"Prof. Dr. Kemal Eraslan'a Saygı Gecesi" Düzenlenecek

"Prof. Dr. Kemal Eraslan'a Saygı Gecesi" Düzenlenecek
Güncelleme:

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) "Prof. Dr. Kemal Eraslan'a Saygı Gecesi" düzenlenecek.İBB Kültür Daire Başkanlığından yapılan...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) "Prof. Dr. Kemal Eraslan'a Saygı Gecesi" düzenlenecek.

İBB Kültür Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, program, 15 Nisan'da Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin (ESKADER) katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, Eraslan’ın edebi ve ilmi faaliyetleri konuşulacak.

Oturum başkanlığını Mehmet Nuri Yardım'ın üstleneceği panelde, Prof. Dr. Mustafa Özkan, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya ve Yrd. Doç. Erol Ülgen konuşmacı olarak yer alacak.


- Kemal Eraslan

Kemal Eraslan, 1930'da Diyarbakır'da doğdu. Yükseköğrenimi İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu ve İÜEF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde yapan Eraslan, çalışma hayatına Adıyaman Lisesinde edebiyat öğretmeni olarak başladı.

Eraslan, 1965'te İÜEF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Filolojik Kürsüsüne asistan olarak girdi. "Ali Şir Nevayi, Nesayimü'l-Mahabbe min Şemayimi'l-Fütüvve, Metin ve Dil Özellikleri" adlı teziyle 1970'te doktor unvanını aldı.

Humboldt Vakfı bursuyla, 1971-73 yılları arasında Almanya'da bulunan Eraslan, 1975'te "Eski Türkçe'de İsim-Fiiller" adlı teziyle doçent, "Ahmed-i Yesevi, Divan-ı Hikmet'ten Seçmeler" başlıklı takdim teziyle de profesör unvanını aldı. Eraslan, daha sonra Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığına atandı.

Kemal Eraslan, 1986'da İÜEF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Dili Anabilim Dalı öğretim üyeliğine, sonrasında ise Anabilim Dalı Başkanlığına getirildi.

Türk Dil Kurumu üyesi olan Kemal Eraslan'ın Türkoloji dünyasına kazandırdığı başvuru kaynağı niteliğinde birçok eseri bulunuyor.

Etiketler panel