Tamer Karadağlı hakkında suç duyurusu

Tamer Karadağlı hakkında suç duyurusu
Güncelleme:

Sanatçı Gaye Filiz Alacacı, Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı’yı eleştirdiği için telefonu alınarak 3 saat boyunca bir odada alıkonulduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Sanatçı Gaye Filiz Alacacı, Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı’yı eleştirdiği gerekçesiyle telefonu alınarak üç saat bir odada alıkonulduğunu iddia etti. Alacacı, bu olayla ilgili suç duyurusunda bulundu. Olayın ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları’nın talebi üzerine müfettiş görevlendirdi.

Alacacı, Karadağlı’ya yönelik eleştirilerinin ardından Devlet Tiyatroları Özel Kalem Müdürü Ali Ceyhan tarafından görüşmeye çağrıldığını söyledi DT, bu görüşmeyle ilgili basında yer alan iddialar hakkında açıklama yaptı. Ayrıca konunun Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından incelenmesi için talepte bulunulduğunu açıkladı.

Devlet Tiyatroları’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan teftiş talebinde bulunulmuştur. Bir başmüfettiş ve bir müfettiş yardımcısı, konuyu incelemek üzere görevlendirilmiştir.”