Dijital hayatlar

Güncelleme:
Teknolojik gelişmeler ve iletişim aygıtlardaki yenilikler; yan yana duran, yolda yürürken çarpışacak kadar yakınlıktaki insanların uzaklaşmasına sebep oluyor.
 
Sıcak aile sohbetlerimizin yerini herkesin kendi odasına çekildiği bencil ve kişisel sohbetler aldı. Bayramlarda bir araya gelen uzak akrabalar önce cep telefonu mesajları, sonra kameralı MSN, ardından da e-postalarla “konuşur” oldu. Mesela 2.Mahmut’tan beridir Türk yaşamında önemli bir yeri olan posta teşkilatının gün geçtikçe yok olduğunu fark etmişsinizdir.
 
Sevgi dolu mektupların, özlemlerimizi yazdığımız kartların yerini bir dokunuşluk iletiler aldı. Günlerce bekliyorduk belki ama kim bu beklemekten şikâyetçiydi!.
e-postalar hızlı olmasının yanında hayatın her alanında kullanılır oldu. Fakat teknolojinin dijitalleştirdiği hayat sadece e-posta kullanımından ibaret değil ki!
 
Mesela son yıllarda kaçınız bir tebrik kartı gönderdi bir arkadaşına, akrabasına veya sevdiğine. Doğum gününü bile Facebook profillerinden kutlar olduk. Bu, kendimize yabancılaşmamızın göstergesidir her şeyden önce. Bir dostunuzun Facebook profiline bıraktığınız “seni seviyorum” notu ne kadar sahici hiç düşündünüz mü? Ses kulaktan duyulur ve doğrudan kalbe etki eder. Sadece telefon sesi ile değil, yüz yüze ziyaretlerin keyfini hangi teknolojik gelişme verebilir ki! Seven insan sevdiğinin sesini duymaktan, yüzünü görmekten mutluluk duymaz mı?  
 
Gerçek mutluluk yüz yüze sohbetin içindeki kahkahada gizlidir. Mutluluk isimli çocuk bahçenizde oynamaktan mahrum kalmasın! Hayatın içinde kullandığımız aygıtlar dijitalleşsin, kullanımı kolaylaşsın ama hayatlarımız bu gelişmelerin ışığında dijitalleşmeye yenilmesin, mahkum olmasın!.
 
 
Bilişim Vadisi
 
Yıllardır söylenen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen, uluslar arası firmaların, üniversite ve Teknoparkların, teknoloji geliştirme ve AR-GE projeleri gibi çalışmalarını hayata geçireceği “Bilişim Vadisi” projesinde sona gelindiğine dair haberler yer aldı dünkü Milliyet gazetesinde. Gazete, haberi “piyango hangi şehre vuracak” diye verdi. Bu kent kesinlikle Mersin olmalı. Lojistik, tarım ve tarıma dayalı sanayi, turizm gelişiyor. Kent, ticaret potansiyeli açısından da uygun... Ayrıca, kültür - sanat etkinlikleri ve ortamı açısından da zengin bir kenttir Mersin. Üç üniversite olması bunun ipucudur. RIS Mersin projesi dünya da ses getirmiş bir projedir. Böyle bir proje Mersinde hayata geçirilirse bu Türkiye'nin kazancı olacaktır.
 
Başsağlığı ve kutlama
 
Haber3.com olarak hem iyi hem de kötü bir haber vardı bu hafta… Yazı ve röportajları ile sevilen yazarlardan Ebru Eğinlioğlu artık Tercüman gazetesinde yazacak. Bu iyi haber. Kendisine gazetede yürekten başarılar diliyorum. Gelelim kötü habere.. Haber3.com’un vatani görevini yapmakta olan genel yayın yönetmeni Serhan Işılay’ın babasını yitirmesinden dolayı üzüntülerimi bildirir, merhuma Allahtan rahmet yakınlarına sabır ve baş sağlığı dilerim
 
 
Diğer Yazıları
Bahçeli'nin tarihi çağrısı
Keşke ülkede muhalefet olsa
Bize yarınlar lazım
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız