Yeni çözüm süreci için skandal iddia: ''Demirtaş'ı salıp, Öcalan'a ev hapsi verecekler''

Yeni çözüm süreci için skandal iddia: ''Demirtaş'ı salıp, Öcalan'a ev hapsi verecekler''
Güncelleme:

MHP lideri Bahçeli'nin TBMM'nin açılışında DEM Partili milletvekilleriyle el sıkışmasının ardından Ankara kulislernde başlayan "yeni bir çözüm süreci mi" tartışmalarında gazeteci İdris Akyüz, AK Parti iktidarının yeni bir çözüm süreciyle, eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan'ın cezasını ev hapsine çevirip, Selahattin Demirtaş'ı da serbest bırakmaya hazırlandığını iddia etti.

TBMM'nin in yeni yasama yılı açılışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti sıralarına giderek partililerle tokalaşmasının ardından başlayan 'yeni çözüm süreci' tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. 

TELE1'de yayınlanan ve Tuncay Mollaveisoğlu'nun sunduğu Anında Manşet programına konuk olan gazeteci İdris Akyüz, yeni çözüm süreci hakkındaki görüşlerini aktardı.

Akyüz, AK Parti'nin yeni çözüm süreci söylemleriyle iktidarını uzatmak için hamleler yaptığını belirterek, "Kendi iktidarını uzatmak için için Öcalan'a Demirtaş'a ve dolayısıyla Kürt yurttaşıma bir mesaj verip yoklama yapıyorlar" dedi. 

AK Parti'nin iktidarını sürdürmek için daha önce dikkate almadığı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını işleme alabileceğini de belirten Akyüz, "Yarın öbür gün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını tanırsa Abdullah Öcalan'a ev hapsi uygulaması yapılırsa hiç şaşırmam. Bu iktidar kendi sürecini sağlamlaştırmak iktidarda kalmak için tüm bunları yapabilir. Demirtaş'ın da 1 yıl sonra serbest kalacağını ilan edebilirler. DEM Parti bu tuzağa düşmemeli" ifadelerini kullandı.

 Akyüz, yeni anayasa talebinin toplumdan çıkmadığını AK Parti iktidarını uzatmak için ortaya attığını belirterek, "Bu ülkede toplum mu yeni bir anayasa istedi? 2010 referandumu ile 2017 referandumundaki talep toplumdan mı doğdu? Yoksa kendi anayasasını yapmak için mi dayatıldı?" diye sordu. 

Akyüz yeni çözüm süreciyle ilgili DEM Parti'ye de seslenerek, "6 milyon oy almış bir partinin bu tuzağa düşmeyeceğini düşünüyorum ama emin de değilim" dedi. 

78 yaşındaki bir kişiye ''üçlü penis'' teşhisi konuldu 78 yaşındaki bir kişiye ''üçlü penis'' teşhisi konuldu Kadınlar Voleybol'da Şampiyonlar Kupası şampiyonu Fenerbahçe Kadınlar Voleybol'da Şampiyonlar Kupası şampiyonu Fenerbahçe Bunun adı kadın seli: Yüzlerce kadın sokağa indi, polis engelleyemedi Bunun adı kadın seli: Yüzlerce kadın sokağa indi, polis engelleyemedi Cüneyt Özdemir'den bomba iddia: Erdoğan görevden almak istedi, araya girdiler Cüneyt Özdemir'den bomba iddia: Erdoğan görevden almak istedi, araya girdiler İstanbul'da trafikte tartışıp, mahallede çatıştılar: Yaralılar var İstanbul'da trafikte tartışıp, mahallede çatıştılar: Yaralılar var Valiliğin Dünya Kadın Çiftçiler günü ayıbına tepki yağdı Valiliğin Dünya Kadın Çiftçiler günü ayıbına tepki yağdı Bir kadın cinayeti daha: Polis memuru tartıştığı eşini katletti Bir kadın cinayeti daha: Polis memuru tartıştığı eşini katletti Sinir krizi geçiren vatandaş öfkesini banka ATM'lerinden çıkardı Sinir krizi geçiren vatandaş öfkesini banka ATM'lerinden çıkardı Kış bir anda geldi: Hava sıcaklıkları 12 derece birden düşecek Kış bir anda geldi: Hava sıcaklıkları 12 derece birden düşecek Bir anda fenomen olan ''Amin Reis'' Gizem'in yüzüne ne olduğu ortaya çıktı Bir anda fenomen olan ''Amin Reis'' Gizem'in yüzüne ne olduğu ortaya çıktı
Gökyüzünde şölene hazır mısınız ? 2024 yılının son Süper Ayı bu gece görülecek Gökyüzünde şölene hazır mısınız ? 2024 yılının son Süper Ayı bu gece görülecek İstanbul'da mahallenin gençleri çocuk parkındaki ''sapığa'' hayatının dersini verdi İstanbul'da mahallenin gençleri çocuk parkındaki ''sapığa'' hayatının dersini verdi Maliye vergi yüzsüzlerini ifşa etmeye başladı: İşte ilk yüzsüz listesi Maliye vergi yüzsüzlerini ifşa etmeye başladı: İşte ilk yüzsüz listesi Olağan dışı olaylara hazır olun... NASA resmen açıkladı: Güneş artık maksimum seviyesinde Olağan dışı olaylara hazır olun... NASA resmen açıkladı: Güneş artık maksimum seviyesinde Kredi kartı limitine ''vergi'' için yeni teklif belli oldu Kredi kartı limitine ''vergi'' için yeni teklif belli oldu Türkiye Malatya depreminde çekilen görüntüyü konuşuyor Türkiye Malatya depreminde çekilen görüntüyü konuşuyor Ünlü şarkıcı 31 yaşında hayatını kaybetti Ünlü şarkıcı 31 yaşında hayatını kaybetti ''Kredi kartın için 750 TL vermezsen sonun Suriye, Irak ve Filistin gibi olur'' Destici'den rest ''Kredi kartın için 750 TL vermezsen sonun Suriye, Irak ve Filistin gibi olur'' Destici'den rest Ünlü şarkıcı korkudan kendini odaya kilitleyip paylaştı: ''Ya ölecek, ya öldürecek'' Ünlü şarkıcı korkudan kendini odaya kilitleyip paylaştı: ''Ya ölecek, ya öldürecek'' Victor Osimhen, Galatasaray taraftarına müjdeyi verdi Victor Osimhen, Galatasaray taraftarına müjdeyi verdi