Erkek Çocuğun Anneyi Sevmemesi
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlErkek çocuğun anneyi sevmemesi uzman psikolog görüşüne göre birçok farklı nedeni bulunuyor. Psikolog.co uzmanları erkek çocuklarının anneyi sevmemesinin nedenlerini ve çözümlerini bir araya getirdi.
Erkek çocuğun anneyi sevmemesi uzman psikolog görüşüne göre birçok farklı nedeni bulunuyor. Psikolog.co uzmanları erkek çocuklarının anneyi sevmemesinin nedenlerini ve çözümlerini bir araya getirdi.
Anne ve çocuk arasındaki istenilen duygusal bağ kurulmamış olabilir. Anne, çocuğun en temel ihtiyacı olan sevgi ve bakımını karşılar. Anne her ne kadar sevgiyle yaklaşsa bile çocuk bu duruma ters tepki verebilir. Anneden uzaklaşması, anneyle çocuk arasında tartışma ve gerginliğin artması gibi durumlar ortaya çıkabilir. Çocuğun annesini sevmemesinin ya da öfke duymasının altında psikolojik bir sorun yatar. Özellikle erkek çocuğunun anneyi sevmemesine neden olacak konular şu şekilde sıralanabilir;
- Eşler arasında oluşan çatışma ve kavgadan etkilenme
- Annenin gösterdiği aşırı korumacı ve sıkı tutumdan sıkılması,
- Aile içinde şiddet ya da geçmişte yaşanan kayıp gibi travmatik bir olayın yaşanması,
- Çocuğun hayatında yaşadığı depresyon, stres, kaygı ya da anksiyete sorunları.
Psikolojide Anneyi Sevmemek
Anneyi sevmeyen çocuğun psikolojik olarak birçok farklı nedeni olabilir. Anne ile kurulan sağlıklı bağlanma süreci çocuğunuzun ilerdeki hayatını ciddi derecede etkiler. Eğer çocuğunuzla sağlıklı bir bağ kuramadığınızı düşünüyorsanız ilk önce sebeplerini daha sonra çözüm yollarını bulmanız gerekir. Psikolojide anneyi sevmemenin altında yatan nedenleri sizler için bir araya getirdik. Eğer alttaki sıralama listesinde size uyan bir madde varsa en kısa sürede çözüm için destek almanızı tavsiye ediyoruz.
- Doğum anında ya da hamileyken annenin çocuğu istememesi,
- Çocuğun ilk yaşlarında ilgilenilmemesi, soğuk davranılması,
- Çocuğun istediği sevgiden daha fazla ya da daha az verilmesi,
- Aşırı koruyucu, sıkıcı, eleştirisel ve baskıcı olma,
- Çocuğun fikirlerine saygı duymadan direk küçümseyici konuşmak,
- Aile içinde şiddet ya da çocuğa karşı şiddet uygulandıysa çocuk zamanla anneyi sevmeyecektir.
Bir Evlat Annesini Neden Sevmez
Anne ve evlat arasında kimsenin koparamayacağı duygusal bir bağ bulunur. Ancak zamanla yaşanılan olaylarında etkisiyle çocuk anneden uzaklaşmaya başlar. Annenin gösterdiği tutarlı olmayan, soğuk ve tavırlı hareketler bu duruma sebep olabilir. Hatta hamile olduğunuz zaman çocuğunuzu istememeniz bile bu duruma neden olabilir. Anne karnına düştükten sonra bile çocuklar sizin sevginize ihtiyaç duyar. Yeterli sevgiyi alamayan çocuklar anneden uzaklaşır.
Sevgi alamayan çocuklar olduğu gibi fazla sevgiden dolayı da anneden uzaklaşan çocuklar olabilir. Çocuğunuza ilgi, sevgi, şefkat, baskı kurarken her zaman orta yolu bulmanız gerekir. Orta yolu bulamayan birçok anne çocukları tarafından sevilmez. Sevgisizlik, bastırılmış duygu, travma ve baskı sevmeme nedenleri arasında yer alır.
Oğlum Bana Düşman Gibi Davranıyor
Ebeveynlerin tutum ve davranışları tutarlı olması çocukların psikolojisinin sağlıklı olması için gereklidir. Eğer anne ve baba davranış konusunda tutarlı değilse yeterince sevgi çocuğa verilmiyorsa çocuk ilerleyen yaşlarda ailesinden nefret edebilir. Annenin toleransı az mı, katı disiplin yöntemi mi uygulanıyor, anne çocuğuna yeterli sınırı koyamıyor mu ya da çocuğa yeterince ilgi ve alakala gösterilmiyor mu? İlk önce çocuğunuzun düşman olma sebebini öğrenmeniz gerekir. Çocuğunuzun düşman olma nedenini öğrendikten sonra dilerseniz kendi çözüm yollarınızla durumu düzeltmeye çalışabilir dilerseniz psikolog yardımı alarak daha sağlıklı ve güçlü bağ kurabilirsiniz.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol