Engin Polat sessizliğini bozdu:

Engin Polat sessizliğini bozdu:
Güncelleme:

Eşi Dilan Polat ile birlikte kara para aklama suçlamasıyla yaklaşık 9 aydır cezaevinde bulunan Engin Polat, aylar sonra sessizliğini avukatı aracılığıyla yaptığı bir açıklamayla bozdu.

Fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat Kasım 2023'te, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz günlerde mahkeme Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla ve Can Doğu'nun tahliye karar vermişti.

Haklarında açılan soruşturmada kapsamında kasım ayından beri tutuklu olan Engin Polat sessizliğini tutuklanmasının ardından bozdu.

Tutuklandığı günden bu yana herhangi bir açıklama yapmayan Engin Polat, avukatı aracılığıyla kamuoyuna ilk kez açıklama yaptı.

Engin Polat açıklamasında, atanan kayyumlar nedeniyle şirketlerinin batma noktasına geldiğini belirterek, "Eşim Dilan'ın bu hukuksuzluğa dayanacak gücü kalmamıştır. Bütün vebal üzerinize olacaktır. Özetle bir kumpas hukuksuz bir soruşturma çökmüş ve dağ fare doğurmuştur" dedi.

İşte Engin Polat'ın sosyal medya hesabından yayınlanan o açıklama:

 

Saygıdeğer Kamuoyu,

Yaklaşık dokuz aydır ben ve ailemin çoğu bireylerinin tutuklu olduğumuz "Polatlar Davası" nedeniyle bugüne değin şahsım herhangi bir açıklama yapmamış idim.

Dosya gizli soruşturma özel ve örgütlü bir soruşturma idi. Avukatlarım buna rağmen dosyanın içinin boş ve delilsiz olduğunu öngörseler de söyleseler de iddianamenin açılıp gerçeğin ortaya çıkmasına kadar sabrettim, iftiralara göğüs gerdim. Bütün ticari ve şahsi ve ailevi itibarımı ayaklar altına aldılar. Linç mantığıyla hevesiyle ve hırsıyla saldırdılar.

Şimdi iddianame açıklandı ve ilk anda çok haklı gerekçelerle mahkeme iade etti. Özetle dediki suçlamalar delilsizdir. İddialar netleştirilip somutlaştırılmamıştır. Bir başka deyişle böyle iddianame olmaz.

Gerçekten de baktığımda hukukçu olmayan biri olarak olayları birebir yaşayan ve örgüt lideri olmakla suçlanan ben ortada büyük bir hukuksuzluk olduğunu görüyoruz.

Bir taraftan devlet kurum ve uzmanlarının hazırlamış olduğu MASAK ve Aklanma Raporları, Vergi Müfettişlerinin raporları, Emniyet v.b kurumların çalışmaları ve hazırlıkları ve bu kesin ve bağlayıcı deliller dosyada herhangi bir bahis ve kara para suçu olmadığını söylüyor. Diğer tarafta iftira ve uydurma olduğu en basit mantıkla ve her türlü aksine ulaşacak delillerle çürütülecek gizli tanık ifadeleri. Doğru olmadıkları bir hukukçu savcı olmadan anlaşılacak uydurmalar ve iftiralar

İddianamede en yakın aile bireylerimle bir örgüt kurduğum iddiası artık komik ve gülünç bir iddia
olarak kalmıştır.

Soruşturma boyunca dosyanın oluşmasında hukuksuzluklar gizliliğin ihlali, Anayasal hakların kısıtlanması telafisi güç zulümlere ve kayıplara sebep olmuştur.