Üç büyük kozmetik firmasına soruşturma!

Üç büyük kozmetik firmasına soruşturma!
Güncelleme:

Rekabet Kurulu, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri satışı gerçekleştiren 3 firmaya, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğini tespit etmek amacıyla soruşturma açtı.

Rekabet Kurulu, Biota Bitkisel İlaç Ve Kozmetik Laboratuarları AŞ, Derma Cos İlaç Medikal Ve Kozmetik Sanayii ve İç Ticaret AŞ ile Derma-Cos Kozmetik Sanayi Ticaret İthalat ve İhracat Limited Şirketi’nden oluşan ekonomik bütünlük hakkında soruşturma açtı.

Rekabet Kurulu'nun internet sitesinde yayımlanan bilgilere göre; söz konusu ekonomik grup, eczanelerde Bioxcin, Nutraxin, Bioder ve Biobaby markalarıyla, marketlerde ise Bioblas ve Restorex markalarıyla faaliyet gösteriyor.

Kurul, bu şirketlerin yeniden satıcılarının satış fiyatlarını belirlemesi veya internet satışlarını kısıtlaması durumunda Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğini tespit etmek amacıyla soruşturma açma kararı aldı.

Soruşturma kararlarının, bu şirketlerin veya birliklerin kanun ihlali yaptığı veya yaptırımla karşı karşıya kalacağı anlamına gelmediğini de vurguladı.

Pilot havada öldü; THY uçağı acil iniş yaptı Pilot havada öldü; THY uçağı acil iniş yaptı Skandal iddia: ''Bakan yardımcısının özel kalemi kaçak altınla yakalandı'' Skandal iddia: ''Bakan yardımcısının özel kalemi kaçak altınla yakalandı'' İstanbul'da şoke eden olay: Cenazede tabuttan ses geldi; hastaneye kaldırıldı İstanbul'da şoke eden olay: Cenazede tabuttan ses geldi; hastaneye kaldırıldı Türk bilim insanlarından alzheimer tedavisi için umut olacak dev adım Türk bilim insanlarından alzheimer tedavisi için umut olacak dev adım Erdoğan'ın mikrofonu açık kaldı: ''Ya neden şu rozetlerden alıyorsunuz ya?'' Erdoğan'ın mikrofonu açık kaldı: ''Ya neden şu rozetlerden alıyorsunuz ya?'' Otomotiv devinden kullanıcılara büyük şok: 1,7 Milyon aracını geri çağıracak! Otomotiv devinden kullanıcılara büyük şok: 1,7 Milyon aracını geri çağıracak! Hava sıcaklıkları 5 derece birden artacak Hava sıcaklıkları 5 derece birden artacak Erdoğan kendisine yöneltilen soruyu muhabir Rüya Akkuş'a cevaplattı Erdoğan kendisine yöneltilen soruyu muhabir Rüya Akkuş'a cevaplattı Schengen bölgesine girişlerde yeni düzenleme: Pasaportlara elektronik sistem geliyor Schengen bölgesine girişlerde yeni düzenleme: Pasaportlara elektronik sistem geliyor Fatih Altaylı’dan dikkat çeken ‘’domuz eti’’ çıkışı! Fatih Altaylı’dan dikkat çeken ‘’domuz eti’’ çıkışı!
Dünyanın en iyi üniversiteleri açıklandı: İşte listeye girebilen Türk üniversiteleri Dünyanın en iyi üniversiteleri açıklandı: İşte listeye girebilen Türk üniversiteleri Türkiye'den çıkış yapan gemide 4 ton kokain ele geçirildi: Bakanlık perde arkasını açıkladı Türkiye'den çıkış yapan gemide 4 ton kokain ele geçirildi: Bakanlık perde arkasını açıkladı Genç avukata muavin tacizi: Suç duyurusunda bulundu Genç avukata muavin tacizi: Suç duyurusunda bulundu Ev mi, döviz mi, altın mı, borsa mı ? İşte son 7 yılın en çok kazandıranı Ev mi, döviz mi, altın mı, borsa mı ? İşte son 7 yılın en çok kazandıranı MetroPoll'ün son seçim anketi açıklandı: Hesaplar bir kez daha değişti MetroPoll'ün son seçim anketi açıklandı: Hesaplar bir kez daha değişti İnternette bu hatayı yapanlara geçmiş olsun: İşte 2024 ve 2025'in en büyük riskleri İnternette bu hatayı yapanlara geçmiş olsun: İşte 2024 ve 2025'in en büyük riskleri Altın fiyatlarında yeni gelişme: Tüm dengeler değişebilir! Altın fiyatlarında yeni gelişme: Tüm dengeler değişebilir! Erdoğan açıkladı: Suç makineleri tutuklu yargılanacak Erdoğan açıkladı: Suç makineleri tutuklu yargılanacak Bankalar faizsiz para dağıtıyor: İşte güncel kredi kampanyaları Bankalar faizsiz para dağıtıyor: İşte güncel kredi kampanyaları İnci Taneleri’nde geri sayım bitti; geri dönüyorlar İnci Taneleri’nde geri sayım bitti; geri dönüyorlar