Ünlü iş adamından oğluna miras şoku !

Ünlü iş adamından oğluna miras şoku !
Güncelleme:

Merhum iş adamı Şevket Demirel'in, oğlu Tahya Murat Demirel'i mirasından mahrum bıraktığı ortaya çıktı.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in üç yıl önce ölen kardeşi iş adamı Şevket Demirel'in (90) oğlu Yahya Murat Demirel'i (52) mirasından mahrum bıraktığı anlaşıldı. Şevket Demirel'in eşi ve üç kızı, son vasiyetname doğrultusunda Yahya Murat Demirel'in mirastan çıkarılarak payının eşit şekilde bölünmesi ve yeni mirasçılık belgesinin verilmesi için dava açtı. Zararı 1.1 milyar dolar olarak kayıtlara geçen batık Egebank'ın eski patronu Yahya Murat Demirel'in hakkında yakalama kararı bulunuyor. 2012'de yurtdışına kaçan Demirel, yakalandığı takdirde yaklaşık 10 yıl daha cezaevinde yatacak. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davaya göre; Şevket Demirel'in mirasçıları eşi Zekiye Sezen Demirel ile kızları Şehriban Nihan Atasagun, Ummahan Binhan Kesici ve Neslihan Demirel ile oğlu Yahya Murat Demirel'di. Şevket Demirel'in ölümünden bir yıl önce hazırladığı ikinci vasiyetnamesi Isparta 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından açılıp okundu. Şevket Demirel vasiyetnamesinde "3 Aralık 2010 tarihli ilk vasiyetnamemde oğlum Yahya Murat Demirel'e mirasımdan sadece mahfuz payını almasını arzu ettiğim iradem daha da kuvvetlenerek kendisinin mirasçılıktan tamamen çıkarılması yönünde bir iradeye dönüşmüştür. Yahya Murat Demirel'i mirasımdan çıkarıyorum. Kendisine verdiğim mahfuz payın Yahya Murat Demirel'in dışındaki kanuni mirasçılarımın tamamına hisseleri oranında taksim edilmesini istiyorum" dedi.

'MİRASÇILIK SIFATINI KAYBETTİ'

Sabah'tan Ali Oktay'ın haberne göre; Dava dilekçesinde 7 Nisan 2015'te düzenlenen ikinci vasiyetnamede oğlu Yahya Murat Demirel'in mirastan çıkarılmasıyla onun payına düşen mirasın diğer 4 mirasçıya verilmesi için yeni mirasçılık belgesi gerektiği anlatıldı. Şevket Demirel'in eşi ve üç kızının avukatı, "Merhum Şevket Demirel'in mirasçı Yahya Murat Demirel'i mirasçılığından çıkartmış olduğu, bu sebeple bu kişinin mirasçılık sıfatını kaybettiği ve bu kişiye ait mirasın merhumun eşi ile üç kızına verilmesi için paylarının tespiti ile mirasçılık belgesi verilmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

Sabah

İstanbul'da suç makinesi ''sarı dolandırıcı'' kamerada! Kadın turiste kabusu yaşattı İstanbul'da suç makinesi ''sarı dolandırıcı'' kamerada! Kadın turiste kabusu yaşattı Güpe gündüz sokak ortasında dehşet saçan kar maskeli saldırganların kimlikleri ortaya çıktı Güpe gündüz sokak ortasında dehşet saçan kar maskeli saldırganların kimlikleri ortaya çıktı Avrupa Konseyi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak İmamoğlu çıkışı Avrupa Konseyi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak İmamoğlu çıkışı İmamoğlu'nun gözaltına alınan avukatı için karar verildi İmamoğlu'nun gözaltına alınan avukatı için karar verildi AK Parti'den ihraç edilen isim RTÜK Başkanı'nı ''militan'' ilan etti! AK Parti'den ihraç edilen isim RTÜK Başkanı'nı ''militan'' ilan etti! Hasan Kaçan polisten kaçan Pikachu'yu hedef aldı Hasan Kaçan polisten kaçan Pikachu'yu hedef aldı Biri yabancı iki şirket bu ilimizde fabrika kuracak: 7 bin kişiye iş fırsatı! Biri yabancı iki şirket bu ilimizde fabrika kuracak: 7 bin kişiye iş fırsatı! Fatih Altaylı'dan RTÜK'e rest: Demediğini bırakmadı! Fatih Altaylı'dan RTÜK'e rest: Demediğini bırakmadı! 4 yıldır kaçmayı başaran şüphelinin sırrı ortaya çıktı 4 yıldır kaçmayı başaran şüphelinin sırrı ortaya çıktı Myanmar'da önce 7,7 ardından da 6,4'lük peşpeşe iki büyük deprem! Myanmar'da önce 7,7 ardından da 6,4'lük peşpeşe iki büyük deprem!
Düzenli ilaç kullananlar dikkat! Artık hastaneye gitmeye gerek yok Düzenli ilaç kullananlar dikkat! Artık hastaneye gitmeye gerek yok 50 kilo birden veren Kolpaçino'nun galerici Şahin'ini gören tanıyamadı 50 kilo birden veren Kolpaçino'nun galerici Şahin'ini gören tanıyamadı Protestolar sonrasında üniversite duvarında endişe veren tehdit mesajları! Protestolar sonrasında üniversite duvarında endişe veren tehdit mesajları! Dolandırıcıların yeni tuzağı bu oldu: Bu SMS her an size de gelebilir! Dolandırıcıların yeni tuzağı bu oldu: Bu SMS her an size de gelebilir! AK Parti'nin kalesinde binlerce kişinin katıldığı protestolarda kalabalık sel oldu! AK Parti'nin kalesinde binlerce kişinin katıldığı protestolarda kalabalık sel oldu! KONDA ''evdeki vatandaşla'' yaptığı sokaktaki protestolar anketinin sonuçlarını açıkladı KONDA ''evdeki vatandaşla'' yaptığı sokaktaki protestolar anketinin sonuçlarını açıkladı Atilla Taş'tan Haluk Levent ve Cem Yılmaz'a protesto tepkisi Atilla Taş'tan Haluk Levent ve Cem Yılmaz'a protesto tepkisi İBB'ye ve CHP'ye neden kayyum atanmadı ? İşte iktidarın kayyum planını bozan ayrıntı! İBB'ye ve CHP'ye neden kayyum atanmadı ? İşte iktidarın kayyum planını bozan ayrıntı! Rasim Ozan Kütahyalı yine bombayı patlattı: ''Tahliye olacak'' deyip tarih verdi Rasim Ozan Kütahyalı yine bombayı patlattı: ''Tahliye olacak'' deyip tarih verdi Deprem anında şoke eden görüntüler: Gökdelendeki havuz suyu taştı, insanlar sürüklendi Deprem anında şoke eden görüntüler: Gökdelendeki havuz suyu taştı, insanlar sürüklendi