar var. Bazı şeylerin herkesin ortasında konuşmamızın ne anlamı var yani. Bunun Basın-yayın özgürlüğüyle ne alakası var. Suçu aydınlatmak İçişleri Bakanlığı’nın işi. Adaletin tecelli etmesi Adalet Bakanlığı’nın işi. Bizim adımıza kararları mahkemelerimiz veriyor. TV’lerdeki o tür yayınları ben kabul etmiyorum, onlar, değer sapması” 

Müge Anlı'dan canlı yayında tepki

Müge Anlı dün yayınlanan programında “Bu konularla ilgilenen baştaki adamlar televizyon programlarına laf söylene kadar işleyişle ilgili vatandaşların ne düşündüğüne kulak versinler" demişti.

 

Son anket "yayından kaldırılsınlar" diyor

Öte yandan ASAL Araştırma 24-28 Mayıs tarihleri arasında 26 ilde gündüz kuşağı programlarıyla ilgili bir kamuoyu araştırması gerçekleştirmişti.

ASAL Araştırma'nın 18 yaş üzeri vatandaşlarla yaptığı "Sizce televizyonlardaki gündüz kuşağı programları yayından kaldırılmalı mıdır" anketin sonuçlarında ise Evet diyenlerin oy oranının daha yüksek olduğu görüldü.

İşte ASAL'ın gündüz kuşağı programları anketinin sonuçları:

ASAL Araştırma'nın 18 yaş üzeri vatandaşlarla yaptığı

Evet:%46.1

Hayır:%38.5

Fikrim yok/Cevap yok:%15.4