Bahçeli'nin hamlesi ne anlama geliyor ?

Bahçeli'nin hamlesi ne anlama geliyor ?

Bahçeli'nin Meclis Başkanlığı için hamlesi erken seçimi sinyali mi, AK Parti'ye kolisyon sinyali mi ? İşte Abdülkadir Selvi'nin o yazısı...

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Bahçeli'nin Meclis Başkanlığı seçimlerindeki tavrıyla hem AK Parti-MHP koalisyon ihtimalinin güçlendiğini hem de erken seçim ihtimalini de güçlendirdiğini yazdı.

Meclis Başkanlığı 4. turunda yaşananlar erken seçimin mi yoksa AK Parti MHP koalisyonunun sinyali mi? AK Parti kulislerini yakından takip eden gazetecilerden Selvi, "Bahçeli’nin hamlesi ne anlama geliyor" başlıklı buünkü yazısında sonuçları değerlendirdi.

MHP'nin tüzüğünde CHP'ye payanda olma maddesinin yazmadığını belirten yazar, Bahçeli'nin HDP'nin içinde olduğu hiçbir formülde olmayacağı sözünü hatırlatarak tutarlı bir davranış sergilediğini savundu.

Merak edilen "Meclis Başkanlığı seçiminde yaşanan AK Parti-MHP yakınlaşması, hükümet ortaklığına dönüşecek mi?" sorusuna Selvi, böyle yanıt verdi:

KOALİSYONUN ZEMİNİNİ TAHKİM ETTİ

"Bahçeli bu tavrıyla AK Parti-MHP koalisyonunun zeminini tahkim etti. Ayrıca MHP lideri Bahçeli grup konuşmasında başka bir işaret daha verdi. “Tüm alternatifler tüketilir ve siyasi istikrarsızlık baş gösterirse, Türkiye'yi Allah'ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız” dedi. Bahçeli'nin bu sözleri aslında bir yol haritası.

Biraz açayım.
AK Parti, MHP ile hükümet kuramadı. CHP'ye gitti, CHP ile de hükümet kuramadı. Azınlık hükümeti formülü güven vermedi. O taktirde Türkiye hükümetsiz kalmış olacak.
Bahçeli, AK Parti'nin MHP dışındaki seçenekleri tüketmesini istiyor. Tabanına dönüp,bakın CHP'ye gittiler olmadı. Azınlık hükümeti kurmak istediler başaramadılar. Ülke hükümetsiz kalıyordu ki, biz “Önce Devlet” dedik ve elimizi taşın altına koyduk. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama adına AK Parti ile koalisyon kurdukdiyecek.

MHP'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem Başbakan Davutoğlu'nun MHP ile Koalisyona sıcak baktıkları biliniyor. Ancak burada çok önemli bir nokta var. MHP lideri AK Parti'ye kabul edilmesi imkansız bir talepler listesi hazırlıyor. “Kabul ederlerse AK Parti ve Erdoğan kalmaz, kabul etmezlerse koalisyon kurulamaz” mantığıyla hareket ediyor.

AK Parti bunun farkında.
Meclis Başkanlığı seçimlerinde yaşananlar MHP ile koalisyonun zeminini güçlendirdi.Ancak Meclis Başkanlığı seçiminin birebir hükümet modeline yansımasını beklemek için henüz çok erken. Çünkü MHP liderinin adı Devlet Bahçeli. İçinde Devlet Bahçeli'nin yer aldığı her formül için 40 defa düşünmek gerekiyor.
Meclis Başkanlığı seçimi sadece MHP ile koalisyon ihtimalini güçlendirmedi, aynı zamanda Erken seçim ihtimalini de aynı şekilde güçlendirmiş oldu."

