Osmanlı Tarihi İle İlgili Şok İddia: “Kardeş Katli Yoktu”
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlDoç. Dr. Fazıl Kırkbir, "Toplum Mühendisi" kitap serisinin piyasaya çıkan 3. cildi olan "Toplum Mühendisi "Siya" Devlet Sırrı" kitabında, bugüne kadar...
Doç. Dr. Fazıl Kırkbir, "Toplum Mühendisi" kitap serisinin piyasaya çıkan 3. cildi olan "Toplum Mühendisi "Siya" Devlet Sırrı" kitabında, bugüne kadar yazılan tüm tarih kitaplarının aksine Osmanlı Devleti'nde kardeş katlinin olmadığı iddiasını yazdı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fazıl Kırkbir, bugüne kadar hiç kimse tarafından dile getirilmeyen bir konuyu ele aldı. "Toplum Mühendisi" kitap serisinin piyasaya çıkan 3. cildi olan "Toplum Mühendisi "Siya" Devlet Sırrı" kitabında "Osmanlı'da kardeş katli yoktu" iddiasını gündeme getiren Kırkbir "Bu bir devlet sırrıydı ve Osmanlı Padişahları bu sırrı korumak için "kardeş katili yada evlat katili" olarak anılmayı bile göze aldılar. Devletin bekası için bu şehzadelerin öldürülmeleri değil ölü gibi gösterilip kullanılmaları gerekiyordu" iddiasında bulundu.
Kendisine bu iddiası nedeniyle başta tarihçiler olmak üzere bir çok kesimin tepki göstereceğini ancak herşeyin tartışıldığı bir dünyada bunun da gündeme getirilmesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Fazıl Kırkbir, tarihçilere ve Osmanlı Tarihi ile ilgilenenlere "Osmanlı'da 17 bin civarı vakıf var. Bunlardan sadece birini söyleyeyim. Herhangi bir evde hizmetçi yada kölenin bir kap yada değerli eşyayı kırdığında o maddi zararı karşılamakla yükümlü vakıflar var. Vakfın kuruluş gayesi; "evdeki çalışan, köle yada hizmetçi azar işitmesin, fiziki yada psikolojik bir baskıya uğramasın" Şimdi bunun gibi yaklaşık 17 bin meseleyi düşünüp bunlar için vakıflar kuran Osmanlı, padişahın ve hayattaki şehzadelerin eş zamanlı ölümü halinde devletin başına kimin geçeceğini düşünmemiş olabilir mi? Yani bu kadar önemli bir mesele için bir plan yapmamış olabilir mi?" sorularını yöneltti.
"BENİ SAÇMALAMAKLA VE HAYALCİ OLMAKLA SUÇLAYACAKLAR"
"Şimdi tarihçilerin çoğu beni saçmalamakla veya hayalci olmakla suçlayacaklar ve benden bu teorime karşı bir belgen var mı ? diye belge bir tarihi vesika talep edecekler" diyen Kırkbir "Onlara şunu soruyorum; bir devletin sırrı olmaz mı? olamaz mı ? Peki sırların vesikası olur mu? Tüm sırlar bir yere yazılıp saklanır mı? Ben inanıyorum ki bize göre çok basit meseleleri bile düşünen Cihan Devleti'nin bekası ve milletin refahı için bu kadar önemli olan bir meseleyi de atlamamıştı ve şehzadeleri öldürmek yerine "öldü gibi" gösterip hatta onlara cenaze töreni düzenleyip, acıklı hikayeler uydurup herkesin buna inanmasını sağlamış olamaz mı ? Belki tam olarak uygulanan yöntem benim kitapta ele aldığım kurgu şeklinde değildi ama bence bu faaliyeti bir sistem içinde uyguladılar" diye konuştu.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol