Uçuş görevlilerinin yolcuları karşılamasının nedeni kibarlık değilmiş

Uçuş görevlilerinin yolcuları karşılamasının nedeni kibarlık değilmiş
Güncelleme:

Hangi firma olursa olsun tüm yolcu uçaklarında görevli personel yolcular uçağa binerken tek sıra halinde yolcuları tek tek selamlıyor. Peki bunun nedenini biliyor musunuz ? Herkesin kibarlık olarak düşündüğü ritüelin asıl sebebi farklı çıktı.

Yolcu uçaklarına binilirken kabin ekibinin tüm yolcuları tek tek selamlamasının nedeniyle ilgili yapılan bir sosyal medya paylaşımı "vay be" dedirtti.

Kendisi de uçuş görevlisi olan Mrs Miva isimli bir TikTok kullanıcısı paylaştığı videoda, ilgi çekici sektör sırrını ortaya çıkardı. 

İçerik üreticisi, "Uçuş görevlinizin sizi yalnızca nezaket amacıyla değil, aynı zamanda uçamayacak kadar sarhoş veya hasta olup olmadığınızı kontrol etmek için de selamladığını biliyor muydunuz?" açıklamasında bulundu. 

Açıklama bir milyonun üzerinde beğeni topladı ve çok sayıda kullanıcıyı tamamen şaşkına çevirdi. Görünüşe göre pek çok kişi kapıdaki bu gizli analizden habersizdi.

Bir sosyal medya kullanıcısı şaşkınlığını dile getirerek, "Bir dakika, uçağa bindiğimde bana hep nereye oturduğumu soruyorlar, bunun bir nedeni mi var?" dedi. Bir başkası da şunu ekledi: "Uçmak için güvenilir olup olmadığınızı görmek ve acil bir durumda yardım edebilmek için."

Üçüncü bir kişi de, "Şüpheli bir davranış arıyoruz." derken dördüncü bir kişi de, "Acil bir durum için en iyi adayları seçiyoruz." diye espri yaptı.