Yazıyı okumak için tıklayın

text-ad
Survivor'un en iddialı güzeli anne oldu: Bebeğiyle ilk pozu bu oldu Survivor'un en iddialı güzeli anne oldu: Bebeğiyle ilk pozu bu oldu Ünlü oyuncudan olay olan itiraf: ''Eşim beni çırılçıplak görünce bu ne diye çığlık attı'' Ünlü oyuncudan olay olan itiraf: ''Eşim beni çırılçıplak görünce bu ne diye çığlık attı'' TÜİK'in ardından SGK da mahkemelik oldu: Emeklilerin maaşlarını 35 bin TL'ye yükselebilir! TÜİK'in ardından SGK da mahkemelik oldu: Emeklilerin maaşlarını 35 bin TL'ye yükselebilir! Türkiye'nin bir antik sırrı daha kapılarını ziyaretçilerine açıyor Türkiye'nin bir antik sırrı daha kapılarını ziyaretçilerine açıyor Trafik magandaları otoyolu savaş yerine çevirdi! Linç girişimi kamerada Trafik magandaları otoyolu savaş yerine çevirdi! Linç girişimi kamerada İstanbul Emniyet Müdürü İstanbul'un suç ilçesi Esenyurt'taydı: ''Esenyurt, Esencılıs değildir'' İstanbul Emniyet Müdürü İstanbul'un suç ilçesi Esenyurt'taydı: ''Esenyurt, Esencılıs değildir'' Netanyahu İran'a açtığı savaşın bitmesi için şartını açıkladı! Netanyahu İran'a açtığı savaşın bitmesi için şartını açıkladı! Türkiye bir değerini daha kaybetti: Ünlü oyuncu vefat etti Türkiye bir değerini daha kaybetti: Ünlü oyuncu vefat etti Eski rektör yardımcısı ve dekanın profesörlüğü iptal edildi Eski rektör yardımcısı ve dekanın profesörlüğü iptal edildi Piyasalar yangın yeri: Altın fiyatları tarihi rekorunu kırmanın eşiğine geldi! Piyasalar yangın yeri: Altın fiyatları tarihi rekorunu kırmanın eşiğine geldi!
Türkiye'nin asırlık devi iflas bayrağını çekti Türkiye'nin asırlık devi iflas bayrağını çekti Karabük Üniversitesi'nin mezuniyet törenindeki siyahi öğrenciler olay oldu Karabük Üniversitesi'nin mezuniyet törenindeki siyahi öğrenciler olay oldu Yeşilçam efsanesi usta oyuncusundan kötü haber: Son hali ortaya çıktı... Yeşilçam efsanesi usta oyuncusundan kötü haber: Son hali ortaya çıktı... Beşiktaş Fibabanka Anadolu Efes'i devirdi, seriyi 2-2'ye getirdi Beşiktaş Fibabanka Anadolu Efes'i devirdi, seriyi 2-2'ye getirdi La Casa De Papel'in Tokyo'sunun dönüşü muhteşem oldu! La Casa De Papel'in Tokyo'sunun dönüşü muhteşem oldu! Tacizcisini öldüren 17 yaşındaki liseli kız öğrencinin cezası bozuldu Tacizcisini öldüren 17 yaşındaki liseli kız öğrencinin cezası bozuldu Kamu işçileri için ilk zam teklifi belli oldu Kamu işçileri için ilk zam teklifi belli oldu Mazhar Alanson'un 62 yaşındaki eşi Biricik Suden 'Super Woman'' oldu! Mazhar Alanson'un 62 yaşındaki eşi Biricik Suden 'Super Woman'' oldu! Silivri'deki İmamoğlu - Kılıçdaroğlu görüşmesinde neler konuşulduğu ortaya çıktı Silivri'deki İmamoğlu - Kılıçdaroğlu görüşmesinde neler konuşulduğu ortaya çıktı Osimhen'in Al-Hilal'i reddedip, Galatasaray'a neden hala ''evet'' demediği belli oldu Osimhen'in Al-Hilal'i reddedip, Galatasaray'a neden hala ''evet'' demediği belli oldu