Vatandaş ''rahatsız'': Şikayetler yüzde 330 arttı!

Vatandaş ''rahatsız'': Şikayetler yüzde 330 arttı!
Güncelleme:

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun 2020 yılına ilişkin verileri kamu kurumlarındaki "rahatsızlığı" ortaya koydu. Sadece 2020 yılında şikâyetler yüzde 330 arttı.

Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan şikâyet başvuruları 2020 yılında, 2019’a göre yüzde 330 arttı. Kuruma 2013 yılından bugüne ulaşan toplam 170 bin 744 şikayetin 90 bin 209’unu, 2020 yılındaki şikâyetler oluşturdu. Sırasıyla Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı en çok şikayet edilen bakanlıklar oldu.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Kamu kurumlarının hukuka ve hakkaniyete uygunluklarını incelemek, araştırmak ve kurumlara tavsiyede bulunmak amacıyla kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu’na 2020 yılında toplam 90 bin 209 şikayet başvurusu yapıldı. 2019 yılına oranla 2020 yılında yüzde 330 artan şikayet başvuruları en çok ekonomi, maliye ve vergi konularında gerçekleşti. 2019 yılında 20 bin 968 şikayet alan kurumun 2020 yılında aldığı şikâyet sayısı 4,5 kata yakın arttı.

Kurumun, “2019-2020 yılları şikayet başvurularının konularına göre dağılımı listesi” sorunların her geçen yıl derinleştiğini gösterdi. Yurttaşlar ekonomi, maliye ve vergi konularında ombudsmanın kapısını 2020 yılında 2019’a göre yüzde 4 bin 518 kez daha fazla çaldı. Buna göre kuruma, 2020 yılında ekonomi, maliye ve vergi konularında toplam 72 bin 418 şikayet iletildi.

Ekonomi, maliye ve vergi konularını ardından kamu personel rejimi, adalet, milli savunma ve güvenlik ile eğitim-öğretim konuları şikayete en fazla konu edilen konular olarak öne çıktı. Kamu personel rejimine ilişkin 2020 yılında 3 bin 703 şikayet alan idare, adalet ve eğitim konularında ise sırasıyla 3 bin 32 ve bin 813 şikâyet aldı.

ADALET BAKANLIĞI İLK SIRADA

Hemen her yıl olduğu gibi 2020 yılında da Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı en fazla şikayet edilen idareler oldu. Şikayetlerin idarelere göre dağılımında banka ve finans kuruluşları yüzde 76’lık şikayet oranı ile ilk sırada yer alırken Adalet Bakanlığı iki, mahalli idareler üç, üniversiteler dört, Sağlık Bakanlığı beş ve MEB altıncı sıraya yerleşti.

Birgün

text-ad
İstanbul'da toplu taşımada akılalmaz kavga: Yumruklaya yumruklaya darp etti! İstanbul'da toplu taşımada akılalmaz kavga: Yumruklaya yumruklaya darp etti! Merkez Bankası'nın Dolar, enflasyon ve faiz beklentileri belli oldu Merkez Bankası'nın Dolar, enflasyon ve faiz beklentileri belli oldu İktidara yakınlığıyla bilinen isimden skandal ifadeler: ''Gerizekalı bunlar'' İktidara yakınlığıyla bilinen isimden skandal ifadeler: ''Gerizekalı bunlar'' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı sandığı işaret etti: ''Sandıksız olmaz!'' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı sandığı işaret etti: ''Sandıksız olmaz!'' MHP'de bir ''yeni süreç'' istifası daha: Partinin sembol ismi de istifa etti! MHP'de bir ''yeni süreç'' istifası daha: Partinin sembol ismi de istifa etti! Bahçeli'nin yeni açılımı AK Partili isimleri birbirine düşürdü Bahçeli'nin yeni açılımı AK Partili isimleri birbirine düşürdü Gelecek Partisi'nde 3 günde 3'üncü istifa: Bir milletvekili daha istifa etti! Gelecek Partisi'nde 3 günde 3'üncü istifa: Bir milletvekili daha istifa etti! Üç anket firmasının son seçim anketi sonuçları belli oldu Üç anket firmasının son seçim anketi sonuçları belli oldu Evinde ölü olarak bulunan ünlü kadın spikerin ablasına yazdığı not ortaya çıktı Evinde ölü olarak bulunan ünlü kadın spikerin ablasına yazdığı not ortaya çıktı Netflix’in ilk yapay zekalı dizisi El Eternauta tüm ezberleri bozdu Netflix’in ilk yapay zekalı dizisi El Eternauta tüm ezberleri bozdu
Yolcu otobüsü yoldan çıkarak devrildi, çok sayıda ölü ve yaralı var... Yolcu otobüsü yoldan çıkarak devrildi, çok sayıda ölü ve yaralı var... Ebru Şahin ile eşi Cedi Osman'ın aşk tatili olay oldu Ebru Şahin ile eşi Cedi Osman'ın aşk tatili olay oldu Aile Hekimliği hizmetinden eczanelere kadar... Sağlıkta yeni dönem başlıyor Aile Hekimliği hizmetinden eczanelere kadar... Sağlıkta yeni dönem başlıyor Kim Milyoner Olmak İster'de 2. soruda hem joker kullandı hem yanlış yanıt verdi Kim Milyoner Olmak İster'de 2. soruda hem joker kullandı hem yanlış yanıt verdi Cezaevindeki 200'den fazla hükümlü PKK'lı terörist tahliye edildi! Cezaevindeki 200'den fazla hükümlü PKK'lı terörist tahliye edildi! Düğün kanlı bitti: Bir yaşlı kadınla birlikte 2 torunu öldürüldü Düğün kanlı bitti: Bir yaşlı kadınla birlikte 2 torunu öldürüldü Bir elinde baston, diğer elinde silah... Ortalığı birbirine kattı! Bir elinde baston, diğer elinde silah... Ortalığı birbirine kattı! Dilan Çıtak'dan ''gay barda erotik dans'' iddiaları için ilk açıklama! Dilan Çıtak'dan ''gay barda erotik dans'' iddiaları için ilk açıklama! Hande Yener'in plaj konseri için seçtiği sahne kıyafeti alay konusu oldu Hande Yener'in plaj konseri için seçtiği sahne kıyafeti alay konusu oldu Genç kadın boşandığı eşi tarafından öldürülmüştü... Öldürüp fotoğraflarını yollamış! Genç kadın boşandığı eşi tarafından öldürülmüştü... Öldürüp fotoğraflarını yollamış!