Eş Durumu Mağduru Öğretmenler

Güncelleme:

Türkiye’nin değişik yerlerinde e-mail adresime “Eş durumu Atamaları” kararı ile ilgili mağdur öğretmenlerden mesajlar gelmektedir. Özet olarak öğretmenler 5 günle atama fırsatını kaçırdıklarını ve bu duruma tepki göstererek, atamalarda il emrinin kaldırılmasının da son derece yanlış olduğunu dile getirmektedirler.

Başta öğretmenlerimiz benzer yaş ortalamalarına sahiptir.İnsanoğlunun belirli dönemleri sağlıklı bir şekilde atlatmaları gerekmektedir.Başka bir deyişle belirli görevleri yerine getirmek durumundadır.Mağdur öğretmenler açısından düşünüldüğünde,Bu ödevler arasında   şunlar söylenebilir:

Çocuk sahibi olmak.

Bir çocuğu yetiştirme sorumluluğunu üstlenme ve

Evlilik sorumluluğunu üstlenme

Uyumlu ya da mutlu nitelediğimiz taşımak önemlidir.Böyle bir evlilik, olumlu, dinamik ve büyüyen ilişkiler bütünlüğü halinde olmalıdır. 

Yine başarılı evlilik,uyuşma, verip alma ve paylaşma demektir.

Diğer taraftan, evlilik ilişkilerinin daha başından itibaren düzene sokmak bazı tehlikeleri tamamen ortadan kaldırmasa bile, en düşük düzeye indirilebilir demektir.Bunun için yapılacak ilk iş eşler arasında iletişim kanallarının açık olmasıyla mümkündür.

Ancak mağdur öğretmenler, belki bir süre eşlerinden ayrı kalacakları  için   bu ödevlerin yerine getirilmemesi evli öğretmenler için bir çok sorunu da beraberin de getirecektir

Ailelerin parçalanmaması ve öğretmenlerle ilgili eş durumu kararının yeniden gözden geçirilmesi dileğiyle...

Emekli Öğretim Görevlisi Hasan Güneş [email protected]

Diğer Yazıları
Analitik beceri ve yöneticiler
Öğrencide akademik özgüven
Adalet sever insan yetiştirme üzerine
Kendini gerçekleştirme
Özgürleşmek üzerine