Ünlü fast-food devinde dana eti rezaleti

Ünlü fast-food devinde dana eti rezaleti
Güncelleme:

Türkiye'de de oldukça popüler olan ünlü hamburger zincirinde müşterilere 'dana eti' yerine başka bir ürün sunulduğu ve firmanın Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesinde de ifşa edilmesinin ardından ortalık karıştı.

Kayseri'deki bir Arby's şubesinde satılan ''dana etli'' Roast Beef ürününde yapılan incelemeler sonucunda, içerikte kanatlı etinin bulunduğu belirlendi. Bu tespit, tüketicileri şaşırttı.  

Tarım ve Orman Bakanlığı, son yayınladığı taklit ve tağşiş listesinde Arby's'in ismi yer aldı. Yapılan incelemelerde 231011-2 parti numaralı Roast Beef ürününde kanatlı etinin tespit edildiği belirtildi.

Arby's'in bu durumu sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı. Tüketiciler, tanınmış bir fast-food zincirinin böyle bir yanıltma yapmasını beklemediklerini dile getirerek tepkilerini ifade ettiler.

"Dana eti" olarak sunulan bir üründe kanatlı etinin çıkması, tüketiciler tarafından güven sarsıcı bir gelişme olarak ifade edildi.

Olay üzerine Arby's'in servis sağlayıcısı TAB Gıda’dan yapılan açıklamada, “Numune alınırken, ortak ekipman kullanımı sebebiyle et ürününe tavuk geninin bulaşma ihtimalinin yüksek olduğunu tespit ettik. Numune alım işleminin usule uygun olarak tekrarlanmasını istedik. Yargı süreci yaklaşık bir yıldır devam ediyor” denildi. 

Açıklamanın ilgili bölümü şöyle:

"06 Kasım 2023 tarihinde Kayseri Melikgazi İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı kontrol görevlileri analiz etmek amacıyla, restoranımızdan "Roast Beef" ürününü numune olarak almıştır ve 26 Ocak 2024 tarihinde analiz sonucuna göre üründe "kanatlı (tavuk) eti" bulunduğu tarafımıza bildirilmiştir.

Bunun üzerine gerekli incelemeleri yaptığımızda, numune alınırken, ortak ekipman kullanımı sebebiyle et ürününe tavuk geninin bulaşma ihtimalinin yüksek olduğunu tespit ettik.

Bu doğrultuda, numune alım işleminin usule uygun olarak tekrarlanmasını istedik. 08 Şubat 2024 tarihinde Kayseri Tarım İl Müdürlüğü'ne, 09 Şubat 2024 tarihinde ise Ankara Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak gerekli başvurularımızı yaptık. Ayrıca, durumun soruşturulması için ilgili adli merciiler nezdinde de gerekli başvuruları gerçekleştirdik. Konuyla ilgili yargı süreci yaklaşık bir yıldır devam ediyor.

TAB Gıda olarak, 30 yıldır gıda güvenliğinden ödün vermeden çalışmaya ve tüm süreçlerimizde en yüksek standartları sağlamaya devam ediyoruz. Tüm ürünlerimizin içeriği ve tedarik zincirimiz, ulusal ve uluslararası güvenlik standartlarına göre düzenli olarak denetleniyor ve şeffaf bir şekilde yönetiliyor.

Arby's markamızda kullandığımız "Pişmiş Dana Eti" (Roast Beef) ürünümüzün yüzde yüz dana etinden üretildiğini ve ürünümüze herhangi bir kanatlı et karışımının söz konusu olmadığını tekrar belirtmek isteriz."  

text-ad
Türkiye'nin maviyle yeşilinin buluştuğu cennet sahilindeki çöp dağları mide bulandırıd Türkiye'nin maviyle yeşilinin buluştuğu cennet sahilindeki çöp dağları mide bulandırıd Denize girdikleri için CİMER'e şikayet edilen kazlara hapis cezası verildi! Denize girdikleri için CİMER'e şikayet edilen kazlara hapis cezası verildi! Van'da uzun namlulu saldırı: Sosyal medya fenomeni kızlarının yanında öldürüldü! Van'da uzun namlulu saldırı: Sosyal medya fenomeni kızlarının yanında öldürüldü! YÖK, 41 yükseköğretim kurumunu kara listeye aldı YÖK, 41 yükseköğretim kurumunu kara listeye aldı Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ı hedef aldı: ''Sesini kesse iyi olur'' Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ı hedef aldı: ''Sesini kesse iyi olur'' Kopya gibi kaza bu kez faciayla bitti: 5 kişinin öldüğü facia kamerada! Kopya gibi kaza bu kez faciayla bitti: 5 kişinin öldüğü facia kamerada! Çanakkale'de orman yangını büyüdü: Alevler yerleşim yerine sıçradı Çanakkale'de orman yangını büyüdü: Alevler yerleşim yerine sıçradı Eli kanlı teröristler bebek katili Öcalan'a özgürlük isteyip Türkiye'yi açık açık tehdit etti Eli kanlı teröristler bebek katili Öcalan'a özgürlük isteyip Türkiye'yi açık açık tehdit etti Şemsiyeleri hazırlayın: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış bekleniyor... Şemsiyeleri hazırlayın: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış bekleniyor... Protesto için ürettikleri karpuzları yere atan köylüler hakkında soruşturma başlatıldı Protesto için ürettikleri karpuzları yere atan köylüler hakkında soruşturma başlatıldı
Bakan Tekin'den Muharrem İnce'ye çok ağır yanıt: ''Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz'' Bakan Tekin'den Muharrem İnce'ye çok ağır yanıt: ''Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz'' Türkiye'nin birinci partisi AK Parti mi, CHP mi anketi açıklandı! Türkiye'nin birinci partisi AK Parti mi, CHP mi anketi açıklandı! Cezaevindeki Fatih Altaylı'dan MHP lideri Bahçeli için olay olacak ifadeler Cezaevindeki Fatih Altaylı'dan MHP lideri Bahçeli için olay olacak ifadeler Zafer Partisi lideri Özdağ'dan MHP'lilere tarihi çağrı Zafer Partisi lideri Özdağ'dan MHP'lilere tarihi çağrı Burası ne Bodrum, ne Çeşme! 40 derece sıcaklığa rağmen turist yağdı Burası ne Bodrum, ne Çeşme! 40 derece sıcaklığa rağmen turist yağdı İslam Memiş altın fiyatlarında yeni zirve için tarih verdi İslam Memiş altın fiyatlarında yeni zirve için tarih verdi Milyonlarca emeklinin zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler belli oldu Milyonlarca emeklinin zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler belli oldu Özel'den canlı yayında dikkat çeken FETÖ ile mücadele eleştirisi Özel'den canlı yayında dikkat çeken FETÖ ile mücadele eleştirisi Soğuk su içmek hasta eder mi? Uzmanı noktayı koydu Soğuk su içmek hasta eder mi? Uzmanı noktayı koydu Yılların sarrafı açıkladı: Altında doğru yatırım hangisi: Gram mı, çeyrek mi, tam mı yoksa... Yılların sarrafı açıkladı: Altında doğru yatırım hangisi: Gram mı, çeyrek mi, tam mı yoksa...