Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Ay Yıldızlı Karargah geliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Ay Yıldızlı Karargah geliyor
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Ay Yıldızlı yerleşke 19 Mayıs 2023'te açılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da "Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni"ne katıldı. "Ayyıldız" projesi; Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile karargahları aynı çatı altında toplayacak. Yerleşkenin 19 Mayıs 2023'te açılacağı belirtildi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

- "Bu merkezle beraber biz bulunduğumuz yerden dünyaya farklı bir sinyal verelim. Hele hele siber güvenliğin konuşulduğu böyle bir dönemde bize şu anda temelini atacağımız Ay Yıldız Projesi yakışır dedik. Bugün de bu temeli atıyoruz."

"DÜŞMANA KORKU DOSTA GÜVEN VERECEK"

- "Ay Yıldız Projesi ile Milli Savunma Bakanlığımızı, Genelkurmay Başkanlığımızı, tüm kuvvet komutanlıklarımızı bir araya toplamış oluyoruz. Kahraman ordumuzun gücüne güç ekleyecek. Her şeyiyle, duruşuyla düşmana korku, dosta güven veren bir yapıyı burada meydana getirmiş olacağız."

- "Merkezi bir savunma sistemini, müşterek bir savunma sistemini bulunduracağız."

- "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Ay Yıldız Projesi gibi abide yapıların, temel işlevleri yanında millet ve devletlerin gücünün sembolleri olduğuna inanıyorum"

15 TEMMUZ SONRASI GÜNDEME GELDİ

15 Temmuz sonrasında Ayyıldız projesi ile karargahların şehir dışına taşınması planlanmıştı. Milli İstihbarat Teşkilatının yeni binasının bulunduğu Eskişehir yolu üzerinde bulunan Bağlıca bölgesinde yapılacak projenin kısa sürede gerçekleştirilmesi için Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a talimat vermişti. 30 Ağustos Zafer Bayramı programı çerçevesinde  Erdoğan tarafından bugün temeli atılacak Ayyıldız Projesiyle Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvet Komutanlıkları Ayyıldız şeklinde planlanan kampüste toplanacak.

Sahibinin tasmasız bir şekilde sokağa saldığı Kocaeli'de pitbull ortalığı birbirine kattı Sahibinin tasmasız bir şekilde sokağa saldığı Kocaeli'de pitbull ortalığı birbirine kattı Survivor'a gözyaşları içinde veda eden Zeynep Alkan soluğu bakın nerede aldı Survivor'a gözyaşları içinde veda eden Zeynep Alkan soluğu bakın nerede aldı Bankaların emekli promosyonları 25 bin TL'ye dayandı! Bankaların emekli promosyonları 25 bin TL'ye dayandı! İmamoğlu mu, Erdoğan mı, Bayraktar mı, Fidan mı anketinin sonucu açıklandı İmamoğlu mu, Erdoğan mı, Bayraktar mı, Fidan mı anketinin sonucu açıklandı Kadıköy'de deprem! UEFA'dan Fenerbahçe'ye çok ağır ceza! Kadıköy'de deprem! UEFA'dan Fenerbahçe'ye çok ağır ceza! Bir seçim anketinde daha zirvedeki fark eridi Bir seçim anketinde daha zirvedeki fark eridi AK Parti Erdoğan'ın yeniden aday olabileceği bir seçim için ilk kez tarih verdi! AK Parti Erdoğan'ın yeniden aday olabileceği bir seçim için ilk kez tarih verdi! Suç makinesi seyyar satıcı Taksim'de kadın turiste hayatının kabusunu yaşattı Suç makinesi seyyar satıcı Taksim'de kadın turiste hayatının kabusunu yaşattı Otomobilde hurda araç teşviği bekleyenlere kötü haber! Otomobilde hurda araç teşviği bekleyenlere kötü haber! Allah kahretsin: Kadının iple ayaklarını bağladığı köpeği çöpe attığı anlar güvenlik kamerasında! Allah kahretsin: Kadının iple ayaklarını bağladığı köpeği çöpe attığı anlar güvenlik kamerasında!
CHP'li Cemal Enginyurt'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çok konuşulacak iddia CHP'li Cemal Enginyurt'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çok konuşulacak iddia Fenerbahçe ile Amedspor taraftarları birbirine girdi Fenerbahçe ile Amedspor taraftarları birbirine girdi Türkiye'den tam 23 yıl sonra başlayan uçuşlarda büyük hüsran Türkiye'den tam 23 yıl sonra başlayan uçuşlarda büyük hüsran Prof. Dr. Naci Görür büyük Marmara Depremi için tahminini açıkladı Prof. Dr. Naci Görür büyük Marmara Depremi için tahminini açıkladı AK Parti fena karışacak: Erdoğan, AK Partili milletvekillerinin üstünü çizdi AK Parti fena karışacak: Erdoğan, AK Partili milletvekillerinin üstünü çizdi Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Naci Görür'den 4,8'lik depremin ardından korkutan uyarı Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Naci Görür'den 4,8'lik depremin ardından korkutan uyarı Türkiye'nin Robinson Crusoe'u hastalandı; adaya belediye başkanı sahip çıktı Türkiye'nin Robinson Crusoe'u hastalandı; adaya belediye başkanı sahip çıktı Hadise kalçasındaki dövmenin ardından sınırları zorlamaya devam ediyor! Hadise kalçasındaki dövmenin ardından sınırları zorlamaya devam ediyor! Geçen haftayı unutun! Asıl soğuklar bu hafta donduracak! Geçen haftayı unutun! Asıl soğuklar bu hafta donduracak! Emniyet'ten ''Allah'ın gönderdiği zat'' operasyonu Emniyet'ten ''Allah'ın gönderdiği zat'' operasyonu