Sahnede kalp krizi geçiren Metin Arolat hayatını kaybetti

Güncelleme:

İstanbul'da dün gece bir mekanda sahne alan ünlü şarkıcı Metin Arolat, kalp krizi geçirerek hayata veda etti.

Yönetmen, şarkıcı Metin Arolat'tan acı haber geldi. Kozyatağı'nda sahne alan 52 yaşındaki Metin Arolat, sahnede ilk şarkısını söylerken aniden fenalaşarak yere düştü.

Kalp krizi geçirdiği ve nabzı durduğu belirtilen Arolat'a ilk müdahale sahnede yapıldı. Kalp masajı yapılan şarkıcı, hemen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Ambulansla hastaneye kaldırılan ünlü şarkıcı, ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ünlü şarkıcının ölüm haberini alan yakın arkadaşı sanatçı Demet Sağıroğlu, "Çok yakın arkadaşımdı. Çok sevdiğim özel bir kardeşimdi. Yine rejim yapıyormuş. Bizde hep vardır ölüm diyetleri. Herhalde kalbi kaldırmadı. Gülerek gitti. Menajeri öyle söyledi. Çok neşeliymiş. Ailesi İzmir'deymiş. İstanbul'da ailesi yok. Birkaç sene önce annesini kaybetmişti. Onun da ağırlığı vardı üstünde. Menajeri ile güle oynaya gelmişler işe. Sahnede bir ara kötü olmuş. Sahneye çıktıktan 20 dakika sonra arka tarafa gitmiş. Orada gömleğini çıkarmış. Sonrasında kolum uyuşuyor falan demiş. Bakmışlar orada, sonra 'Verin gömleğimi, iyiyim ben' demiş. Çıkmış sahneye tekrar. Sonrasında sahnede tekrar yere yığılmış. Orada bir hemşire varmış. Hemşire onu yan yatırmış. Hemen ambulans çağırmışlar. Ambulans gelene kadar kalbi durmuş. Ambulansta çalıştırmışlar. Sonra yolda bir daha kalbi durmuş. Çalıştığı yer buraya çok yakındı. Çalıştıramamışlar kalbini. Sevenlerine sabır dilerim. Güzel bir yere gittiğini düşünüyorum, Metin güle güle gitmiş çünkü. Her zamanki güleç yüzü ile. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

İstanbul'da dün gece bir mekanda sahne alan ünlü şarkıcı Metin Arolat, kalp krizi geçirerek hayata veda etti.

Metin Arolat, 2 ay önce çocukluk fotoğrafını Instagram sayfasında paylaşıp şu notu düşmüştü:

"Bugün anneciğim, babamın ve abimin yanına göçeli tam 4 yıl oldu. Şimdi üçü yan yana yatıyorlar. Oysa bu foto çekilirken böyle bir şey gelebilirmiydi ki aklımıza? Benim için en mutlu günlerin fotoğrafıdır bu. Hepimiz bir aradayken, henüz hiç kimse ölmemişken, dinmeyen acıyı, bitmeyen özlemi, sonsuz ayrılığı, sonsuz yalnızlığı henüz öğrenmemişken. Hepimizin bütün kaybettiklerimize dualarımı yolluyorum."

İstanbul'da dün gece bir mekanda sahne alan ünlü şarkıcı Metin Arolat, kalp krizi geçirerek hayata veda etti.

Metin Arolat kimdir ?

Metin Arolat, 28 Mayıs 1972 Tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Anne tarafından Çerkez, baba tarafından İstanbulludur. Baba tarafından “Ali Muhsin Paşa”, “Hasan İzzet Paşa” ve “Çerkez Mehmet”in torunu olan Metin Arolat, ayrıca Mevlana'nın 23. kuşak torunudur. Dedesi 23 Temmuz 1897 Doğumlu ünlü Türk şairi “Ali Mümtaz Arolat”dır.

Metin Arolat, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra İstanbul'a taşınmış ve bir reklam ajansında yönetmen asistanı olarak çalışmaya başlamıştır. Ardından Amerika'ya gitmiş ve Part Time işlerde çalışmış ayrıca University of Illinois'ta Reklamcılık eğitimi almıştır. Türkiye'de döndükten sonra Star tv, Kanal 6 ve Atv'nin Tanıtım Bölümlerinde Yönetmenlik yapmıştır.

1995 yılında Ayrılık Olmaz isimli albüm ile müzik piyasasına giriş yapan Metin Arolat hem reklamcılık, hem yönetmenlik hemde albüm çalışmalarını sürdürmüştür. Kendi kliplerini ve o dönemde Tarkan'nın kliplerini yönetmiştir. Şimdiye kadar toplam 5 albüm yayımlamıştır.

Albümleri:

1995 – Ayrılık Olmaz

1998 – Yine Bir Başıma

2005 – Kabul Et

2010 – Lütfen Yaz Gelsin (Single)

2010 – Çok Daha Ötesi

2014 – Karavan